Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napisałem sobie program dla własnego użytku, na krótką metę działa świetnie, spełnia swoje zadanie, jednak po np. 30minutach pracy zwalnia, po pauzie bota komputer zacina się przez minute, jeśli bot chodzi ponad godzinę bez przerwy, wyskakuje błąd, Autoit, Error Allocating Memory, chodzi chyba o pamięć wirtualną, posiadam pamięć RAM 1GB, wiem to mało, ale chyba wystarczająco na prostą funkcje z wyszukiwaniem obrazków i klikaniem myszą, robieniem zdjeć. Ustawiałem pamięć wirtualną, ale nie pomogło, da się jakoś temu zaradzić? chciałbym stawiać bota na czas szkoły, żeby chociaż trochę pochodził :P

Opublikowano

To podaj tutaj kod, albo wyślij na PW :P

Może tam masz coś namieszane ;)

Szczerze nie bardzo mogę dawać kod, ale jedyne co jest w tym kodzie, dokładnie ci wszystko opiszę :

Wyciąganie wartości z notatnika, używanie jej w grze, wyszukiwanie zdjęcia, jeśli znajdzie robi zdjęcie i od nowa pętla, jeśli nie znajdzie zdjęcia wciska enter i od nowa pętla, między tymi zadaniami jeszcze MouseClicki, i nic więcej.

Opublikowano

a zdjecie zapisuje gdzies czy tylko robi?:D moze za duzo zdjec ci wychodzi??

skoro to taki prosty kod to czemu nie mozesz dac moze masz tam cos za obszernie napisane:P

albo dodaj do bota f5 zeby odswierzala kompa powinno pomoc:P

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

:facepalm:

Naprawdę przydałaby się taka emotikona...

F5 odświeża kompa...? Whatever...

CTRL + ALT + DELETE -> i śledzisz zużycie pamięci przy włączonym bocie.

Jak przekroczy, powiedzmy, 100kkB - to coś jest spieprzone w kodzie. I nie ma wtedy jak inaczej ci pomóc, niż przez wklejenie i przeanalizowanie kodu.

Jeśli zaś nie przekroczy - błąd jest jakiś inny. I nie ma wtedy jak inaczej ci pomóc, niż przez wklejenie i przeanalizowanie kodu.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Okej, dzięki, założę rozmowę z Hfua i 4ggr3551on, i wkleje wam kod :) jeśli znajdziecie chwilkę, możecie przeanalizować, dziękuje bardzo :P

Opublikowano

odswieza pamiec no skoro dzieje mu sie to po jakims czasie a nie odrazu wiec moze pomoze

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

jeśli zapisuje zdjęcia to raczej przez to zwalnia

możliwe że działa tak:

sprawdza czy jest plik "1.png" jeśli jest sprawdza czy jest "2.png" jeśli nie ma to zapisuje a jeśli jest to leci dalej dopóki nie znajdzie wolnej nazwy

i przez to tak ci spowalnia bo musi dużo nazw sprawdzać :P

jeśli chcesz poprawić to zrób żeby dodawało numer zdjęcia do zmiennej i potem przed zapisem dodaje +1 do zmiennej :P

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

Nie, działa inaczej, mianowicie :

- Pobiera wartość z TXT, wpisuje wartość w dane miejsce, następnie wyszukuje obrazek, jeśli go znajdzie robi zdjęcie i zapisuje je w takim formacie - wartość pobrana z txt.jpg, jeśli nie znajdzie zdjęcia przechodzi dalej, pobiera nową wartość.

PS. Na początku myślałem, że spowalnia, gdyż pobiera z coraz to dalszych linii w pliku .txt, dlatego przerobiłem, aby po sprawdzeniu jednej linii skasował ją, w ten sposób pobiera wartość wciąż tylko z jednej linii, ale to nie pomaga :P

PPS. Jest może w autoit jakaś komenda na czyszczenie pamięci cache ( temp ) ? może to by pomogło.

Opublikowano

Dostałem kod, ale nie odpowiedziałeś na podstawową kwestię:

Czy w którymkolwiek momencie pracy programu Menadżer Zadań (lub inne tego typu narzędzie do śledzenia procesów) pokazuje, iż Twój program zabiera więcej niż 100MB pamięci wirutalnej - i jeśli tak, to przy jakiej liczbie pojawia się 'zwis' ?

Ta sygnatura jest pusta.

• Dodaj nową pozycję...