Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złamanie Kości Promieniowej

Kronk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rtg.png

Ostatnio doznałem kontuzji. Złamalem kosc promieniowa w miejscu widocznym na obrazku.

Miał ktos z was kiedys podobny uraz? Jak tak to jak przebiegala i ile trwala rehabilitacja ?

Opublikowano

Ja miałam i mam nadal.

Na początku nastawili mi kość, potem zamiast gipsu, miałam specjalną opaskę unieruchamiającą. Teraz czekam tylko na kontrole, bo mam jakieś zmiany zwyrodnieniowe, a ręką mogę poruszać normalnie - bez rehabilitacji.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Złodziej a na mnie mówisz rip, sam robiles nowe konta zeby oddawać na siebie głosy w pojedynku, ja jak up mam nadzieje że nigdy z tego nie wyjdziesz , licze że los cie jeszcze ukarze, nopku .

Opublikowano

@Up

Swięte słowa ;)

@topic

Miałem podobny uraz .. na pączątku do szpitala nastawiona kosć .. gips (3 tygodnie i 5 dni ) Rehabilitacja około 4 miesięcy

Nadal czuje ból lecz juz nie taki wielki ;) Myślę ze z tego wyjdziesz

Chodzę w XXL robie bum - bum - bach

gwiazdek mam 5 na 5 moje kung - fu to rap

rozkurwiamwszystkichjednymwersem.fm !

13494596404ee935f631828.png

Opublikowano

O stary, przed wczoraj nabawiłem się kontuzji w tym samym miejscu, boli jak skurwysyn. :)

O przebiegach leczenia warto poczytać na necie, naprzykład tu

Złamałes z przemieszczeniem ? Masz druty ?

Opublikowano

ja mialem zerwane sciegno achillesa , bol jak ******* , a gips ok 5 tygodni i na rehabilitacje 7 tyg , mialem 15 lat , sporo minelo , teraz biegam i normalnie funkcjonuje

kiedys mialem zlamana reke w okolicach lokcia ok 4 tyg gips , bardzo bolesnie bylo ,

Opublikowano

No przynajmniej masz zapewne zwolnienie od szkoły?

Jeśli tak to tylko jedyny + tego złamania

Jak nie będziesz "dbał" o to aby ci się to wyleczyło

no to kiedyś może ból powrócić

1375207970-U250359.png

Opublikowano

Jaki bede mial trwaly uszczerbek zdrowia za taka kontuzje?

Wydarzylo sie to w szkole na wfie.

Nie będzie trwały, chyba że coś się złego stanie w trakcie zrastania...

D&G nie radzę tak w domu siedzieć...przerabiałam ten sposób 2 lata temu, konsekwencją była operacja...

Zwolnienia się nie ma ze szkoły, tylko na pisanie - przecież nie jest się chorym. Ja wcale nie uważam tego za plus, bo zaliczanie ustne wszystkich klasówek - to samobójstwo.

Przynajmniej można troszkę kaski zarobić na tym.

Ręka będzie w 99% sprawna (1% to to, iż w skokach temperatury i ciśnienia, odczuwa się ból)

tlofbnowe2.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Spokojnie, o mnie się nie martw, pożartowałem sobie trochę, wybieram się za jakiś czas do szpitala..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ręka będzie w 99% sprawna (1% to to, iż w skokach temperatury i ciśnienia, odczuwa się ból)

To dziwnie bo mnie ręka boli i ciągle mi pulsuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...