Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najłatwiej chyba w allegro, dobry jest DirectX

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Najłatwiej chyba w allegro, dobry jest DirectX

Nie zgodzę się , ja się próbowałem uczyć Allegro to nic nie mogłem zapamiętać , SDL jest łatwiejszy .

Może i się znam trochę na grafice i też nie przepadam za Bieber'em, nie czuję się zobowiązany robić zaraz o nim głupią sygnaturkę.

Nie zamierzam robić swojej sygnaturki w sposób graficzny, gdyż jest to dzisiaj... mało oryginalne?

Opublikowano

Osobiście nie programuję w żadnej z nich ale ludzie polecają allegro :) Możesz też rozważyć OpenGL - jest trudniejsze ale później masz jakąś podstawę, jeżeli chciał byś się przenieść na 3d.

Jeżeli szukasz pomocy, piszesz poprawnie po polsku, a rozwiązaniem twojego problemu nie jest pierwszy link w google - prawdopodobnie pomogę.

Jeżeli chcesz gotowca, to najpierw podaj cenę. Cenę w pln, bo za plusy pracują lamusy :)

Opublikowano

Ja Ci polecę SDL'a, nie miałem z nim problemów, nawet jak zaczynałem ;P

Wygląd mnie pierdoli, tak samo jak reputacja i twoje zdanie...

Opublikowano

Ja osobiście dopiero uczę się SDL, ale odczuwam dużą zmianę (na lepsze) po przerzuceniu się z Allegro, które sprawiało dziwnie dużo problemów pod systemem Windows 7. SDL daje dużo więcej możliwości i doskonale współpracuje z OpenGL (nie korzystałem z tego, gdyż jak już wcześniej wspomniałem dopiero się uczę tej biblioteki).

Allegro może być łatwiejsze na start, aby zrozumieć na czym polega programowanie przy pomocy biblioteki 2D. Ja bym radził nauczyć się tej, do której znajdziesz porządny kurs. Potem ewentualnie uczyć się innej aby je porównać i wybrać lepszą.

Jeśli już mam polecać, którąś z tych trzech przez ciebie wymienionych to ucz się SDL, a później OpenGL. ;)

Moje patche:

Moje tutoriale:

• Dodaj nową pozycję...