Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara Dla Początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Zacząłem grać na gitarze. Gram aktualnie na gitarze kupionej od kumpla. Jest to gitara 3/4 (za mała dla mnie, potrzebuję 4/4) z nylonowymi strunami. Spodobała mi się gra i myślę o zakupie innej gitary. Jednak nie znam się na tym i nie wiem czy bardziej opłaca się kupić przez allegro czy w sklepie muzycznym. Proszę o pomoc i informację co do gitar np. link do aukcji. Chodzi mi o zwykłą gitarę (nie wiem czym się różni akustyczna od klasycznej). Mam zamiar przeznaczyć ok. 200zł. Za pomoc polecą 5 i +/- (w zależności co kto woli :P)

Z góry dzięki za pomoc

PS. Dajcie - ;]

Iron Maiden forever

Zbieram -

Specjalista
Opublikowano

No to ładnie ,że zaczynasz . Sam tego chcesz i wogóle.

Ja na początku też chciałem,ale chodziłem do szkoły muzycznej. Po 6 latach nie zdałem haha

Dobra a co do gitary hmmm 200 zł nie wiem czy to nie zamało ;)

qes.png
Opublikowano

to zależy jaką jeżeli elektyczną to mój kolega dał 370zł i potem żałował potem kupił za tysiaka i jes zadowolony ^^

1287838054-U230664.jpg

Sygna by me

Opublikowano

Mówię o zwykłej gitarze. Ja się dopiero uczę ;p

Iron Maiden forever

Zbieram -

Opublikowano

Czy ktoś mógłby mi doradzić? Kolega mówi, żebym o akustyku pomyślał. Fajnie się na nim gra bo miałem okazję grać na gitarze kumpla ;p

Iron Maiden forever

Zbieram -

Opublikowano

Czy ktoś mógłby mi doradzić? Kolega mówi, żebym o akustyku pomyślał. Fajnie się na nim gra bo miałem okazję grać na gitarze kumpla ;p

kup akustyk. najlepszy na poczatek. struny obojetne, takie na jakich lepiej ci sie gra, ale wg mnie nylonowe sa spoko.

na poczatek gitarka moze do 500 zl?

na allegro moze byc

.

Opublikowano

Ale mi chodzi o konkretny przykład ;p Bo się za bardzo nie znam ;D

Iron Maiden forever

Zbieram -

Opublikowano

Polecam Ci akustyka - Squier SA-105. Ja dałem za tę gitarę 360 zł w sklepie muzycznym i jestem zadowolony ;)

Rewelacyjna gitara znanej i cenionej firmy SQUIER by FENDER. Rewelacyjne wykonanie jak i bezkompromisowe brzmienie stawia tą gitarę w czołówce swojej klasy cenowej, a nawet znacznie wybiega w górę. Rozwinięta technologia, świetne komponenty oraz doświadczenie w budowaniu gitar prze tego producenta wpływają na rewelacyjne brzmienie oraz wygodę gry. Dla zachowania równowagi i odróżnienia w tłumie różnorodnych kopii na główce widnieje logo SQUIER by FENDER