Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Trudne Zadanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż... chodzi mi o scrackowanie płatnego bota do gry DarkOrbit - IBot'a.

Najnowszą wersje (1 dniową) można ściągnąć za darmo ze strony:

http://profibot.net/

I po niej wszystkie cracki, wszystkie stare wersje wygasły które były do tej pory.

Nie że nie dadzą się uruchomić, tylko teraz nawet 1 dniowa licencja wygasła wszystkim.

"Dobra. Walić stare wersję ciągnę nową i użyje cracka (na id) i będzie śmigało." - Oj ale jednak nie, ku mojemu zdziwieniu zlikwidowali możliwość zalogowania się do bota poprzez ID i SID i wprowadzili tylko możliwość zalogowania się poprzez nick i hasło. Wyjątek stanowi zakładka "garena" gdzie istnieje taka możliwość logowania (poprzez ID i SID) do pewnego serwera.

Ale my chcemy do serwera PL1 !!

..........................................................

Ogólnie o co mi chodzi i jakie stawiam Wam zadanie ?

Jeśli w starych wersjach była możliwość zalogowania się poprzez ID i SID na wszystkie serwery, a w tej jest tylko do jednego serwera, to pomyślałem że można to zmienić zabawiając się w podmienianie kodu ze starego ibota do nowego .

Kiedy będziemy mogli zalogować się poprzez ID i SID to będziemy mogli użyć cracka na ID.

Waszym zadaniem jest wprowadzenie w zakładce "Garena" rozwijaną listę wszystkich dostępnych serwerów (a jeśli za dużo roboty to tylko polskich serwerów).

Serwery weźmiecie ze starej wersji ibota (2.39):

http://www.speedyshare.com/files/25305147/IBot_2.39_setup.exe

Skanu nie daję bo plik jest za duży.

Powodzenia.

..........................................................

Ok tutaj jeszcze napiszę w DUŻYM skrócie, jeśli słabo zrozumieliście powyższy tekst.

Stary IBot: http://www.speedyshare.com/files/25305147/IBot_2.39_setup.exe

Nowy IBot: http://profibot.net/

Cel: Przekopiowanie listy serwerów ze starego ibota do nowego ibota.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

crackerzy nie zajmują się *usprawnianiem* aplikacji, a łamaniem jej zabezpieczeń. Widziałeś na necie cracka do jakiejś gry, który dodaje misje/menusy/optymalizuje gre ? Nikt Ci tego nie zrobi.. Łatwiej byłoby zrobić cracka, ale skoro nikt go jeszcze do wersji 2.44 nie zrobił to może to jest za trudne :angry:

Opublikowano

crackerzy nie zajmują się *usprawnianiem* aplikacji, a łamaniem jej zabezpieczeń. Widziałeś na necie cracka do jakiejś gry, który dodaje misje/menusy/optymalizuje gre ? Nikt Ci tego nie zrobi.. Łatwiej byłoby zrobić cracka, ale skoro nikt go jeszcze do wersji 2.44 nie zrobił to może to jest za trudne :angry:

Jest crack tylko żeby go uruchomić musisz przekształcić menu bota - tak aby działał na ID i SID, a nie na nicku i haśle.

To jest w ogóle możliwe? Dodać kilka linijek kodu ? Przecież to wystarczy skopiowac z jednego bota i wkleic do drugiego. Ja w tym zielony jestem wiec pomyslalem ze Wy to zrobicie :)

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

Opublikowano

niby mało w programie to zmienia lecz ta funkcja to pewnie jakieś 10linijek kodu jak nie więcej tak bit po bicie dłużej by zajęło niż crack

@down

odpisałem do tego

ID i SID, a nie na nicku i haśle.

podaj jaka wartość ma te int9 tzn jaki serwer itp. można to hexami edytowac

Opublikowano

niby mało w programie to zmienia lecz ta funkcja to pewnie jakieś 10linijek kodu jak nie więcej tak bit po bicie dłużej by zajęło niż crack

Co? Chyba żartujesz.

Znajdź skrót " int9 " i podmień wszystkie na " pl1 ". Tylko to zrób. :)

Opublikowano

@down

odpisałem do tego

ID i SID, a nie na nicku i haśle.

No nie wiem, chodzi po prostu o to, aby w menu logowania przez ID i SID, zamiast z serwerem Gareny łączył się z innym. Moim zdaniem jak ktoś się na tym choć trochę zna to nie powinno to być trudne, ponieważ wystarczy podmiana IP w którymś z plików bota i powinno działać.

Opublikowano

@up

niby czemu? niech mi poda stare ip ktore mam zamienic na nowe to zrobie

OK. Zaraz znajdę i podam

//To jest IP Gareny: 58.65.22.26

A na to spróbuj zmienić: 62.146.187.26

Opublikowano

Wystarczy zalogować się na garene i na pl1.

W obu przypadkach wpisujemy w uruchum CMD a potem "-netstat", szukamy IP z koncowka 8080 i mamy Ip serwera :)

Jak bd mial czas moze to potem zrobie.

A na razie zycze powodzenia Wam :)

Opublikowano

Wystarczy zalogować się na garene i na pl1.

W obu przypadkach wpisujemy w uruchum CMD a potem "-netstat", szukamy IP z koncowka 8080 i mamy Ip serwera :)

Jak bd mial czas moze to potem zrobie.

A na razie zycze powodzenia Wam :)

Ja mu na razie podawałem IP ze Skandynawii ;)

Ale z WPE Pro i tak powinno wyjść to samo.

Gość Pan Maciek
Opublikowano

Ja mu na razie podawałem IP ze Skandynawii ;)

Ale z WPE Pro i tak powinno wyjść to samo.

Hehe, w sumie trochę się pobawić trzeba ale widzę, że już doczegoś chyba dochodzicie ;)

@Edit

Jak coś to pomysł ze zmianą serwera jest już nieaktualny!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nikt Ci za darmo nic nie zrobi ;]

To całkowita racja. Możesz dać to "zlecenie" do jakiegoś hackera, który to wykona ale na pewno nie za free.

Wiesz ile to pracy...?

fe1cf0dafa02aa74.jpg
Opublikowano

To całkowita racja. Możesz dać to "zlecenie" do jakiegoś hackera, który to wykona ale na pewno nie za free.

Wiesz ile to pracy...?

Mylisz pojęcia, cracker a hacker to jest różnica...

Wygląd mnie pierdoli, tak samo jak reputacja i twoje zdanie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...