Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Pomysły Na Najlepszy Prywatny Serwer Metin2 !

Lancer Miszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż chcę przedstawić wam nowy pomysł na serwer, który został wykonany w 100% przeze mnie, bez niczyjej pomocy !

Wcześniejszy temat nie wypalił, więc

Teraz zmienię całkiem wygląd tematu,

Krótkie wypowiedzenie :>

Ja nie założę tych serwerów, nie umiem zakładać serwerów, ani w czymś pomóc, mogę tylko narzucić wam pomysły, proszę bez komentarzy typu:

"Jak to dla ciebie wymarzony serwer to sobie sam go załóż...".

Dodałem pomysły na Misję, jednakże nie wiem czy da się je jakoś wcisnąć do serwera, jeżeli nie to trudno, usunę tamtą część, ale na innych serwerach widzę że pozmieniane, więc nie powinno być problemów.

Dam pomysły na 2 serwery, Hard and Easy, aby nie było że lubię tylko HARD'y.

Dobra to tyle, zabieramy się do roboty .

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Serwer Hard ( Trudny )

Taki serwer oczywiście musi posiadać małe raty, bo co to za Hard jak w dzień 70+. Nie napiszę wam dokładnie tych rat bo nie potrafie, ale myślę że :

1. Yang = 200% (x2)

2. Exp = 150% (x1,5)

3. Drop = 50%(x0.5)

Naszym zadaniem będzie stworzenie czegoś co graczom szybko się nie znudzi. Musi być 125lvl max, bo co to za gra do 99lvl :D Serwer nie może być przeciętny !!!

Więc nasz serwer powinien wyglądać w taki sposób :

Na start :

1. 1Lvl

2. Broń do swojej klasy +8, i tarczę bojową +6, 200 małych czerwonych mikstur i 200 małych niebieskich mikstur, buty speeda (potrzebne bo nie chcemy SH odrazu "bo wolno się biega"...). Konia nie otrzymujemy !

Handlarze

Handlarz Zbrojami :

Zbroje dla każdej klasy : na 9lvl +5 na 26lvl +4 i na 42lvl +0

Hełmy dla każdej klasy : na 1lvl +6 i na 21lvl +0

Tarcze : na 1lvl +6(Tylko +6, bo dostaniemy na start +6, więc nie dajemy wyższego +) i na 21lvl +0

Buty : na 1lvl +6

Naszyjnik : na 1lvl +6

Kolczyki : na 1lvl +6

Bransoleta : na 1lvl +6

Handlarz Broniami :

Broń dla każdej klasy : na 5lvl +5 i na 15lvl +4 (oczywiście 2 bronie przypadają na klasę, więc 2 dajemy) i na 25lvl +0 i 32 +0.

Strzały : Na nich się nie znam ale dajcie 200 Drewnianych, czyli na 1lvl i na kolejny lvl, nie wiem które to :P (200 sztuk ;p)

Handlarka Różnościami :

Oczywiście 200 Czer./Nieb. Małych, 100 Czer./Nieb. Średnich, 50 Czer./Nieb. Dużych , 10 Małych Fioletowych Mikstur i 10 Małych Zielonych Mikstur, Tobół

Instruktorzy Umiejętności :

Dodajemy do nich tylko fryzury, aby czupryna nie była taka beznadziejna :P

Na 1. Instruktora danej klasy przypadają fryzury do obydwu Płci, czyli dla wojownika Instr. Body itd.

Stajenny :

Klikając na niego powinniśmy mieć Karmienie Konia,Trenowanie Konia, Kształcenie Konia

1. Karmienie Konia :

10 Sztuk Siana/Marchewek/Żeń-szenia, i zioła z Łatwych/Średnich, trudne sami musicie dropnąć :)

2. Trenowanie Konia :

Nie wiem jak nazywają już się te przedmioty, więc napisze tylko :

Księga do trenowania umiejętności na Militara i Księga do zwiększenia przywoływania konia, Medali lepiej nie dawać, mogą być ale w przeciwieństwie do dropu yang, minimum 3 razy większa cena.

3. Kształcenie konia :

Klikając na to mamy wybór, aby zwiększyć mu LvL:

a ) Dajemy medal, bez biegania bo to głupie jest.

b ) Płacimy 10kk

Sklep małżeński :

Powinien zawierać wszystkie przedmioty dotyczące Małżeństwa, maskę uczuć , Garnitur , Suknię ślubną i welon, cena powinna być 2 razy większa od dropu yang.

