Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak Edytować Poprawnie Value Zbroi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak zawsze robię , co robię ale mi nie wychodzi.Więc tak chcę dodać na serwer złote i srebrne hwangi , ale nie mam ikonek , jakby ktoś wrzucił ikonki z csyt2 byłbym bardzo wdzięczny.Mam też problem , ponieważ gdy edytuje value zbroi w value 5 wpiszę 1500 to def zbroi to około 4000 , dlaczego , tego nie wiem , proszę napiszcie mi jak mam ustawić value zbroi aby zbroja miała:

• 700 defa
  • 900 defa
  • 1100 defa
  • 1300 defa
  • 1600 defa
  • 1900 defa
  • 2200 defa

Z góry dziękuje będą wielki + lub jak kto woli - :D

Opublikowano

Przyłączam się do pytania o ustawianie defa w zbrojach, najlepiej także o atak broni.

Opublikowano

Tak? Zamkowy Hełm +9 (dla sury od 41lvl) ma value1 = 33 a value5 = 13 i ma 79 defa. A według twojego sposobu powinien mieć 33.

Opublikowano

Tak? Zamkowy Hełm +9 (dla sury od 41lvl) ma value1 = 33 a value5 = 13 i ma 79 defa. A według twojego sposobu powinien mieć 33.

tak ? a wszystkie zbroje maja takie deffa w value 1 jaki maja na servie o_O Nie samowite -.- Mowilem ze kurna dla zbroji ... dla innych nie powiem , bo jak patrze na niektore tematy to to forum nie jest od pomocy -.^

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano

A ja jak patrzę na niektórych użytkowników, to żałuję, że pomagam na tym forum. Nie chcesz mówić, to nie mów, akurat to można łatwo sprtawdzić, ale ty uparłeś się, żebym marnował czas. Sprawdzę, napiszę tuta, a ty nic nie będziesz miał z tego, że teraz nie powiesz. A posty na temat samego forum to nie w tym dziale.

Opublikowano

bo nieuwaznie czytasz -.- Mowie ci, ze pisze o deffie zbroji a ty mi wyjezdzasz z jakims helmem

A tak naprawde to nie wiem jak sie zmienia deffa w helmie bo nigdy nie probowalem :P

A swoje zdanie i tak utrzymuje o forum ... bo zawsze gdy ja potrzebuje pomocy nikt nie odpowie , ale jak ktos chce pomocy ja zawsze musze pisac -.-

A za posta, w ktorym chcialem pomoc i napsialem jak zmienic deffa w zbroji zminusowales mnie, wiec chyba nie oplaca sie pomagac jak za to mnie minusuja ? :P

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."

Stanisław Lem

Opublikowano (edytowane)

O o.O właśnie też stamtąd mam , jednak jeśli value1 zbroi to 700 a value 5 to 120 to ile ona będzie miała defa?Co do

broneq00 , to nie musisz mi tłumaczyć co mam edytować , ja tylko pytam jaka jest zależność value 1 i value 5 w zbroi !!

Axor Doskonale cię rozumie , ale to forum nie jest do spamowania tak samo jak broneq00 , po prostu trzeba czekać na właściwa odpowiedź a nie ciągle pisać , nie o rzeczach w temacie!!

@ przykładowo dałem value 1 200 a value 5 1500 i def był 3200 , dlaczego ?

@ edit 2 weźcie przestańcie się kłucić bardzo was proszę :D

@ edit 3 broneq00 a co do ciebie , to ja klienta bardzo dobrze umie edytować , sam se zrobiłem różowe oraz zielone hwangi , wiem że też to umiesz robić , ale tu chodzi o value 5 , a to takie proste według mnie nie jest.Czekam na właściwą odpowiedź.

@ edit 4 Broneq00 zobacz sobie wpis w item_proto klienta:

value0="0" value1="350" value2="0" value3="24" value4="0" value5="100"
, nie daje 450 defa , tylko 550 :P Czekam na konkretną odpowiedź Edytowane przez Pawemol13
Opublikowano
nie wiem jak sie zmienia deffa w helmie

To nie mów, że wiesz, ale nie powiesz.

A swoje zdanie i tak utrzymuje o forum ... bo zawsze gdy ja potrzebuje pomocy nikt nie odpowie , ale jak ktos chce pomocy ja zawsze musze pisac

Nikt cię nie zmusza, żebyś siedział na tym forum.

A za posta, w ktorym chcialem pomoc i napsialem jak zmienic deffa w zbroji zminusowales mnie

Nie tylko tego posta, dobrze wiesz, za co, nie za pomoc.

chyba nie oplaca sie pomagac jak za to mnie minusuja?

Sądząc po twojej ilości plusów rzeczywiście ci się nie opłaciło pomagać. A co kogo obchodzą plusy / minusy? Ja pomagam za darmo, wiadomo, że fajnie jest dostać parę plusów za poświęcony czas, ale chyba nie jest to jedyny powód, dla którego jesteś na tym forum?

Opublikowano (edytowane)

Broneq00 , już się kapnąłem od czego to zależy!!

Po prostu value 1 to ile defa ma zbroja , a value 5 jest mnożone razy 2 , na przykładzie hwanga idzie to zauważyć!

Bo value 1 to 350 , a value 5 to 100 , czyli 350 + (2x 100) = 550

Z hełmami , tarczami ?

Błąd!!

Value 1 hełmu to 13 , a value 5 to 33 , czyli :

13 + (33 x2) = 79 ( i co wy na to )

Proszę tego nie kopiować , sam do tego dochodziłem i zabraniam czynienia takiego chamstwa!!

@ down trochę matematyki nie zaszkodzi :D

Bardzo przydaje się , gdy masz zbroję np nową od +0 do + 9 , to co + dodajesz o trochę więcej value 5 ;)

Edytowane przez Pawemol13
Opublikowano

wiem ze umiesz to robic ale napisalem jak zrobic zeby zbroja miala i podales wartosci deffa to pwoiedzialem zebys w value5 zostawil 0 a w value 1 wpisal ile ma miec deffa i bedzie mialo

A ty Axor przestan wypowiadac swoje swiete sentencje ,bo wszystko interpretujesz na swoj sposob -.^ Ja przynajmniej komus pomagam i robie to na czym sie znam i bardzo dobrze wiesz o co mi chodzi tylko piszesz tak , aby zadowolic siebie a wszystkie 10 latki sie z toba zgodza :P

Z reszta nie chce mi sie klocic, bo ja tu nie po to jestem , chcialem pomoc , zostalem za to hehe skarcony , wiec juz sie nie bede wypowiadal

@up nieźle nieźle ;p przed chwila sprawdzilem na swoim item_proto na kilku itemach i rzeczywiscie sie zgadza ;p tylko nie wiem po co meczyc sie z value5 jak mozna dac samo value 1 o_O

@Edit akurat na matmie sie znam ale nigdy nie zmienialem wartosci defa w helmach itp ;p Ale brawo ^^

gaaran.gif

Master of Client modding

^^

Stanisław Lem