Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Lv Obok Nicku Na Stałe!

Zi000M

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakoż iż nie lubię się rozpisywać przejdźmy do rzeczy:

1. Odpalamy serwer aż do loginu i wpisujemy: /etc/rc.d/netif restart

2. Wchodzimy w navicat/player

3. Należy zrobić kolumnę: CURRENT_LEVEL.

4. Zrobić aby duplikowało się z tym pierwszym lvlem. Jak? To już wasza sprawa pisze w opisie nie do końca ale bardziej wprawieni wiedzą.

5. Nie dam wam ss bo nie mam na czym testować.

Pozdrawiam Zi000M

sygnah.png Nie bądź żyd daj -

1018595019.png :)

Opublikowano

1-szy ale mogłeś dokładnienawet mniej kumaci mają swoje privy

sygna1e.png

I zapytał go: «Jak ci na imię?» Odpowiedział Mu: «Na imię mi "Legion", bo nas jest wielu»

Mk 5 1-10: 9

Opublikowano

Tak sobie to wymyśliłeś? Czy masz jakieś źródło... Bo zrobić taką kolumnę to banał...

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

@WojTek Trochę pomyślałem troche poszperałem na różnych forach

@down a nie lepiej zrobić i sprawdzić czy działa?

@2xdown czytaj uważnie

sygnah.png Nie bądź żyd daj -

1018595019.png :)

Opublikowano

no spoko ale napewno bedzie przerobiony game i client co pobiera dane z tej kolumny  ale nie rozumiem po co nowa jak mozna sie podpiac pod lvl co juz jest jak zrobic to w cleincie to nie wiem 

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Hmm. Niedawno na MPC był temat, że wyświetlanie lvla jest to funkcja w binie, wiec po jaką cholerę grzebać w mysql i Bóg wie jeszcze w czym innym skoro wiadomo, że to funkcja w kliencie. Jak dla Mnie temat do zamknięcia, chyba, że pojawi się coś co pozwoli na zaimplementowanie tego poprawnie do klienta.

Opublikowano

@DualCorePL

Człowieku gówno wiesz a się wypowiadasz... To jakim cudem na kliencie 2010 widać lvl obok nicku przez chwilę? I co z tego że przez chwile, ważne że wyświetla. Skoro to po stronie plików serwerowych to powiedz mi gdzie to niby ma być. Odpuść sobie wypowiedzi dotyczące pliku 'game' . Czy wy nie rozumiecie że w nim nic nie zmienicie ? On już jest skompilowany. To jest w 100% po stronie klienta. Pozdrawiam,

//edit

Mmm ten post to spam... Faktycznie , to kmińcie dalej server_side.

@Down Down QBA_96

Zależy jakich kto używa plików. Pliki raina mają skrót do pliku game z share_data. Zmieniasz go w share_data, zmieniasz na all CH..

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

jest to w bin/exe/dll wiem ze bin to zakodowany dll przez tim bo sam probowalem z innym dll w edgmt2

a was sie zapytam?

przecierz juz ktos takie cos zrobil tylko na 2008 ze bylo na chwile i to lezalo po stronie pikow z root...

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

game w share_data jest na gówno potrzebna.

Jeżeli tak to sprawa leży w folderach:

-game1_1

-game1_2

-game1_3

-game2

-game61

-game99.

W tych folderach pliki game. Logi syserr informują o błedach game, u mnie nie wyświetla żadnego error każda baza jest zrobiona zajebiście. Dobra mamy bazę ale game nie zdekodujesz.

Pozdrawiam,

QBA_96.

Opublikowano

Sprawdzał ktoś?

ZBIERAM ------

DAJ MINUSA !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego,

gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć.

Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

7745956.jpg

Mój net xD

Opublikowano

Sprawdzał ktoś?

To nie ma prawa działać! Pisałem już w tym temacie że to wina klienta. A Wy nie! Musicie na opak. Tracicie swój czas. Póki tim66613 nie wypuści launchera z lvlem obok nicku to wątpię czy będziecie coś takiego mieli. Ze swojej strony dodam, że sam czekam na tego launchera ;]

Chociaż z drugiej strony, wszystkie privy wtedy będą takie same. Więc takie privy jak edgmt2 będą miały liczną rzeszę graczy z racji lvla obok nicku. Jeśli tim opublikuje, to stanie się to np. z wierzchowcami. Na początku większość jarała się nimi, bo były unikalne. Teraz są na większości i nie robią takiej furory.

Pozdrawiam, Asparte

Opublikowano

@uGorek zacznijmy od tego że w 2008 r nie było lv obok nicku. Z tego co pamiętam, lv obok nicku na globalach wszedł w 2009r.

Moim zdaniem to jest po stronie klienta i serwera.

Finalmt2 rozkodował game i zrobił wszystko to, co trzeba, aby działał lv obok nicku. Zrobili identycznie jak na globalach!!

Odpalają przez launchera od Tim i mają lv na stałe ; >

Poza tym.. Jeszcze quest jest do tego, aby w wszystko działało.

To wszystko było na serwerze. Klient ma w root ustawione odbieranie lv i dodaną opcję odświeżania:)

Jeśli źle powiedziałem to mnie poprawcie. Nie piszcie że game nie da się rozkodować. Serwery GF jakoś to robią, więc nie gadajcie że się nie da ; >>

korneleknew.png

Opublikowano

@uGorek zacznijmy od tego że w 2008 r nie było lv obok nicku. Z tego co pamiętam, lv obok nicku na globalach wszedł w 2009r.

Moim zdaniem to jest po stronie klienta i serwera.

Finalmt2 rozkodował game i zrobił wszystko to, co trzeba, aby działał lv obok nicku. Zrobili identycznie jak na globalach!!

Odpalają przez launchera od Tim i mają lv na stałe ; >

Poza tym.. Jeszcze quest jest do tego, aby w wszystko działało.

To wszystko było na serwerze. Klient ma w root ustawione odbieranie lv i dodaną opcję odświeżania:)

Jeśli źle powiedziałem to mnie poprawcie. Nie piszcie że game nie da się rozkodować. Serwery GF jakoś to robią, więc nie gadajcie że się nie da ; >>

Jebnij sie w ten swój głupi łeb i pomyśl, co napisałeś. Okej? jeśli to zrobiłeś przeczytaj resztę posta.

Poza dystrybutorami globalnych serwerów, wątpię żebyś ktoś miał taki program.

Po drugie. ZROZUMCIE TO WRESZCIE DO CHOLERY, ŻE ŻEBY BYŁ LVL OBOK NICKU TRZEBA ZABLOKOWAĆ ODŚWIEŻANIE LVLA W BINIE, JAK TO ZROBIŁ TIM W SWOIM LAUNCHERZE. PÓKI ON TEGO NIE OPUBLIKUJE TO WĄTPIĘ CZY BĘDZIECIE MIELI LVL OBOK NICKU. FINALMT2 NAJPRAWDOPODOBNIEJ DOSZEDŁ DO POROZUMIENIA Z tim66613, KTÓRY UDOSTĘPNIŁ IM LAUNCHERA!

Caps był potrzebny, bo może w końcu jeden z drugim przeczyta i weźmie to sobie do serca i przestana pierdolić, że lvl obok nicku to serverside.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...