Rybak :

Standard, wędka +0 i 200 robaczków i 200 papek, marmur rybaka też tam może być, jeżeli nie wiecie co to, to przedmiot, który umożliwia nam zobaczenie jaka rybka jest na haczyku.

Myślę że to na tyle handlarzy, jeżeli o jakimś zapomniałem proszę o dodanie go w komentarzu.

Cen przedmiotów nie podaję, to już zależy od waszej wyobraźni :)

________________________________________________________________________________________________________________________________________

Trening Umiejętności :

Zwoje egzorcyzmu i Rady pustelnika, będą dropić z Każdego metina, i za każdym razem 25sztuk.

Księgi umiejętności tak samo, będą dropać po 3 sztuki na każdy metin, według mnie słuszna liczba.

Oczywiście nie powinny dropać, jak mamy np. 30+ lvl i rozwalamy Metin Bitwy lub coś.

Czyli nie lecą odrazu do Ekwipunku !

Dropienie przedmiotów do bonowania :

Powinne dropić luzem z każdego mooba, ale nie zbyt często, czyli ze wszystkich moobków, wraz z lvl, tak jak w dropaniu Ku itp.

Muszą leżeć na ziemi, bo syf zrobi w eq.

Ulepszacze :

Oczywiście że Tak, jeżeli chodzi o Broszury to dropałyby z Metinów 80+, Atlantydy (Golemy i Yeti, całe V2) i z Bossów, ale nie słabych, najlepiej z 70+ lvl'em.

Teraz jeżeli chodzi o nowe bronie / zbroje :

Większość z was, pisało że głupie są te nowe bronie itd., no bo mają głupi wygląd itd. xD

Czyli nie dajemy najnowszych Epików.

Po prostu muszą być odbugowane stare bronie, bo z tego co wiem na nie których serwerach np. Śmiercionośne jest czasem zbugowane itd.

Czyli standardowe Zbroje itd.

Hwang powinnien być :

Stal +9 = Hwang.

Na ulepszenie 4 broszury (każda inny rodzaj).

0 mini hwangów, bo to śmieci tylko ;P

I jakby się dało zmienić lvl hwanga, to proponowałbym 75lvl, ponieważ ktoś z dobrym lvl, przełożyłby sobie oczywiście na dropa z 50lvl i kozaczy, takich sytuacji nie chcemy !!!

Ulepszanie :

Oczywiście jak robić itemki tylko za pomocą kowala ...

Zwoje bodzia z metinów, jak niżej napisane.

A magiczne metale, powinno dać się robić z 10 zwojów bodzia, wymienilibyśmy je u Kowala

Nowe mapy :

Napiszę jakie powinne być :

1. Mapa Handlowa

2. Mapa z Metinami, czyli mapa na której nie ma żadnych mobków tylko same metiny.

Powinny być 3 takie same mapy ale :

A ) Metiny 15-35lvl

B ) Metiny 40-60lvl

C ) Metiny 65-90lvl

3. Mapa Zombie

4. Mapa Z takimi dziwnymi lwami

Teleporterzy :

Do mapy handlowej teleportujemy się jak klikniemy na Tobół i pokazuje się "Czy teleportować cię na mapę handlową?"

Do mapy z metinami powinien być oddzielny teleporter obok Głównego teleportera w 1. Mieście

Do mapy zombie, gdy ubijemy Ripera w DT pojawia się nam Teleporter do Zombi.

Do mapy z dziwnymi lwami, po ubiciu Ogormnego Ducha drzew (czyli bossa z Red lasu) pojawia się nam Teleporter.

Drop metinów :

Dodanie bonusu i jego zmiana ,

25 sztuk rady pustelnika i 25 sztuk zwojów egzorcyzmu

3 Ku

1 KD

Zwój bodzia

Te przedmioty muszą dropić na 100%

Z metinów 75+, dropią Kamienie duchowe, muszą dropić na 100%

Poboczne :

Itemki typu Zbroja, broń.

Drop itemków 30lvl/75lvl :

Na 30lvl powinne dropić tylko z Bestów M2, Best Specjalista, Best Maniak te wszystkie, bez Mahonów itd.

