Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Jak to zrobić?

Kody captcha mają to do siebie, że się losują...

Element IMG na stronie posiada atrybut src ze ścieżką do obrazka.

Ale gdybym próbowała ten obrazek pobrać (korzystając ze ścieżki w src), np. za pomocą InetGet, serwer zarządzający obrazkami captcha rozpozna to jako oddzielne zapytanie i wygeneruje losowy, zupełnie inny od szukanego przeze mnie obrazek.

Czy jest jakiś spobób, aby pobrać taki obrazek bezpośrednio z InternetExplorer.application? Ewentualnie jakiś print-screen na zminimalizowanym oknie... ?

Pozdrawiam i liczę na pomoc,

4gr

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Printscreen na zminimalizowanym oknie ? Odpada, bo trzeba go wyciac, a ogolnie chyba sie go nie da zrobic.

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

da sie zrobic ale tylko na widocznym oknie.... ;) (pewnie sa i tacy ktorzy to zrobia na zminimalizowanym, ale ja do nich nie naleze)

Gdzies mialem skrypt ktory ladnie wycinal captcha...

Generalnie to zapoznaj sie z ScreenCapture.au3, a dokladniej z _ScreenCapture_Capture i z _IEPropertyGet.

Z tego co widzisz bawie sie na IE.au3 bo FF.au3 mnie denerwuje ;P

EDIT:

Znalazlem ;P

To jest ukryta treść, proszę

U mnie to mniej wiecej tak wygladalo... nie jestem pewien czy zadziala, mozliwe ze beda potrzebne poprawki ;P

Potem to sie uploadowalo na http://imagedecoder.com i mialem zlamana captche... ale teraz ta stronka troche muli wiec nici z captcha breakera ;P

Opublikowano

A cóż za problem go wyciąć?

Tyle w kwestii wycinania. Nie wiem, czy w ogóle da się go zrobić. Podejrzewam, że tak.

Ale na pewno lepszą metodą będzie bezpośrednie pobieranie tego obrazka... tylko jak?

Matiszon, wypowiedź się!

@UP:

No właśnie dobry przykład wycięcia, leci + i 5*, ale potrzebuję albo na zminimalizowanym, albo tą inną drogą.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Tyle w kwestii wycinania. Nie wiem, czy w ogóle da się go zrobić. Podejrzewam, że tak.

Ale na pewno lepszą metodą będzie bezpośrednie pobieranie tego obrazka... tylko jak?

Matiszon, wypowiedź się!

@UP:

No właśnie dobry przykład wycięcia, leci + i 5*, ale potrzebuję albo na zminimalizowanym, albo tą inną drogą.

Nie znam sie na IE, ja wczytywałem captche do gui używając WinHttp. Może spróbuj odczytywać z plików tymczasowych ten obrazek ?

Opublikowano
Może spróbuj odczytywać z plików tymczasowych ten obrazek ?

Dobry pomysł, chyba pójdę w tę stronę.

wczytywałem captche do gui używając WinHttp

Mógłbyś może zamieścić jakiś przykładzik? Czy to zbyt duzy kawał kodu? Wiem, że z tym WinHttp jest od groma roboty...

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Dobry pomysł, chyba pójdę w tę stronę.

Mógłbyś może zamieścić jakiś przykładzik? Czy to zbyt duzy kawał kodu? Wiem, że z tym WinHttp jest od groma roboty...

Cały bot musiał by być robiony na winhttp

Opublikowano

Ja kopiowanie kodu captcha potrzebuję tylko przy masowym zakladaniu skrzynek pocztowych (potrzebnych przy rejestracji). Więc to tylko taki dość drobny fragment bota. Byłbym wtedy wstanie wykonać ten fragment w całości na winhttp, gdybyś tylko pokazał mi, jak skopiować captchę.

Bo poza skopiowaniem captchy, wejściem w odpowiedni URL i wysłania POSTem formularza (co - zdaje mi sę - dam radę zrobić w winhttp) nic więcej ten fragment kodu nie przewiduje ;]

Już samo logowanie sie na skrzynkę mógłbym przeprowadzić przez objekt IE, tak jak lubię ;]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

wszystko niby ladnie, ale czego uzywacie do lamania captchy? Bo chyba nie wpisujecie tego recznie? :/

Opublikowano

Nie ma innej metody jak ręcznie, chyba, że OCRem na jakieś CAPTCHA sprzed dziesięciu lat...

Nie ma takiej istotnej do rozwiązania CAPTCHy którą możnaby rozwiązać automatycznie.

Czekam matiszon na twoją odpowiedź / kawałek kodu (?) :)

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa384106%28VS.85%29.aspx

Wszytko opisane

ResponseBody - zwraca binarny kod tak że dajesz

filewrite("captcha.png", $winhttp.ResponseBody)

GetAllResponseHeaders - tym pobierasz nagłówki w których jest ciastko (trzeba wyciąć).

$winhttp.SetRequestHeader("Cookie", $tresc_cookie_ktore_w_czesniej_bylo_pobrane);

Jeszcze jedno pytanie jakiej jesteś płci bo:

W pierwszym poście piszesz "Ale gdybym próbowała ten obrazek pobrać" i w profilu masz kobieta

A później - "Byłbym wtedy wstanie wykonać" i "Plus, ale zupełnie nic, czego bym szukał... "

Opublikowano

MSND podaje, że ResponseBody zwraca kod binarny, ale całego body dokumentu :/

Jak mam z tego kodu wyłowić tylko ten fragment odpowiedzialny za CAPTCHę ?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

MSND podaje, że ResponseBody zwraca kod binarny, ale całego body dokumentu :/

Jak mam z tego kodu wyłowić tylko ten fragment odpowiedzialny za CAPTCHę ?

w cześniej użyć ResponseText i wyciąć link do captchy i pobrać za pomocą ResponseBody dodając nagłówek cookie

Opublikowano

Nie rozumiem :(

Jeśli znajdę w ResponseText fragment z CAPTCHą, w tym przykładzie będzie to mniej więcej:

To co mi to da? Skąd będę wiedział, który fragment ciągu bitów będzie odpowiadał fragmentowi z ResponseText?

Mógłbyś proszę wkleić albo wysłać na PM jakiś działający przykład twojej metody? Albo podać więcej wskazówek...? Bo naprawdę nie rozumiem Cię, jak to zrobić :(

@EDIT:

I co ma do tego cookies na tym etapie? o.O

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Eee, nie mogę zapisać pliku jako dysk :] Po zmiane 'C:/' na 'C:/mariszon_rzondzi.jpg' już wszystko działa :D

Dzięki wielkie :D Jesteś WIELKI! Leci dziesięć plusów za to!

ale...

- W jaki sposób 'odebrać' plik cookies ze strony internetowej?

- W jaki sposób RequestHeader powinien wyglądać? nazwa_cookie=wartosc_cookie; ?? Tyle, czy coś więcej?

- Czy wiesz może, w jaki sposób odczytać pliki cookies z Internet Explorer'a?

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

GetAllResponseHeaders - tym pobierasz nagłówki w których jest ciastko (trzeba wyciąć).

zapisujesz do pliku/zmiennej i używasz później w tej funkcji co ci dałem

• Dodaj nową pozycję...