Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu gdy uruchamiam maszynę pojawia się błąd z zasilaniem.

Widać go dokładnie na zdjęciu.Molexy do dodatkowego zasilania były zmieniane,przekładane.Czasami jest tak że zamienię molex i działa przez 5 min,dzień a potem znowu się pojawia.Bywa i tak że nawet po zmienieniu dalej wyskakuje ten błąd...

Przez to strasznie mi spowalniają gry i zacina Windows

Wiem ze nie pisze o metku,ale właśnie gram w metka a myślę ze pomożecie :)

zasilanie.th.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Proszę o szybka pomoc

Pozdrawiam :]

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

po 1 to napisałem tutaj ponieważ gram w metka i myślałem ze ktoś pomoże,ale że większość to dzieci to się nie odzywają bo nie maja pojęcia o czym mowie

po 2 pajacu to nie mam 13 lat jak 3/4 dzieci na tym forum...

po 3 mam problem bo procek jest lekko podkręcony, metek rżnie ile wlezie bez OC :[

po 4 nie mam kasy żeby sobie kupić kompa na którym wyrobił by metek :/

po 5 umiem robić reset biosa ale to ryzykowne :(

i po 6 czy wogóle wie ktoś o czym mowie i byłby wstanie na tym forum mi teraz pomóc ?

pozdro dla kumatych :]

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

po 2 pajacu to nie mam 13 lat jak 3/4 dzieci na tym forum...

Zamknij twarz ;)

Wyzywam cie ?

I w czym jest ryzykowny reset biosa

POMYSL :)

Wyciagasz baterie z plyty na 20 min i wsadzasz

PS.

Wiem o co chodzi .

Ta karta byla dokupywana ?

Opublikowano

Ja tez tak miałem Spróbuj zainstalować sterowniki (nie wiem czy co coś da ale warto spróbować) lub tak jak up Reset Biosa

a powiedz jeszcze jaki masz zasilacz w sensie ile Wat

PS. zainstaluj nowsze sterowniki jak będzie to samo to Spróbuj zainstalować starsze

350x19.png
Opublikowano

jak dokupywana o czym ty mówisz ?

wczesniej miałem:

ram:1gb goodrama

procek:athlonek mp 1600+ podkrecony na 1,68

karta:5500 gt (jakis stary szit )

zasilacz:modecom fell 400 wat :)

płyta asus A7V8X-X

i potem wymieniłem na tego GF 6600gt XFX na chłodzeniu zalmanka i było dobrze przez długi czas...

@edit

peja zasilacz mam tak jak wyżej napisałem,a napięcia mieżylem woltomierzem to było stabilne na lini v12

Opublikowano

Nie wiem czy do karty trzeba podłączyć jakieś dodatkowe źródło zasilania ( poza samą płytą główną), masz w niej wejście 4 lub 6 pin? Jeżeli tak to czy podłączyłeś tam kable od zasilacza?

PS. starcze zasilacze mogą nie mieć wejścia 4/6 pin, tylko same molexy, w takim razie zostaje tylko przejściówka. Warta ok. 7 zł.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

karta 6600gt nie ma wejścia na dodatkowe zasilanie (gadał mi tak kolega który się na tym zna) nowsze mają np miałem 8600gt i tez to wyskakiwało podłączyłem dodatkowe zasilanie i było ok

350x19.png
Opublikowano

jak dokupywana o czym ty mówisz ?

wczesniej miałem:

ram:1gb goodrama

procek:athlonek mp 1600+ podkrecony na 1,68

karta:5500 gt (jakis stary szit )

zasilacz:modecom fell 400 wat :)

płyta asus A7V8X-X

i potem wymieniłem na tego GF 6600gt XFX na chłodzeniu zalmanka i było dobrze przez długi czas...

@edit

peja zasilacz mam tak jak wyżej napisałem,a napięcia mieżylem woltomierzem to było stabilne na lini v12

O Matko Boska!

Modecom Fell to najbadziewniejsze zasilacze na rynku ! :O

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

karta 6600gt nie ma wejścia na dodatkowe zasilanie (gadał mi tak kolega który się na tym zna) nowsze mają np miałem 8600gt i tez to wyskakiwało podłączyłem dodatkowe zasilanie i było ok

Dziwne, ja mam jeszcze starą Geforce 6800 GS 512mb, na AGP, która ma 6-pinowe wejście.

A co do tego wywalenia kompa, to kolegi stary ( jest trochę nadpobudliwy, z zawodu piłkarz) wnerwił się, że się komp zawiesił i wyje*** go przez okno. Z 4 piętra bloku o.O Sam przy tym byłem. Na szczęście stary pecet, więc prawie żadna strata. Z kumplem przez 15 minut tarzaliśmy się ze śmiechu, bo sąsiadka z 2 piętra krzyczała jak opętana, a skrzynka spadła obok budy jej psa, który zresztą przez następne 3 dni nie wychodził z budy...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...