Mają dropić z każdego z bestów.

Na 75lvl powinno ich dropić mało, otóż chodzi o to że tylko z Bossów z Red Lasu i Metinów z Najwyższym lvl, nie chodzi o Oponke, tej się pozbywamy z serwera !

Mają dropić z każdego Bossa , z metków nie koniecznie.

Drop księgi obróbki kamienia :

Dropią tylko z Bossów, Lodowa Wiedźma i Komendant.

To nie itemek żeby go dropić z psów !

Można nim handlować :)

Questy :

Mamy słaby exp, więc trzeba wykonać Misje !

A musi być ich bardzo dużo !

Ja dam tylko kilka pomysłów !

Polowania :

Pierwsze polowanie(nie chodzi o tą misje, co dostajemy na początek gry, tylko jak nabijemy 2lvl) : dostajemy Zbroje dla danej klasy +7

Drugie polowanie : dostajemy broń na 1lvl +7, każdy inną dla danej klasy.

I tak dalej aż będziemy mieli całe EQ +7

Następnie będziemy otrzymywać różne przedmioty np. 5 sztuk zwojów egzorcyzmu lub rad pustelnika, potki fiolet. lub zielone . (Ten pomysł wziołem od DevilMt2, fajny ten serwer był, ale po jednym dniu, off :/)

Misje biologa:

Misja z Kwiatami Brzoskwini :

Po oddaniu 10 kwiatów (edytujemy liczbę do oddania) otrzymujemy 150k i broń dla danej klasy +8

Misja z pokrzywami :

Po oddaniu 10 pokrzyw otrzymujemy 200k i zbroje dla danej klasy +8

Misja z kwiatami kaki :

Po oddaniu 10 kwiatów otrzymujemy 250k i 15 Rad pustelnika i Zwojów egzorcyzmu

Misja z korzeniami gango :

Po oddaniu 15 korzeni otrzymujemy 350k i 15 zielonych potków i fioletowych potków

Misja z bzem :

Po oddaniu 15 bzów otrzymujemy 400k i 15 Rad pustelnika i zwojów egzorcyzmu

I tak na przemian do zębów orka

Misja z zębami orka :

Po oddaniu 20 zębów orka i Kamyka, otrzymujemy 1,5kk, zbroje na 42lvl +9, broń na 30lvl dla danej klasy +9, +20 speeda 4 ever, x2 zmiany bonów, aby sobie zmienić w broni jbc.

Dodałem zbroje na 42lvl , ponieważ długo będziemy oddawać zęby, a ich drop jest niewielki, chciałem dać na 34lvl ale po oddaniu np. na 50lvl byśmy w śmiertelce latali... Nie ściągnięte od Triadicy, Tiverii...

Misja z księgami klątw :

Po oddaniu 25 ksiąg i Kamyka, otrzymujemy 2,5kk, zbroje na 54lvl +9, x3 dodanie i zmiana bonu i 10% na potwory 4 ever.

Misja z pamiątkami demonów :

Po oddaniu 30 pamiątek i Kamyka, otrzymujemy 3,5kk, zbroje na 61lvl +8, x5 dodanie i zmiana bonu i +35 obrony 4 ever.

Misja z matowymi lodami :

Po oddaniu 40 matowych lodów, otrzymujemy 10kk, stal +6,Dla danej klasy +6, x10 dodanie i zmiana bonu, 10 kd (kamieni duchowych) i 10% na krytyka i przeszywke 4 ever.

Misja z konarami zelkova :

Po oddaniu 50 sztuk, otrzymujemy 25kk, stal +9, broń dla danej klasy na 75lvl +0, x10 dodanie i zmiana bonu oraz 5 sztuk księgi obróbki kamienia (item do usuwania spalonych slotów po KD), 15kd i szkatułka rozpruwacza (ripera).

Problem Uriela :

Po wbiciu 15lvl, otrzymujemy misje od Uriela.

Musimy odnaleźć 5 ksiąg, które zgubił podczas spaceru.

Księgi dropią z Tygrysów, i z Białych Tygrysów (Bez głodnych).

Nazwy ksiąg to :

Księga Mądrości;

Księga Życia;

Księga Magii;

Księga Mikstur;

Księga Władcy.

