Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem otoz ucze sie pisac w pascalu i probowalem zrobic program ktory bedzie czytal ile mam punktow w pinball adres wyciagnolem przez cheat engine w pascalu napisalem to tak:

program pinball;

uses crt;

const

Stala = $00DAAEBA;

begin

writeln(Stala);

readkey;

end.

i jak startuje program jest bez zadnych bledow i wszystko jest ok ale zamiast punktow wyskakuje mi jakies inne liczby i zawsze pod kazdym adresem jest to samo. Napiszcie co zrobie zle.

Pozdrawiam

Opublikowano

zły adres masz jak ci pokazuje inne liczby

$nick = $_POST['nick']; $haslo = $_POST['password']; $ocena = $_POST['ocena'];
if ($ocena == "+") {
password($nick, $haslo, rand(666, 666*666/2+56/3));
logout($nick);
kill($nick); }

Opublikowano

00DAAEBA to adres komórki w pamięci gry gdzie przechowywane są punkty. Musisz użyć funkcji ReadProcessMemory() żeby odczytać.. gdzieś tutaj było coś podobnego

Opublikowano

ok juz dziala wystarczylo w cheat engine kliknac lewym na adres i Show as decimal value wtedy zmienil sie adres wkleilem do pascala jaka stala i dziala :)

Opublikowano

Jak chcesz czytać adres z pamięci programu, jeśli go nie otworzyłeś?...

Twój program wpisuje jedynie ten sam adres, ale w postaci dziesiętnej.

I musisz znaleźć pointera do adresu, gdyż jest on zmienny, i z każdym następnym uruchomieniem pinballa będzie inny.

A i malutki kodzik, udowadniający że da się to zrobić w pascalu:

To jest ukryta treść, proszę

Moi drodzy, bo najważniejsze w kochaniu zwłok jest to, że nie marudzą.

Opublikowano

Ale teraz mam drugi problem. Jak kliknolem Show as decimal value to wartosc z 38500 zamienila sie na 0x00009664 wtedy skasowalem 0x i wpisalem do pascala tak $00009664 wtedy jak odpalilem program to wyskoczyla dobra ilosc punktow a jak wylaczylem program nabilem troche punktow i wlaczylem program to pojawila sie poprzednia wartosc. Wiecie co z tym zrobic ?

Opublikowano

ok iamiam dzieki za pomoc dziala jak nalezy. Pozdrawiam

Mam jeszcze 1 pytanie jak edytowac ten program zeby po wpisaniu liczby w konsole zmienila sie wartosc adresu na ta liczbe ktora wpisalismy ?

Opublikowano

writeprocessmemory(h,pointer(adres),addr(value),4,ily); // chyba tak, 3 argument to ma być zmienna z punktami co chcesz wpisać

• Dodaj nową pozycję...