Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dlaczego Nie Działa Żloty I Srebrny Hwang

Pawemol13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dodałem sobie na serwer złote i srebrne hwangi.Widzę ikonki itd.Ale mam teksturki wgrane do pc , dodałem odpowiedni wpis do item proto oraz root , co mam źle u mnie value 3 złotego to 159 a srebrnego 169.Shapeindex jest takie samo jak value 3 więc z czym problem?

Zobaczcie:

zlolte.jpg

Jakby co dodałem takie wpisy do root:

Group ShapeData35
{	
	SpecialPath			"d:/ymir Work/pc/warrior/"

ShapeIndex			159
	Model				"warrior_lord.GR2"
	SourceSkin			"warrior_baijin.dds"
	TargetSkin			"warrior_king01.dds"
}
Group ShapeData36
{
	SpecialPath			"d:/ymir Work/pc/warrior/"

ShapeIndex			169
	Model				"warrior_lord.GR2"
	SourceSkin			"warrior_huangjin.dds"	
	TargetSkin			"warrior_king01.dds"
}

Opublikowano

Spróbuj nie pakować tych plików tylko podaj lokalizacje gdzies w plikach metka np. rozpakuj locale_pl i wejdz w locale/pl----- utwórz tutaj folder o nazwie następnie podaj ją w root ja tak zrobiłem i trybi

468x60clear.png

Opublikowano

@up nie bedzie czytac textury trzeba uzyc Local_Sourceskin itd.

do do topciu nie wystarczy tylko to dodac...

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

@up nie bedzie czytac textury trzeba uzyc Local_Sourceskin itd.

do do topciu nie wystarczy tylko to dodac...

Człowieku o czym ty móiwsz ja mówiłem o zmianie lokalizacji tekstur czytaj ze zrozumieniem później się wypowiadaj

468x60clear.png

Opublikowano

@Pawelmol13 Akurat w dodawaniu zbroi jestem dość nowy. Sprawdź czy ShapeIndex jest identyczne jak value3 w item_proto.

korneleknew.png

Opublikowano

Napisze tak sprawdź czy wszędzie tam gdzie niby widać spacje jest tabulator (klawisz TAB).

Jeśli sprawdzisz i nadal nie będzie trybić napisz to się jeszcze coś wymyśli i zrób tak jak mówiłem wcześniej zmień lokalizacje tekstur nie w Pack tylko w wolnym folderze gdzieś w metku!!!

468x60clear.png

Opublikowano

Dowod, ze dziala :>

[Tylko trzeba umiec myslec... Ale widac, ze jak Was kodowali to zapomnieli o funkcji Brain.dll]

1119151522.jpg

1119151510.jpg

(Tutaj zwykla stal, zeby nie bylo ze podmiana :>) 1119151501.jpg

1119151443.jpg

Mozna? Mozna.

Nie dodałeś pewnie do pakera nowych plików :s

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Te zbrojki mam na serwerze i je widzę , mi chodzi o złotego i srebrnego hwanga , mam texturki wpisy do item_proto oraz ikonki , dodaję wpisy do root i hwanga nie widzę.Adriank1419 jak nie wiesz o co chodzi , to nie pisz!!

• 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

witam. mam podobny problem. wszystko niby jest ok, icony w eq pokazuje lecz nie lapie mi tekstur. Inne zbroje (poniewaz chcialem dodac zlote srebrne hwangi od +0 do +9) tj zlote srebrne hwangi z przed edycji mialy normalnie teksture taka jak powinny byc. Value3 podpiolem takie jakie ma byc (u mnie tj 45 tekstura srebrnego i 46 tekstura zlotego) niestety przy nowo dodanych nie lapie mi tekstury... W item list jest dodane chociaz to odpowiada za sama icone ale jest. w plikach *.msm nie musze juz dodawac bo przeciez jest bo te tekstury tylko dla innych zbroi lapie... nie wiem w czym lezy problem. prosze o pomoc.

Opublikowano

Na mniejsze nie moge zmienic bo juz sa zajete. Zmienilem shapedatacount jak proponowales na np 200 i dalej nic. a skopiowalem caly odnosnik do modelu tekstury i wszystkiego z tego co dziala.

fotka ukazujaca problem, jak ubieram zmienia mi wyglad postaci np z 1 na 2 patrz

http://imageshack.us...7/98943527.jpg/

i wpis do przykladowego assasin_w.msm:

http://imageshack.us...1/assasiny.png/

juz glowie sie nad tym 4 dzien i nie moge znalecz gdzie lezy problem.... ;(

44 dziala i 45 tez dziala jak jest podpisane do innych zbroi a 50 i 51 jak widac to kopia tego i pozmieniane numerki jak i w item_proto klientowym i serwerowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...