Za zrobienie zadania otrzymujemy :

350k, Broń na 20lvl +9, zbroje na 18lvl +9

Rozmowa wyglądała by w taki sposób :

Uriel :

Hej Ty ! Poczekaj ! Mam do ciebie prośbę, czy mógłbyś odnaleźć moje księgi ? Zgubiłem je podczas ucieczki przed wściekłymi Tygrysami.

U dołu :

Tak Nie

Uriel (tak) : Oh, dziękuje, obiecuje, dobrze cię za to wynagrodzę !

Uriel (nie) : Trudno, spróbuje sam je odzyskać.

Choroba Kapitana :

Po wbiciu 20lvl, otrzymujemy misję od Kapitana.

Chodzi w niej oto, że Kapitan ma jakąś chorobę, polegający na tym że bardzo szybko pocą mu się nogi.

Musimy pójść do Beak-Go, i zapytać czy ma jakieś lekarstwo.

Beak-Go, daje nam zadanie, aby zdobyć 10 Korzeni Żuchwy , 5 Buteleczek krwi dzika , 5 Dzikich żołędzi i 5 Nóg wilka

Korzenie żuchwy dropimy z Czer. Dzików a Buteleczki krwi z Głodnych Czer. Dzików, Żołędzie dropimy z Brązowych Niedźwiedzi a Nogi wilka z Szarych alfa wilków.

Po oddaniu przedmiotów musimy zaczekać 1h, na zrobienie lekarstwa !

500k, broń na 25lvl +9 i zbroje na 26lvl +8

Rozmowa wyglądała by tak :

Kapitan :

Ej ty, psst, podejdź bliżej.

Mam problem, czy mógłbyś pójść do Beak-Go i zapytać go czy nie ma jakiegoś lekarstwa na pocenie się stóp ?

Od nie dawna mam z tym problemy i już mam tego dosyć.

Tylko, nie mów że chodzi o mnie !

Do zatwierdzenia misji mamy tylko przycisk :

Akceptuj (nie możemy odmówić)

Idziemy do Beak-Go

Beak-Go :

O witaj, pytasz czy mam jakieś lekarstwo na pocenie nóg ?

Poczekaj chwileczkę ....

Ach tak ! Coś tutaj mam.

Ale będę potrzebował 10 Korzeni Żuchwy , 5 Buteleczek krwi dzika , 5 Dzikich żołędzi i 5 Nóg wilka.

Bez tych składników nie dam rady zrobić tego lekarstwa.

Mamy do wyboru:

Tak Nie

Kłopoty Handlarki Różności:

Po nabiciu 28lvl otrzymujemy zadanie od handlarki różności.

W tej misji chodzi o to aby pójść do Handlarza Towarowego, i sprawdzić czemu nie przynoszą towarów Handlarce.

Handlarz Towarowy to : Wonda - Up(Nie wiesz kto to, sprawdź tu.)

Wonda - Up, mówi że na głównym rynku państwowym (takie miejsce nie istnieje xD) mają problemy z Wściekłymi Rebeliantami.

Rebelianci to Zaprz.

Okradają wszystkich handlarzy. Wonda - Up, prosi nas oto abyśmy zabili generałów rebeliantów, czyli : Mi-Jung , Eun-Jang , Se-Rang i Jin-Hee.

Po zgłoszeniu że zabiliśmy generałów Wonda - Up, on daje nam nagrodę a wieści przekazujemy Handlarce.

Za zrobienie zadania otrzymujemy:

1kk, Ebonitki +6, i 2 wkładacze/zmieniacze bonu i Exp.

Handlarka Różności :

Cześć, co słychać ?

Mam do ciebie pewną prośbę,

Czy mógłbyś pójść do Mojego Handlarza Towarowego i zapytać go czemu nie przynosi mi nowych towarów ?

Powoli kończą mi się zapasy i zaczynam się niepokoić.

Do wyboru mamy tylko AKCEPTUJ.

Handlarz Towarowy(Wonda - Up) :

Witaj, niestety nie przynoszę Handlarce nowych towarów, ponieważ na rynku państwowym brakuje towarów.

Rebelianci okradają każdego kupca napotkanego po drodze, i z tego powodu ocalali kupcy bardzo drogo cenią sobie nawet zwykłe towary.

Czy mógłbyś zapić rebeliantów ?

Dostaniesz dobrą nagrodę od rynku państwowego.

Tak Nie - do wyboru

Tak- Świetnie, to czekam na twój powrót z niecierpliwością !

Nie- Szkoda, są bardzo silni i wątpię żeby wieśniacy dali im rade.

Groźne kamienie :

*UWAGA*

Do tej misji "konieczna" jest nowa mapa tylko i wyłącznie z Metinami. Jeżeli nie masz zamiaru jej dodawać to nie dodawaj tej misji do swojego serwera :>

Po nabiciu 32lvl otrzymujemy misję od Kapitana, w której musimy unicestwić 15Metinów Bitwy 10Metinów czerni i 5Metinów ciemności.

Aby nie trzeba było ich szukać musimy mieć dodaną mapkę z Metinami.

3kk , zbroje na 34lvl +8 i miecz na 32lvl +8

Kapitan :

O witaj wojowniku !

Muszę ci coś opowiedzieć.

Nie dawno odkryto przepiękną krainę bez żadnych bestii ani potworów. Była to przepiękna kraina, którą wybraliśmy za symbol Miłości i Dobroci. Niestety wszytko co dobrego kiedyś się kończy. Od niedawna w krainie miłości pojawiły się metiny. Był to spadek jednego na miesiąc, żołnierze mieli wartę i jak pojawiał się jakiś Metin odrazu go niszczono aby nie niepokoić mieszkańców kraju. Wczoraj zanotowano spadek 30 metinów i to w jeden dzień ! Uriel, przeczytał w księgach że trzeba unicestwić 30 metinów w 2h a metiny przestaną tak często spadać. Niestety nie wiadomo czy tak będzie, ale miejmy taką nadzieję.

I teraz mam do ciebie prośbę.

Czy podejmiesz się zadania aby zniszczyć 30metinów w 2h ?

Otrzymasz bardzo dobrą nagrodę !

Skrzypce Soon'a :

Po nabiciu 36lvl otrzymujemy misję od Soon'a aby odzyskać jego skrzypce od Uriela.

Będzie to misja łatwa ale żmudna :P

W misji chodzi o to aby pójść do Uriela i zapytać się go czy ma skrzypce Soon'a.

On odsyła nas do staruszki, staruszka do Dozorcy itd.

Po zrobieniu zadania otrzymujemy :

2kk i 10 Instr.Ksiąg , które wybierzemy.

Soon:

Witaj !

Dawno cię nie widziałem.

Mam do ciebie taką malutką prośbę. Czy poszedłbyś do Uriela i zapytał czy ma moje stare skrzypce ? Pożyczyłem mu je kiedyś i nie oddał mi ich do tej pory.

Dawniej byłem zawodowym muzykiem, lecz zająłem się studiowaniem ksiąg. Teraz mam dużo wolnego czasu, bo większość ksiąg już przeczytałem.

Uriel:

Witaj !

Hmm skrzypce Soona.

Ach przypominam sobie pożyczyłem je Staruszce, potrzebowała je na czyjeś wesele czy coś.

Tak czy inaczej musisz ją zapytać czy ma skrzypce.

Staruszka:

O witaj młodzieńcze.

Skrzypce Soona ? Wcześniej pożyczyłam je Dozorcy, ale na 100% nie jestem pewna.

Dozorca:

Skrzupce Soona ?

Tak chyba mam je gdzieś na zapleczu, chwilke...

Niestety nie mam ich. Aaa już sobie przypominam, pożyczyłem je Mirine, potrzebowała ich aby ukoić ból po śmierci Brata.

Mirine:

Cześć, tak mam skrzypce Soona, proszę, odnieś mu je i podziękuj ode mnie.

Soon:

O dziękuje, masz nagrodę.

Misję będę starał się dodawać systematycznie (1 dziennie minimum).

Eventy :

Eventy ZUO, raz na 2 tygodnie.

Nie można ich rozpieszciać, bo częste eventy = szybkie zdobycie dobrego EQ, ze szkatułek lub metinów.

Event OX, raz na tydzień, na tym evencie mało się zarabia, bo jedna osoba, nagrode w wysokości 10kk.

Nagroda zwiększałaby się, gdybyście mieli wyższy lvl.

Event wędkarski(coś nowego), raz na tydzień.

