Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka postanowiłem się nauczyć c++ zaczołem dziś i chciałem napisać pierwszy program w Visual c++ 2005 i mam następujący problem:

program kiedy nacisne buttona ma wyswietlic "witam" a gdy klikne drugiego buttona to ma sie wylaczyc zaprojektowalem wtglad aplikacji i napisalem taki kod:

To jest ukryta treść, proszę

I mam taki problem że wyskakuje jakiś bląd i nie da sie włączyć programiku POMOCY;]

@edit to co mi wyskakuje w tabelce na dole:

@edit2

Dałem se spokój z tamtym programikiem wziołem sie za drugi i dalej blędy (drugi progra ma dzielic liczby) oto kod:

Powie mi ktos dlaczego nie działa oto te blędy co mi wyskakują na dole:

I jest bląd że system nie moze odnalezc sciezki czy cus pomoze mi ktos ??CraftyGeek POmógł byś?xD

Opublikowano

naucz się podstaw;).Zacznij od konsoli,bo C++ raczej nie został stworzony do robienia aplikacji w okienkach Widowsowych.Jak cie konsola odrzuci to zajmij się C# lub Delphi

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

ALe ja mam poradnik do c++ w filmikach w lekcjach i kolesiowi działa a mi nei chce naucze sie podstaw ale jak mi coś nie wyhcodzi muszew wiedziec dlaczego bo tak to sie nigdy nie naucze powiedz mi co źle zrobiłem a nie piszesz mi że sie mam podstaw uczyc a to co prubuje zroibc to nie podstawy sa??

@edit a tak wgl to jak czytam ksiażke o c++ albo jakiś tut to nic z tego nie rozumiem jak sie zmienne zaczynaja to jest masakra a jak mam na filmiku to jest i praktyka i tluamczenie teoretyczne i jest w **** latwiej wiec wytlumacz mi jak możesz co mam źle ok??;]

Opublikowano

jeżeli nie rozumiesz tego co jest w tutku tylko na filmikach kumasz to sobie wogóle odpuść programowanie.Na zmiennych opiera się wszystko co wiedzieć powinieneś.

Jeżeli jesteś uparty i bedziesz parł nadal polecam ci megatutorial Xiona pt.,,Od zera do gier kodera"

@down chodzi mi o to że winapi jest tak zjebane...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

naucz się podstaw;).Zacznij od konsoli,bo C++ raczej nie został stworzony do robienia aplikacji w okienkach Widowsowych.Jak cie konsola odrzuci to zajmij się C# lub Delphi

Jak nie wiesz co mowisz to sie nie wypowiadaj na forum... do czego słuzy winAPI twoim zdaniem? W jednym sie z Toba zgodze a mianowicie z tym, ze kolega powinien zaczac od konsoli.

Zeby ulatwic sobie prace w pisaniu aplikacji okienkowych mozesz wykorzystac biblioteki RAD, Qt badz jakis inny framework UI. Zaczynasz sie uczyc wiec narazie zapomnij o klasach, na obiekty przyjdzie czas.

btw. z tego co wynika z loga to problemem sa typy danych.

Opublikowano

Dobra mam ten poradnik "od zera do gier cos tam" xD jak cos zmontuje to wsadze tu i mi powiecie jak mi idzie;]

@edit ludzie napisałem pierwszy żalosny program kod:

I mam tak że klikne (to program oknsolowy) build solutions to pojawia sie an dole że succeeded i klikne debug i start debugging i pisze że system nie może odnaleźć określonej ścieżki pomocy!! jak to naprawic?

Uzywam visual c++ studio 2005 expres;]

Opublikowano

Polecam osobiście do małych programów konsolowych DevC++, z VS raczej nie ma sensu używać tego potężnego narzędzia do takich programów : P

Pozatym na pewno wziąłeś odpowiedni projekt (Console application)?

Jesteś pewien że plik znajduje się w projekcie? Otwórz solution explorer i sprawdź, a jak nie ma to dodaj go prawym->Add existing item

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• Dodaj nową pozycję...