Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Help ! Problem Z Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam taki proble, że gdy włączam kompa to mi tylko bios mignie i windows wogle sie nie włącza, resetowałem kompa z 5 razy i dwa razy włączałem i wyłączałem listwę i jakoś się włączył, co mam zrobić w czym może tkwić problem??? Płyta główna ?

@edit

No bo jest tak jak napisałem. Włączam kompa i mi bios tylko strasznie szybko mignie i zaraz czarny ekran (a normalnie te napisy z biosa powinny z 2 sekundy i potem windows sie włączać). W kompie nic nie stuka, rozkręcałem kompa i też nic nadzwyczajnego nie zauważyłem.

Opublikowano

Opisz dokładniej pika coś w kompie?? Rozkręć obudowe może(nie raz tak jest;]) i na plycie głównej niektórzy mają diode jak jest zielona to raczej jest cos zjebane w dysku albbo nie wiem co zrobiles...A jak jest czerwona to bląd sprzętowy;]

AA zapomniałem że w niektórych pluytach glównych jest jeszcze wyświetlacz i tam pisze jakis KOD jeśli masz coś takiego i wyświetla sie tam kod sprawdz w jakis tam instrukcjy czy czyms powinnieneś mieć ta gazetke w pudełku z plyty;]

Ja jak ramy z kompa wyjołem i wlączyłem byklo to samo może ci padly sprawdz na częsciach kolegi wszystko;]

Opublikowano

Opisz dokładniej pika coś w kompie?? Rozkręć obudowe może(nie raz tak jest;]) i na plycie głównej niektórzy mają diode jak jest zielona to raczej jest cos zjebane w dysku albbo nie wiem co zrobiles...A jak jest czerwona to bląd sprzętowy;]

AA zapomniałem że w niektórych pluytach glównych jest jeszcze wyświetlacz i tam pisze jakis KOD jeśli masz coś takiego i wyświetla sie tam kod sprawdz w jakis tam instrukcjy czy czyms powinnieneś mieć ta gazetke w pudełku z plyty;]

Ja jak ramy z kompa wyjołem i wlączyłem byklo to samo może ci padly sprawdz na częsciach kolegi wszystko;]

lol, tyle błędów to ja nie widziałem : o

pika speaker który informuje o poprawności działania komputera laiku.

1285279961299.gif