Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zużycie Procesora

HoloColo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wróciłem po przerwie do mu online (global) i gdy włączam mu to to zużycie procesora dochodzi do 100%. Są straszne lagi, których rok temu nie miałem. System zabiera 50%, taskmar 30% i svchost 20%. Może ktoś wie czym to jest spowodowane? Dodam, że na drugim komputerze, który ma 2x gorsze parametry działa bez zarzutów. Liczę na w miarę szybką odpowiedź.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, masz zbędne programy włączone ;)

"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That's how they define "reality". But what does it mean to be "correct" or "true"? Merely vague concepts ... their "reality" may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"

lolzor.gif

Opublikowano

Kurde, to co to za procesor? Jeden rdzeń pewnie ?

Może czas pomyśleć nad jego wymianą ?

Czy drugi komputer ma na pewno lepszy procesor ?

A może ten z którym masz problem jest po prostu uszkodzony ?

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Admin Cienia
Opublikowano

Skoro "taskmar 30% i svchost 20%" zabiera ci tyle pamięci, a powinien 10x mniej, to niema się co dziwić że Mu zapełnia ci całego proca. Wszystko idzie do przodu, wymagania też.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Skoro "taskmar 30% i svchost 20%" zabiera ci tyle pamięci, a powinien 10x mniej, to niema się co dziwić że Mu zapełnia ci całego proca. Wszystko idzie do przodu, wymagania też.

Gdy mam mu włączone wtedy zabiera mi tyle pamięci. Gdy jest wyłączone wszystko jest ok. A gdyby był procesor uszkodzony to bym to odczuł grając w inne gry. Tak procesor 1 rdzeń, ale podkreślam, że rok temu wszystko było ok.

A te wasze rady o wyłączeniu programów...Oczywiście, że wszystko powyłączałem. Ehh, chyba format zostaje ;/(jeżeli coś pomoże).

Admin Cienia
Opublikowano

Jeśli robią się takie "swojskie jaja" to i tak najlepiej format strzelić dla świętego spokoju i dopiero później się martwić o co kaman. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM