Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Problem) Strona Rejestracyjna Do Wlasnego Serwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracam sie tu o pomoc bo najwiecej tematów o tworzeniu privow jest tu a wiec przejdzmy do rzeczy: Umielibyscie stworzyc taka strone www.metin5.pl mam juz serwer ale nie moge stworzyc srtrony rejestracyjnej przez xammpa robie stronke to co jest na youtube ale ja tylko moge wejsc na ta strone a inni nie ;/ a chcialem taka strone jak ona jest zaje***ta pomozecie mi taka zrobic albo cos w podobie??

Opublikowano

ok powiem ci jedno ;]

tej strony nie zamontujesz ja zamontowałem ale ktos tak jak ty nie zamontuje pozatym ta strona jako pierwsza zostala doddania na ForgeMetin2 zostanie opublikowany niedlugo

jesli wrzucisz stronke bez przerobienia to moga gliny do cb zapukac ja mam all zmienione wiec wiesz pozatym wes inną ja 1szy mialem to tera niech nie zgapia każdy ;]

ESTAVIA.PL

Opublikowano

no ok ale powiedz mi tylko jedno chce stworzyc strone nie wazne juz jaka ale zeby dzialala! o to mi pzede wszystkim chodzi! robielem stronki z yt przez xampa i te inne ale wlasnie mi znaczy innym nie dziala ta strona nie moga na nia wejsc i prosze o pomoc znaczy zeby ktos mi wyjasnil jak zrobic strone dzialajaca! tak zeby jak sie rejestrujesz na stronie to automatycznie na serwie u mnie

Opublikowano

Spróbuj przez AppServ.

Jeśli serwer no-hamachi sprawdź czy masz odblokowane wszystkie porty.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

Odblokowane all porty ??

Spróbuj innej wersji Xampp

nie mam odblokowanego 3306 tego mam na czewono;/ ale czemu to nie wiem wczesniej jak jeszcze w ogole nie zaczynalem robic strony świecił sie na zielono

Opublikowano

Bo Xampp używa 3306.

to jak mam odblokowac? ale ja mialem tak ze juz otworzyc nvu zapisalem all jest wszystko git ale mi tylko ona dziala moze byc powod tego ze mialem posta nieodblokowanego?

Opublikowano

Zaczne od poczatku

-strona ktorą zrobilem dziala tylko mi

-nie moge wejsc na nia inne osoby

-mam powlaczane virtual pc xamppa ale w portmapie mam zablokowamy port 3306 (swieci sie na czerwono)

-chce strone stworzyc taka ze:

-gdy sie gracz rejestruje na stronie automatycznie rejestruje sie na serwerze

Strona O KTOREJ MARZE to www.metin5.pl Cos w podobie, chce by bylo na mojej stronie forum download itd

Opublikowano

Wrzucasz pliki strony do htdocs.

Szablony są gdzieś na MPC.

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

Opublikowano

On wszystko zedytował tylko nie odpala mu strony.. Port 3306 nie jest wymagany do postawienia strony na serwie hamachi.

Stawiałem ostatnio koledze serwer i tekże miał na czerwono ten port. Strona dobrze działała ; )

1.Wrzuć stronę do htdocs

2.Włącz xampp

3. Uruchom mysql

4. Uruchom (kurcze.. zapomiałem jak to się nazywało.. No nie ważne) tą opcję nad mysql.

Jak coś nie działa, to strony nie masz. W tym wypadku musisz zastosować alternatywę w postaci AppServ lub skontaktować się z dostawcą internetu.

korneleknew.png

Opublikowano

On wszystko zedytował tylko nie odpala mu strony.. Port 3306 nie jest wymagany do postawienia strony na serwie hamachi.

Stawiałem ostatnio koledze serwer i tekże miał na czerwono ten port. Strona dobrze działała ; )

1.Wrzuć stronę do htdocs

2.Włącz xampp

3. Uruchom mysql

4. Uruchom (kurcze.. zapomiałem jak to się nazywało.. No nie ważne) tą opcję nad mysql.

Jak coś nie działa, to strony nie masz. W tym wypadku musisz zastosować alternatywę w postaci AppServ lub skontaktować się z dostawcą internetu.

masz racje, ale jak mi nie dziala strona znaczy mi dziala a komus nie to co to znaczy?

Opublikowano

to znaczy nierób serwera albo sam dojdz do tego ;] i tyle wiecej sie opiszesz i nie znajdziesz jak bys szukala nie pisal tu to bys dawno znalazl ;]

ESTAVIA.PL

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w htdocs masz plik config I masz zle ip z normalną końcówka ;] po pierwsze najpierw się ktoś z tobą musi połączyć na hamachi i dopiero włączyć stronkę a config powinien wyglądać tak

Musi Byc Końcówką stoi port taki jak ja mam :) tu niżej

<?php

/*

|-------------------------------------------------------------------

| Datenbank Connection Details

*/

$mysql_host = "5.177.3.100:3306";

$mysql_user = "root";

$mysql_pass = "*******";

$mysql_db = "account";

/*

| Datenbank Verbindung herstellen

*/

mysql_connect($mysql_host, $mysql_user, $mysql_pass) OR

die("Es konnte keine Verbindung zur Datenbank hergestellt werden.<br /> Fehlermeldung: ".mysql_error());

mysql_select_db($mysql_db) OR

die("Die Datenbank konnte nicht benutzt werden.<br /> Fehlermeldung: ".mysql_error());

?>

Jak Pomogłem daj ++