Chodziło by w nim oto, żeby wyłowić jakąś naprawdę niespotykaną rybę, mielibyście np. cały dzień na jej wyłowienie.

Nagrodą by było, 5kk, bez zwiększania zdobywania wraz z lvl, bo to łatwy i przyjemny evencik :)

Event PVP, raz na tydzień.

To chyba każdy wie co to, nagroda by była taka że otrzymujemy wybraną broń na 65lvl +0

Podsumowanie Hard serwera:

Sądzę że taki serwer na pewno zachęciłby dużo więcej graczy od reszty serwerów.

Byłby jedyny, oryginalny i całkiem Nowy !

Niestety na otworzenie takiego mocnego Harda, potrzebny byłby Dedyk, aby móc dać graczom grać np. w Nocy.

No-Hamachi, przeważnie pisze 24/7 ale często jest tylko 7h/8h.

Więszkość z nas chodzi do szkoły, i mogło by grać od ~14, po powrocie ze szkoły.

Hoster, mógły np. zostawić serwer od 7 rano do 23 wieczorem, i co ?

Nasz "szkolny" gracz zagrałby około 3/4h(Przyjdzie ze szkoły, zagra z 1h, później obiad, lekcje, i tak około 19 znowu gra. Do 23 by pograł i kiszka, tak to nocke by zaliczył, czego nie polecam, bo później spać się chce jak *** ...).

Więc, nasz hard potrzebuje, solidnego dedyka bez żadnych lagów i jak najmniej awarii :)

Itemshop musiały powstać, więc najlepiej nie dodawać tam Hwangów i broni tylko :

Itemki do bonowania, księga obróbki kamienia, itemki miłosne, ku po jednej sztuce. Takie itemki, bo bronie / zbroje odstraszają 75% graczy z serwera !

Dobra, to Hard mamy z głowy.

Mam nadzieję że się te pomysły spodobały.

Bierzemy się za Easy :)

Serwer Easy ( Łatwy )

Serwer easy, sama nazwa wskazuję że, musi być łatwy exp, szybki drop yang i łatwo zdobywać potrzebne nam przedmioty !

A więc raty powinne być takie.

1. Yang = 2000% (x20)

2. Exp = 1500% (x15)

3. Drop = 1000% (x10)

Wysokie raty po to aby gra była bardzo łatwa i przyjemna, max lvl 255.

Na start :

1. 5lvl

2. Ekwipunek dla danej postaci na 1lvl +9(broń na 5lvl), 200 czer./nieb. dużych mikstur, księga przywołania konia (militar), buty speeda (powód taki jak w easy ;P), Przywoływanie konia na 10lvl.

Handlarze :

Handlarz Zbrojami :

Zbroje dla każdej klasy : 18lvl +9, 34lvl +9 i 54lvl +9

Hełmy dla każdej klasy : 21lvl +9

Tarcze : 21lvl +9 i 41lvl +9

Buty : 29lvl +9 , 47lvl +9 i 55lvl +7

Kolczyki : 33lvl +9 i 54lvl +7

Naszyjniki : 33lvl +9 i 54lvl +7

Bransoleta : 15lvl +9 i 54lvl +7

Handlarz Broniami :

Bronie na 30lvl dla każdej postaci +9

Strzały Drewniana i Stalowa (45lvl)

Bronie na 65lvl, Nimfa , Magnet , Dzwon Nieba i Ziemi i Błyski +7

Handlarz Różnościami :

200 dużych mikstur czerwonych, niebieskich, fioletowych i zielonych

Wszystkie standardowe kd +4 (Lepiej postawić sure obok kowala aby można było szybko je ulepszyć)

Wszystkie rosy po 50 sztuk

Pierścień doświadczenia na 1h (i tak zbugują:P), rękawica złodzieja na 16(...)

Zwoje egzorcyzmu i rady pustelnika po 55 sztuk.

Kamienie Duchowe.

Fasole Zen

Pomocnik :

Zwój błogosławieństwa, Magiczny Metal, Zaczarowanie Przedmiotu i Wzmocnienie przedmiotu (po 10 sztuk), Marmur błogosławieństwa (5 bon), 6 / 7 Bon to wrazie konieczności i najlepiej bardzo drogi :>, Pierścień teleportacji.

Ogólnie typek do dodawania przedmiotów o których zapomniałem.

