Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial][Tut] Jak Zrobic Profesjonalnego Szamana

3maj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

O to Moj Kolejny Poradnik dotyczacy Szamana a wiec zaczynajmy...

Build :

2 int : 1 wit

Magia :

Smok - Jest to raczej magia do PVM ( exp) ale sam sprawdzilem gdy wbijemy 70 + i mamy 2,3 skile na G/P to postac naprawde moze byc dobra

Leczenie- Jest to Magia pod PVP , ale rowniez sprawdzona w PVM jezeli odpowiednio rozdamy skile

Skile :

- Szaman Smok:

Pomoc Smoka - Podstawowy skill , zwiekszajacy szanse Na Krytyczne Uderzenie ( PVM i PVP )

Blogoslawienstwo - Skill zmniejszajacy otrzymywane obrazenia ( dziala w PVP i PVM)

Odbicie- Skill ktory Zwieksza Szanse Odbicia skilla Przeciwnika ( skill do PVP )

Strzelajacy Smok - Skill ktory jest dla mnie podstawa . Jest jednym z najsilniejszych skilli Szamana Smoka . gdy mamy odpowiednio rozwiniety ten skill jest szansa ze mozemy podpalic wroga ( cos w stylu zatrucia ale slabsze )

Smoczy Skowyt- Jest to taki jakby krag . Mi wysmienicie Sluzyl w PVM gdy nie mialem bojowca , ale nawet sie przydaje mozemy zejsc z konia i uderzyc . Jest to bardzo szybki i mocny skill jesli mamy na odpowiednim poziomie (m5 +)

Latajacy Talizman - Skill zdecydowanie do PVP jest on moim zdaniem Najsilniejszym Skilem Szamana Smoka ( DMG )

Polecany Build : Pomoc Smoka -> Strzelajacy Smok -> Blogoslawienstwo -> Smoczy Skowyt / Latajacy Talizman -> Latajacy Talizman / Smoczy Skowyt -> Odbicie

- Szaman Leczenie :

Leczenie - skill do PVP/PVM ktory leczy dana ilosc naszego HP ( zalezy od poziomu skilla )

Przywolanie Blyskawicy - Skill Bardzo szybki i z nawet niezlym DMG . Z tego skilla jest Szansa na omdlenie wroga

Burzowy Szpon- Tego Skillu Uzywalem do PVP ma nawet niezle DMG

Blyskawiczy Rzut - Gdy nie mialem bojowca Uzywalem go do lurowania mobow , ma szybkie ladowanie , DMG nie jest zbyt dobre

Zwiekszenie Ataku - Zwieksza on Sile naszego ataku... Jest to raczej skill zbedny gdyz dodaje malo sily wiec nie oplaca sie tracic punktow ^^

Zwinnosc- Skill dodajacy Szybkosc Poruszania, Uzywalem go do PVP.

Polecany Build : Leczenie -> Przywolanie Blyskawicy -> Burzowy Szpon -> Blyskawicy Rzut ( Zwinnosc Ewentualnie do PVP )-> Zwiekszenie Atakuu -> Zwinnosc

Miejsca do Expa dla Szamana :

1-5 lv . Dzikie psy oraz Wilki

5-10 Roznego Rodzaju Dziki , wilki ( mozna probowac na niedzwiedziach )

10-18 : Zaprzysiezone

18lv - 30 lv: Dzikusy

30 lv -35: Pustynia / Orki

35 -50 lv : Mozna zaczac buffowac na BO lub expic samemu na BO

50 lv -61 : V1

61 lv - 69 : Szpony w V1 /v2

65 lv + : V2

od ,80 ; GROTA

Szaman - jest do dla mnie postac bardzo dobra jesli odpowiednio nia zagramy. Kazdy mowi ze szaman jest slaby bo patrza na DMG . Wiadomo ze na malym Levelu nie bedziemy mieli Wielkiego DMG Ale to sie zmieni gdy wbijemy juz wiekszy lv ( po 40 ) . Gdy wbiejmy w Miare wysoki lv naprawde buffy daja juz bardzo duzo % ok 40-60 % albo i wiecej zalezy ile mamy w INT

Itemki : Polecam Itemki z Inteligencja Gdyz Zwiekszaja DMG i % Buffow

EQ:

do 30 lv wystarczy eq +6

potem : Jesionek sr 5-15 um ( do pvp ) / antyk +9 sr(15 -25) do PVM

Zbrojka na 26/34 +9 najlepiej z kd speda i defa +3/4

Jakas Tarcza z NNO do pvp +6 / okragla / pieciokatna +7/8/9 do expa

Helm : Czapka Mnicha +8/9 z bonem na trutke i Regeneracje HP

Bransoletka : Srebrna +7/8/9 / lub jakas inna z bonem HP 1-2k

Kolczyki : Ebonitowe +7/8/9

Naszyjnik :perlowy +8/9 / z bonem hp 1-2k

Buty : jakies z HP 1-2k lub na krytyka 10/15 %

I to koniec Mojego Poradnika...

