Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcenie Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio podkręciłem sobie procesor i pomyślałem: ciekawe czy mogę też pobawić się tak z karta graf? Więc zwracam się do was z pytaniem, czy przy moim sprzęcie mogę podkręcić moją grafkę? Mój pc:

-Win XP 32-bit

-AMD Phenom II X4 B50 Processor Black Edition 14.2GHz (wszystkie rdzenie razem)

-4GB RAM (xp czyta tylko 3)

-Płyta główna - Gigabyte MA770-UD3

-Zasilacz (nie znam firmy) 230V

Jeśli da się jakimś programem to proszę o podanie go.

PS: Byłbym wdzięczy za jakąś mini instrukcję jak podkręcić. :)

7m9a.png

Opublikowano
-AMD Phenom II X4 B50 Processor Black Edition 14.2GHz

Dobre chłodzenie, jeśli na jeden rdzeń ciągniesz 14.2 GHz.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie na jeden, chodzi mi że wszystkie rdzenie razem :)

Tego sie nie sumuje, koleżko.

Z zasilaczem 230 nie ma nawet co podkręcać bo się spali zaraz.

Zobaczymy kiedy ci się procesor spali skoro tak go podkręciłeś.

RAsfepN.png
Opublikowano

To i tak mało, na twoim miejscu odpuściłbym podkręcanie jeżeli nie chcesz, żeby komp poszedł z dymem. Jeżeli nie masz jakiegoś coolera na procesorze to pewnie jutro już go nie będziesz miał.

RAsfepN.png
Opublikowano

To i tak mało, na twoim miejscu odpuściłbym podkręcanie jeżeli nie chcesz, żeby komp poszedł z dymem. Jeżeli nie masz jakiegoś coolera na procesorze to pewnie jutro już go nie będziesz miał.

Już ponad 7miesięcy tak ciągnę i nic się nie dzieje.

7m9a.png

Opublikowano
zasilacz ma 400V
Raczej 400w, ale i tak zasilacz to szajs, do tego 400w, tak realnie bym się cieszył, jakby było 300. Kup lepszy zasilacz, do OC min. 650w renomowanych firm, jak OCZ, Corsair, BeQuiet!, Chieftec, Jeszcze Modecom jedynie seria MC-.

Innym razem.

Opublikowano

Raczej 400w, ale i tak zasilacz to szajs, do tego 400w, tak realnie bym się cieszył, jakby było 300. Kup lepszy zasilacz, do OC min. 650w renomowanych firm, jak OCZ, Corsair, BeQuiet!, Chieftec, Jeszcze Modecom jedynie seria MC-.

Właśnie mam zamówionego Corsair CMPSU-650TXEU 650W, ale chciałem się dowiedzieć, czy mogę teraz. Jak przyjdzie to się pobawię, dzięki za odp. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA!

7m9a.png

Opublikowano

Sam zasilacz to nie wszystko. Musisz kupić lepsze chłodzenie na CPU i GPU. Do ekstremalnych OC używa się chłodzenia cieczą, lecz tobie starczy jakieś normalne dobrej firmy, oby nie te boxowe.

Innym razem.

Opublikowano

Program do podkrecania:

To jest ukryta treść, proszę

robisz to na wlasna odpowiedzialnosc, na standardowym chlodzeniu nie zaszalejesz.

With a couple of registry modifications, you can easily overclock your video card, and have smoother video and better frame rates.

When you run this file to edit the registry, it change the values of the keys that allow you to use the factory overclocking utilities from Nvidia.

Double-click the geforce_overclock.reg and you'll see a window that says, "Are you sure you want to add the information?"

Click Yes and the program will edit the registry. Once it's edited you'll see a window telling you the information has been successfully entered into the registry.

Click OK and reboot.

Now Right-click the desktop and select "Properties" from the menu.

Select the "Settings" tab. A button labeled "Advanced" will appear.

Select the icon tab with the name of your card on it. )GeForce 3 for example). You'll see a slider type menu with a NEW option named "Clock Frequencies" You can now control the frequency of the Nvidia's card memory and core speed independently.

Easy.. huh ? :D

Yes it's not a revolution, this method is very old but seems many people need it :)

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
jeśli masz za slaby zasilacz a za mocna grafe to pakujesz w kolejne koszty mocna grafa = lepszy zasilacz
Najpierw przeczytaj całość, a potem się wypowiadaj... Pisał przecież, że zamówił Corsaira 650w, więc starczy. A chłodzenie napisałem autorowi na pw.

Innym razem.