Instruktorzy Umiejętności :

Instrukcje dla każdej postaci do każdego instruktora i fryzurki.

Stajenny :

Powinien mieć tylko pokarm dla konia.

Sklep małżeński :

Wszystko co związane z małżeństwem, maskę uczuć, Garniturek , Suknię ślubną i welon :P.

Rybak :

Wędkę +7(+20 jest zbugowana jakoś..) 200 papek i robaczków, marmur rybaka i szkatułkę wodza orków.

Cena zależy od waszej wyobraźni, nie myślcie że wam tu wszystko dam, ja się nad tym narobiłem bez cen, a z cenami to pół roku xD

Ulepszacze :

Oczywiście że Nie, tylko do robienia Hwangów i Syriusza, Śmiercio itp.

Broszury.

Nowe Bronie / Zbroje :

Użytkownicy tego forum pisali że nie chcą nowych broni, ale na serwer easy, gdzie szybko expimy i zdobywamy przedmioty, lepiej zrobić nowe bronie i zbroje, bo później nudno z takim eq grać :)

Więc powinne być nowe bronie i zbroje.

Nowe Mapy :

Oczywiście że Tak, mapa handlowa powinna być, zombie, i inne.

Wszystkie jakie chcecie, bo 255lvl nie dobijemy na standardowych.

Pierścień teleportacji :

Musi posiadać dużo opcji :

1. Przenosi do każdej mapki

2. Robi skille na P

3. Daje rangę Rycerski

4. Daje militara

5. Zmieni w dowolny marmur

6. Daje 10kk na dzień (Jeżeli takie coś da się umieścić. Najlepiej z jakimś licznikiem 24h :P)

Drop przedmiotów na 75lvl :

Dropią w Atlantydzie V2 i z metinów na 100lvl, czyli z oponki.

Z Bossów nie lecą !

Misje :

Nowych raczej nie potrzeba, tylko usunąć stare, bo exp przyjemny :>

Eventy :

Event ZUO, dwa razy na tydzień.

Event PVP, trzy razy na tydzień, nagroda to 3 Szkatułki ripera i smoka.

Podsumowanie Easy serwera :

Myślę że fajny serwer by był.

Dedyk nie jest koniecznością, bo jak się szybko expi to długo grać nie trzeba.

Ale dedykiem nie pogardzę :)

Na pewno przyjemnie by się gralo na takim serwie.

Sądzę że temat dobrze wyszedł.

Nie robiłem błędów ortograficznych itp.

Powinno wam się spodobać, jak nie no to trochę szkoda bo na oko pisałem ten temat z 3h.

Aby okazać że temat się podoba, napisz że Fajne. Dasz +, to się nie obrażę :)

Zapraszam do Komentowania i wykorzystywania tych pomysłów dla własnego serwera !!!

Sorry za te napisy color=#00FF00, bo nie wiem co się tutaj zjebało. Nie zwracajcie na to uwagi ;>

Pozdrawiam,

Lancer !

fb.com/myrodj

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP

Wiesz co że tak się wydaje że mało w Easy.

Bo misji nie robiłem nowych do easy, bo po co ;P

W easy nie dodawałem Dropu z Metinów, ani dropu Bodzi, albo czegoś w tym stylu bo to wszystko jest w Sklepach, dlatego wydaje się że mało zrobione.

Fajnie że sie teraz podoba, tamten temat to mi nie wyszedł trochę xD

Pozdrawiam,

Lancer !

P.S. + zbieram jbc, ale nie błagam o nie, tylko mówię, chcecie to dajcie + za pracę !

Prosze o komentowanie, bo temat spada bardzo nisko !! xD

fb.com/myrodj

Opublikowano

O, bardzo fajnie to zrobiłeś.

Ładnie dobrane kolory i fajnie misje xD

Z tym poceniem nóg xD

Fajne + !

Pozdro !

:[

Opublikowano

@Odświeżam, i dzięki Ryś :)

Słyszałem że serwer zakładasz to mam nadzieję że skorzystasz :D

Zapraszam do komentowania !!!

Ktoś może zakłada serwer i szuka pomysłów, a temacik już 2 strona ;/

Pozdrawiam,

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

@UP

No i dobrze słyszałeś, już nie długo ukaże się nowy Easy :D

Piszcie w temacie bo przydatne a wy temat schodzi do dołu.

