Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktos czy jest mozliwosc zrobienia bota do gry przegladarkowej ktora jest we flash??

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

Zależy co ten bot miałby robić :P

Jeśli działać w tle to by się niestety nie dało, ponieważ nie ma żadnego UDF do Flasha :(

Jeśli miałby tylko klikać to żaden problem :P

To jest ukryta treść, proszę

Mógłby zmieniać ilość kasy, exp'a itd. ;)

Używasz NomadMemory.au3 (tutek jest na forum) i zmieniasz wartości :)

No chyba, że to jest gra typu:

To jest ukryta treść, proszę

Wtedy wszystkie dane są przechowywane na serwerze, więc nic nie wskórasz.

Ale chyba chodzi Ci o pracę w tle, tego niestety nie da się zrobić korzystając z dostępnych UDF'ów :(

Opublikowano

ale ilosc kasy i expa to i tak nie zmieni sie na serwerze a tylko u mnie wlasnie chcialem zeby dzialal w tle ale nie da sie znales zadnego formularza;/

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

bo czasem gra(sfgame.pl) sie zamuli i trzeba odswierzyc a raczej po clikach trudno bedzie

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano

@4ggr

Nie rozumiem jak ma wykorzystać CE do bota do tej konkretnej gry we Flashu :P

Jemu chodzi o sfgame.pl, a w tej grze się niestety nie da zmienić wartości kasy ani expa ponieważ są na serwerze :(

Opublikowano

Mogę się mylić, nigdy nie bawiłem sie Cheat Engine, ale jest w nim chyba możliwość napisania własnych funkcji, które będą się cały czas wykonywały, czyli praktycznie stworzenie wlasnego bota.

W każdym razie, AutoIt do tego na pewno nie służy i jeśli chcesz zrobić coś nieopartego o ImageSearch i MouseClick - co jest dość lamerską metodą (brak opcji bocenia na zminimalizowanym oknie; przesunięcie myszki == error itp.) - radzę poszukać odpowiedzi na podforum dot. Cheat Engine. Jeśli nawet nim nie dałoby rady, znajdziesz tam ludzi siedzących w boceniu flesh'y, którzy polecą ci coś innego.

Ale na 85% sam CE zawiera w sobie 'mini-język' programowania, za pomocą którego możesz pisać własne funkcje / quasi-programy.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Aha o to Ci chodzi :)

Z tego co pamiętam, jak się bawiłem CE to nawet był generator takich botków :P

Można było własne GUI stworzyć i dodawać funkcje do każdego przycisku, HotKey'a itd. ;)

O właśnie znalazłem :)

1. W CE klikamy Advanced option (dolny lewy róg)

2. Klikamy dyskietkę.

3. W nowym okienku wybieramy opcję trainera: czy ma patchować pliki, albo czy ma być włączony podczas gry/aplikacji i zmieniać dane.

4. Klikamy design own interface.

5. Robimy GUI.

6. Jeśli chcemy zrobić jakąś funkcję, lub adres to klikamy "Add Entry" i dodajemy :)

7. Klikamy Generate trainer i mamy exe'ka ;)

Może jest jakiś tutek o tym na forum :P

Bo to pisałem kilka sek. zaraz p tym jak wstałem.

Opublikowano

w ce nie stworzysz automatycznego bota, ktoś tu chyba pomnylił pojęcia trainer ( edycja pamięci , modyfikowanie wpisów w pamięci ) a bot ( zdalne sterowanie grą bez udziału użytkownika ) . co najwyżej bot może sterowac trainerem w celu modyfikacji pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Po za tym ce zmieni ilosc kasy czy expa tylko u mnie a nie na swererze wiec malo mi to daje:(

na zmiane ilosci kasy (tylko u mnie) juz znalazlem w google ale to tylko chwilowo sie zmienia.

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

• Dodaj nową pozycję...