Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Co To Jest "Guid Ban"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj wzieła mnie maniana na bfh

Zalogowałem się już daje "play now", i mnie łączy na serwera bo 1minucie na czacie pisało coś takiego "Quid ban a8avb8h"

I mnie wyrzuciło...

Tylko niestety nie zrobiłem ss bo się bardzo się zmartwiłem tym napisem "ban" -,-

I teraz do was pytanie, co znaczy ten "Guid ban" i co mogę zrobić aby móc normalnie grać na serwerze ....

Za pomoc "+" i 5

Dziękuje i pozdrawiam

w83od2.jpg

Opublikowano

mam to samo. ;//

zazwyczaj jak grałem to od razu jak zrobiłem jeden ruch gra się ścinała i wywalało mnie do menu gdzie na czerwonym okienku pisało "You were kicked by PunkBuster (22)", a dziś byłem bardzo uradowany, że wszedłem na serwer i mnie nie kicknęło. Ale to była tylko pomyłka. Grałem z 3 albo 4 minuty i nagle na czacie pisze coś tam o PB i właśnie GUID BAN, a za tym jakieś litery i liczby jak pokazał nam Kiki.

z tego co wiem GUID to ciąg bodajże 32 znaków (oto przykład: {030B4A82-1B7C-11CF-9D53-00AA003C9CB6}) generowany przez PB. Można sprawdzić swój GUID w grze naciskając ~ (tylda pod ESC) wpisując te komendy:

/pb_myguid

/screenshotJPEG

/condump myguid.txt

Pierwsza z komend wyświetli cd-key oraz - właśnie - GUID. Druga pozwala zrobić screenshota. Ostatnia z nich zapisze wszystkie komunikaty z konsoli (w tym wynik komendy pb_myguid) do pliku myguid.txt który znajdzie się w katalogu z grą.

Co z tego, że to wiem? Ale nie wiem jak to naprawić...

@edit

dodam, że na innej postaci na moim koncie da się normalnie grać ;/

Opublikowano

To jest global ban :D... No to współuczucie :D , ale czytam dalej to podobno słowaki dostają tylko bana a polaki dalej grają jak nadal tak masz to znaczy że global ban a jak nie to się nie przejmuj... tak było na forum Cod'a innym ... nie dam nazwy bo będzie reklama , ale cod też ma PB i był taki komunikat jak u Cb

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

To z tego wychodzi że tam gdzie najwięcej wydałem Battlefounds'ów to mi mojego chara zbanowali?

Chyba że coś zrobili że max np:3,5k BF'ów może być na jednej postaci w co bardzo wątpię..

Bo dla nich to by była duża strata majątkowa...

w83od2.jpg

Opublikowano

Wiem mówiliście na skype... Ale miałem lagi :D.... To było forum Cod'a... Ja poczytam na forum BF-a i dam edita jak coś znajde

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

a nie prościej będzie wam napisać do supportu BFH o co biega, za co ban itp.?

Opublikowano

Myślę, że kiki dostałeś Gamer Ban - to nowe wprowadzone bany w BFH - nie banują teraz kont - tylko robią coś z postacią, że nie da się nią grać, czyli wychodzi, że cheatujesz

JEŚLI POMOGŁEM - DAJ MINUSA!

Opublikowano

No chetował.! Zamykam bo już wiedzą że dostali bana na postać ....

1390144171-U592769.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...