Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Blokowanie Hs3 W Kis 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że nikt nie zagląda do tego tematu :

To jest ukryta treść, proszę

, to chciałbym aby ktoś konkretnie opisał jak poprzez zaporę sieciową w Kaspersky Internet Security zablokować HS3,obecnie używam KIS 7 ale myślę że ustawienia pozostają niezmienione w nowych wersjach.

Spróbowałem sam zrobić to w ten sposób : zapora sieciowa > konfiguruj > system filtrowania > ustawienia zapory sieciowej i tam zablokowałem te dwa pliki hslogmgr.exe i ahnrpt.exe ale nie wiem czy to działa.

Plusy gwarantowane. Posty odbiegające od tematu będą przeze mnie ignorowane i przy okazji raportowane.

Pozdro

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

1. Wchodzisz w ustawienia.

2. Zapora sieciowa.

3. Ustawienia reguł.

4.Przed powyższymi punktami musisz nacisnąć 2xLPM na ahrnpt.exe i hshieldlogmenager.exe w folderze Hshield.

5.Szukasz na liście, która się otworzyła po punkcie 3. I szukasz AHNLAB(znajdują się tam wymienione wyżej aplikacje)

6.Wchodzisz w reguły dla tej całej grupy aplikacji.

7.Wchodzisz w "uprawnienia" i odmawiasz ruchu sieciowego(jest na samym dole u mnie)

8. Grasz w metka na hackach bez obawy o bana z logów:)

B):)xD :P

Opublikowano

1. Wchodzisz w ustawienia.

2. Zapora sieciowa.

3. Ustawienia reguł. <nie mam tej opcji za to mam konfiguruj,system filtrowania ustawiłem na tryb uczenia,obok mam ustawienia,a w nim reguły dla aplikacji.Także nie mam tej opcji uprawnienia,być może u mnie jest jako MODYFIKUJ.

4.Przed powyższymi punktami musisz nacisnąć 2xLPM na ahrnpt.exe i hshieldlogmenager.exe w folderze Hshield.

5.Szukasz na liście, która się otworzyła po punkcie 3. I szukasz AHNLAB(znajdują się tam wymienione wyżej aplikacje)

6.Wchodzisz w reguły dla tej całej grupy aplikacji.

7.Wchodzisz w "uprawnienia" i odmawiasz ruchu sieciowego(jest na samym dole u mnie)

8. Grasz w metka na hackach bez obawy o bana z logów:)

B):)xD :P

Ustawienia reguł. <nie mam tej opcji za to mam konfiguruj,system filtrowania ustawiłem na tryb uczenia,obok mam ustawienia,a w nim reguły dla aplikacji.

Także nie mam tej opcji uprawnienia,być może u mnie jest jako MODYFIKUJ a w niej 3 reguły hslomgr.exe zablokuj przychodzacy i wychodzacy polaczenie TCP,Block Any TCP Activity,Block Any UDP Activity.

Tak samo przy ahnrpt.exe. Czyli jednak troszkę różnią się już wersje. To znaczyło by że już zablokowałem HS3??

Pozdro

Nigdy nie kłóć się z głupkiem,bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Zaznacz, aby nie wysyłał maili czyli wychodzących rzeczy. :)

A co jeśli napisałem już we wcześniejszym poście że takiej opcji nie mam?? Widocznie nowsza wersja różni się od 7.0

eh widzę na darmo mi tu szukać pomocy.