Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Auschwitz-Birkenau

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno temu byłem z klasą w auschwitz birkenau w Oświęcimiu mieszkam nie daleko wiec jakaś godzinka drogi autokarem

10 minut temu przyjechałem jestem poprostu zaskoczony jak to wszystko było przekłamane... jak manipulowano tymi ludźmi !

Opowiadała nam pani przewodnik że zabierano tych np. żydów do pociągu i mówiono że jadą tak gdzie będą mogli rozpocząć nowe życie.. mówili że napewno znajdą pracę

Na miejscu wysiadali i okazało sie że w jednym wagonie było kilkaset ludzi mniejsza połowa nie dożyła końca drogi.

Mówili im że teraz idą do łaźien żeby wsiąść prysznic (oni dobrze wiedzieli że po tej drodzę pociągiem to będzie manna z nieba)

Najpierw kazano im się rozebrać i wchodzić to tych "lazień' po chwili gasły światała i w suficie specjalnymi dziurami wrzucano Cyklon B taki środek co w temperaturzę 20 C zaczyna uwalniać śmiertelne opary i zaraz koło laźnien były krematoria i tam palono "hurtowo" ludzi

Co oni tam robili można rozpisywać stronami...

Jestem roztrzęsiony mam nadzieję że to nigdy nie powtórzy.

Jakie są waszę odczucia po zwiedzaniu ?

A kto nie był zachęcam warto się dowiedzieć co tam się działo.

mjwpat.png

Opublikowano

Fajnie było.

@srsly

Poziom tematu > poziom forum. Nie przejdzie.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Po 1sze gdzie kłamano o tym, że truli tam ludzi? To było wiadome od początku, wypisałeś fakty, każdy o tym wie.. dobra, powiedzmy "powinien wiedzieć".

Co się stało to się nie odstanie, słowa A.H. w gazecie czy liście, tak czy inaczej mówiły o tym, że to POLACY będą najtrudniejszym wrogiem, że chciałby mieć ich w swojej armii, bo jest to najinteligentniejszy naród. Wybrnęliśmy z tego, nie bez ofiar, ale nie to się TERAZ liczy.

Opublikowano

Wiem zaraz się zgrają dzieci zleci i będą się z tego śmiać a bardzo chętnie bym zrobił taki obóz dla neo ahhh... marzenia

mjwpat.png

Opublikowano
mniejsza połowa

Mniejsza połowa.

Mniejsza połowa.

Mniejsza połowa.

Mniejsza połowa.

Mniejsza połowa.

połowa.

połowa.

NIE MOŻE BYĆ WIĘKSZA ANI MNIEJSZA.

(oni dobrze wiedzieli że po tej drodzę pociągiem to będzie manna z nieba)

Cyklon B taki środek co w temperaturzę 20 C zaczyna uwalniać śmiertelne opary i zaraz koło laźnien były krematoria i tam palono "hurtowo" ludzi

Panadolf.jpg

Każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o historii, wie jak to się odbywało. Masz 10 lat, że jesteś zszokowany na jakiej zasadzie to było? Historii się ucz.

A wiesz dlaczego zsyłano i palono tam ludzi? Żydów i inne narodowości?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano
bardzo chętnie bym zrobił taki obóz dla neo

To jakaś głęboka ironia? Bo chyba nie łapie.. czarny chumor ftw? Zabiłeś sam siebie w poście -.-

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Stawmy prawdę w oczy

Mieszkam na wschodzie przed wojną światową połowa (może i więcej) mojego miasta stanowili żydzi.

Gdy by nie ta wojna to żydzi by przejeli kontrolę nad miastem wybudowano by bazyliki potem by chcieli aby te miasto należało do ich narodu.

Ta "inwazja" by się rozprzestrzeniała gdyby nie Hitler (nie mówie że to był dobry człowiek) to właśnie tak to by się skończyło po prostu:

Bóg tak chciał

1375207970-U250359.png

Opublikowano
Bóg tak chciał

yyy ta... tak... dokladnie tak!

co do tematu to jakos mnie to juz od jakiegos czasu nie wzrusza. wiem, ze to bylo straszne, ale swiat mnie juz tak znieczulil, ze wydaje mi sie to tylko i wylacznie okrutne.

w kazdym razie, bylo tez na swiecie wiele innych zlych rzeczy i sie o tym za bardzo nie wspomina np rzez ormian ;<

.

Opublikowano

@Up no troche masz racji.. Mieszkam około 7km od Oświęcima, byłem w Auschwitz 2 razy. Poprostu my, jako ludzie w XXI wieku, nie możemy sobie tego wyobrazić jaka rzeźnia tam była, oby nigdy więcej takich "obozów pracy" ...

Opublikowano

Witam niedawno temu byłem z klasą w auschwitz birkenau w Oświęcimiu mieszkam nie daleko wiec jakaś godzinka drogi autokarem

10 minut temu przyjechałem jestem poprostu zaskoczony jak to wszystko było przekłamane... jak manipulowano tymi ludźmi !

Opowiadała nam pani przewodnik że zabierano tych np. żydów do pociągu i mówiono że jadą tak gdzie będą mogli rozpocząć nowe życie.. mówili że napewno znajdą pracę

Na miejscu wysiadali i okazało sie że w jednym wagonie było kilkaset ludzi mniejsza połowa nie dożyła końca drogi.

Mówili im że teraz idą do łaźien żeby wsiąść prysznic (oni dobrze wiedzieli że po tej drodzę pociągiem to będzie manna z nieba)

Najpierw kazano im się rozebrać i wchodzić to tych "lazień' po chwili gasły światała i w suficie specjalnymi dziurami wrzucano Cyklon B taki środek co w temperaturzę 20 C zaczyna uwalniać śmiertelne opary i zaraz koło laźnien były krematoria i tam palono "hurtowo" ludzi

Co oni tam robili można rozpisywać stronami...

Jakie są waszę odczucia po zwiedzaniu ?

A kto nie był zachęcam warto się dowiedzieć co tam się działo.

Tylko wez mi nie mow, ze pierwszy raz o tym slyszales.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

mniejsza połowa

Jak doszedłem do tego to przestałem czytać. Aha cieszę się, że udała ci się wycieczka.

RAsfepN.png
Opublikowano

Tez tam byłem. Do topicu chciałem dodać: nawet przed "prysznicem" kazano im pamiętać, gdzie zostawiają bagaże, żeby potem nie było problemu z odnalezieniem...

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

Fajnie, niestety nie przeczytałem bo mnie bolą oczy niestety.

OK, szkoda.

@Dla tych co nie byli - polecam.

@2xDown

Serio?

124nw.jpg

Mój nick na privach: Chelsea.

Opublikowano

OK, szkoda.

@Dla tych co nie byli - polecam.

Polecać to możesz płytę, ale na pewno nie coś takiego.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Wiem zaraz się zgrają dzieci zleci i będą się z tego śmiać a bardzo chętnie bym zrobił taki obóz dla neo ahhh... marzenia

Rozdwojenie jaźni? Pisać się najpierw naucz, później się wypowiadaj.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Byłam tam, dawno.. z 4 lata temu. Ale pamiętam dużo... Te zdjęcia ludzi.. Włosy, torby itp. Masakra.. Wtedy to mną tak nie wstrząsnęło, bo do końca nie wiedziałam o co chodzi, ale jak teraz oglądam zdjęcia to się cieszę, że żyję teraz i współczuję tym co żyli kiedyś..

League of Legends | Cherríe | Support | EU Nordic & East

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...