Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Zabezpieczyć Serwer Przed 1Hitkillerami ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. To co w temacie. Planuje postawić serwer, ale jeśli zlecą się dzieci neo, to nie będzie miało to sensu...

Opublikowano

Launcher? Jesli zobaczy, ze masz zle pliki w pack automatycznie pobiera nowe ze stronki jaka podales w ustawieniach. Jeszcze problem z obejsciem, ale tego nie wiem -.^

Justin Bieber: Pan bóg* powiedział, że jestem najlepszy.

Eminem: Ja nic nie mówiłem.

* - błąd zrobiony celowo. Bóg jest tylko jeden.

Opublikowano

Launcher? Jesli zobaczy, ze masz zle pliki w pack automatycznie pobiera nowe ze stronki jaka podales w ustawieniach. Jeszcze problem z obejsciem, ale tego nie wiem -.^

( wedlug mnie ) laucher niema sensu poniewaz bez problemu go obejda ... ;)

3053080006.png

Opublikowano

Ja miałem pewien pomysł polegający na zaszyfrowaniu i pomieszaniu plików root w kliencie.

Oraz zmianie koordów każdego pierwszego miasta na inne, a także zmianę ich na serwerze. Co owocowało by przymusowym posiadaniem naszego pliku PACK który byłby nie do rozpakowania(edycji) poprzez wsadzenie tam plików root odpowiedzialnych za pojawianie się w mieście.

Efekt? Każdy kto będzie się próbować zalogować do gry na inny pliku PC złapie zonka, bo się nie lognie zawsze go wywali :D dotyczy to tylko 1 lvl. Bo oczywiście. Można to obejść :) grając i wychodząc załóżmy do doliny ;D. Więc też by trzeba było ograniczyć wyjście w teren tak do 40lvl xD bo taki już szkoda tracić :)

admin2r.png