Zachecam do Gry Szamanem

aceboy2.png

Sygnatura wykonana przez Panią dudsonowa Pozdrawiam ;-*

Opublikowano

Było kilkanaście razy, ale dam + za wysiłek.

Sygnatura by

AdamS12

Każdy dodatkowy + mi się przyda, więc bądź pomocny i daj +. To nic nie kosztuje.

Tutorial Jak zrobić spolszczenie

Opublikowano

Opisałem również ninję, dodam jeszcze woja i surę z podziałem na PvP i PvM ;D

aceboy2.png

Opublikowano

Sugre, jesteś taki mądry ale nie napisałeś sam żadnego tuta, więc się nie udzielaj.

Sygnatura by

AdamS12

Każdy dodatkowy + mi się przyda, więc bądź pomocny i daj +. To nic nie kosztuje.

Opublikowano

ŻAŁOSNY TUT. Dno. Było kilka razy do tego napisane tak Że szkoda gadać. Dawajcie mi -

Czemu kurwa usunęliście mi sygne? Zbieram - - -

Opublikowano
ŻAŁOSNY TUT. Dno. Było kilka razy do tego napisane tak Że szkoda gadać. Dawajcie mi -

Mnie również możecie dawać minusy nie robi mi to większej różnicy, tylko nie doceniacie pracy w którą włożyłem tyle wysiłku...

aceboy2.png

Opublikowano

Jaka praca Omg nawet jakiś zdj czcionek kolorów CI się nie chciało dać. Ogólnie tut do dupy i było tyle razy Że szkoda gadać

Opublikowano

Nie piszesz tutorialów po 1-wsze nie potrafisz, po 2-gie nawet jakbyś napisał to nikt by się nie zainteresował.

Sygnatura by

AdamS12

Opublikowano

Nie piszesz tutorialów po 1-wsze nie potrafisz, po 2-gie nawet jakbyś napisał to nikt by się nie zainteresował.

Hah... na jakiej podstawie to twierdzisz cwaniaczku?;>

Lepiej nic nie pisać niż wprowadzać ludzi w błąd^^

Opublikowano

Po co mam pisać? Mam to w dupie czy by ktoś czytał zresztą i tak nie napisze bo mi się nie chce więc sobie daruj

Opublikowano

Znaleźliście sobie kącik do dyskusji ? Zróbcie sobie konferencję gdzieś indziej...

aceboy2.png

Opublikowano

surge. wypowiedzialbym sie na temat twego iq po all postach ale pewnie za to bym dostal bana! jestem za 3maj ! cwaniaku napisz cos sam a nie jak pasozyt. 3maj sie stara. surge powodzenia w przyszlosci(zycie da Ci w dupe)...

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

omG !

Pomoc Smoka -> Strzelajacy Smok -> Blogoslawienstwo -> Smoczy Skowyt / Latajacy Talizman -> Latajacy Talizman / Smoczy Skowyt -> Odbicie

fail.

smoczy skowyt - pomoc smoka - strzelający smok - błogo

Leczenie -> Przywolanie Blyskawicy -> Burzowy Szpon -> Blyskawicy Rzut ( Zwinnosc Ewentualnie do PVP )-> Zwiekszenie Atakuu -> Zwinnosc

przywołanie błyskawicy - leczenie -rzut - zwinność

35 -50 lv : Mozna zaczac buffowac na BO lub expic samemu na BO

Skoro w temacie jest 'profesjonalny' szaman, to czemu kaleczymy postać - buffując?

Opublikowano

" cos w stylu zatrucia ale slabsze" Co to ma być? to nie zbija do 1 hp tylko zabija więc dla mnie to jest lepsze.

Zbieram +

Serwer:Kronos,

Królestwo:Chunjo,

LvL;65+

Klasa:szaman smok.

Opublikowano

tut mało przydatny. w sieci jest bardzo dużo tego, i niektóre fragmenty wydają mi się być skopiowane.. zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...