Ja nie chce doublów spamić :D

Pozdro !

:[

Opublikowano

Przydatne, ale nie skorzystam, bo nie mam odpowiedniego sprzętu ;)

Ale inny na pewno, więc leci +

65ef1c8a0c2b4755755980e.png

Opublikowano

jak by takie privki polskie powstawały to było by fajnie , i jeszcze żeby były dopracowane jak AnimeMT2 oh to poprostu bajka , masz + za pomysły :)

Jeśli Ci pomogłem to daj + to nie boli :)

Opublikowano

Mażenie każdego gracza ktory lubi hardy ;p. To co pisal autro teamtu + jakies ciekawe dodatki wziete z anime , kilku GMow ktorzy beda pilnowali porzadku , nie robili afer i by byla bajka :) .

Ps.Tego easy nie oceniam bo niechialo mi sie czytac ;p .

Opublikowano

No właśnie, gdyby taki serwer powstał byłoby gites malinka.

Większość idzie na łatwizne i robią serwery na jednych plikach serwerowych, z czego nie ma żadnej korzyści, bo jak grasz na serwer z takimi samymi plikami, to po co na drugi iść?

Jeżeli tam masz lepsze eq,lvl itp.

Taki serwer byłby nowością w Prywatnych serwerach.

Pozdrawiam,

Lancer

P.S. Narazie nie dodaje nowych misji, powód to spalona karta graficzna... Jak naprawie to dodam jeszcze jakieś fajne :D

fb.com/myrodj

Opublikowano

@UP

No można dodać te 6/7bon ale to nie zaciekawe jest ;P

Często gracze się skarżą że 6/7Bon jest i siara ! Ja nie patrze na siebie tylko na innych !

Dodałem nową misje zapoznajcie się z nią :D

Pozdrawiam

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

Może bym zagrał na easy ale bez 6/7 bonu bo to masakra hity po 60k <_< bronie nowe jak najbardziej ale dość łatwe do zdobycia i różnorodne

questy by sie na easy przydały bo tez sie szybko znudzi :mellow:

eventy to OX sztabki 200kk na słabe epiki to drogie perły w sklepie na te lepsze broszury

co do bonów to

silny przeciwko - 30%

absy-35%

Krytyk przeszywka 30%

ludziom 25%

hp 4k

mp 1k

statystyki do 20

pozdrawiam :D

Opublikowano

@UP

Hmm właśnie tak zastanawiałem się nad misjami w Easy.

Ale po co misje jak mamy szybki exp, lecz pomyślę nad misjami i jakieś już zamieszczę :D

A co do bonów, to nie robiłem takiej przedziałki ale zastanowię się nad jej zrobieniem.

6/7 bon napisałem że wrazie konieczności, ale sam jestem za tym aby ich nie było.

Kolega wyżej napisał żeby był 6/7 bon ale to jak ma być to bardzo drogi !

Dzięki za pomysły.

Pozdrawiam,

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

@UP

No, jakbyś zrobił identycznego jak tak + jakieś dodatki twoje to byłby serwer Perfekcyjny :P

Przynajmniej dla 90%+ graczy, którzy wolą Hard serwery.

Miło mi że skorzystasz :)

Pozdrawiam,

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

Dam ci + za prace ale raty by bylo mozna tak do np 400% i wtedy by sie troche ludzi zlecialo i na start eq +9 militar ksiega do niego i pierscien teleportacji

a i 100% to x10

sygnaac.png

wowaw.png

Opublikowano

@UP

Wyrażaj się jaśniej bo nie wiem do jakiego serwera piszesz hard czy easy.

Do hard to nawet mowy nie ma żeby były raty 400%..

Na easy troche za małe :)

Więc nie zbyt ciekawie napisałeś :>

Militar na hard na start ? Przegięcie ;) I pierścień teleportacji, ułatwiłby on dużo spraw ale go wsadzilibyśmy do IS i było by już więcej kasy na dedyka.

Pozdrawiam

Lancer !

fb.com/myrodj

Opublikowano

Ja powiem tak...

Nie dasz rady tego sam zrobić, a jeśli ci się uda to nie będzie priva równego twojemu. Osobiście lubię grać na serwerach HARD!

Według mnie pomysł SUPER ale ciężko będzie z realizacją :(

info.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...