Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Napisać Prosty Hax W C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem. Chciałbym napisać prosty hax (dosłownie prosty, np. tylko nicki, nie mówiąc o ESP) do COD'a w C++ (szpan przed kolegami xD). Tylko o to chodzi że nie wiem jak rozpocząć. Widziałem kiedyś na jednym z amerykańskich forów tutorial jak taki hax napisać od początku do końca. Problem w tym tkwi że ten temat został skasowany i dotego był po angielsku. Widziałem dużo tematów na tym forum związanych z C++, ale żaden nie był o pisaniu haxów. Więc proszę żeby ktoś jak może przybliżył mi jak takie coś napisać, ponieważ z C++ dopiero staruję (dosłownie). Chodzi mi o hax'y .dll lub programy.

Dam plusa...

ps. CoD 6 aIW (NIE STEAM)

Opublikowano

Nie da się zacząć programowania od pisania haxów :/ Żeby w ogóle wiedzieć jak zacząć trzeba wiedzieć jak taka gra działa. Takie 'proste' wyświetlenie nicków nad głowami wymaga:

~ znalezienia struktury gdzie takie informacje o graczu są przechowywane

~ napisanie / znalezienie funkcji, dzięki której taki napis wyświetlimy

~ współrzędne gracza w 3 wymiarowym świecie

~ przekształcenie współrzednych 3d na 2d i wyświetlenie

CoD ma wbudowaną taką funkcję, wystarczy w pewnych miejscach zmienić bajty żeby dla każdego gracza wyświetlała nicki i z każdej odległości, ale te bajty też trzeba znaleźć. Mogę do CoD 4 w takim czymś pomóc ;)

Opublikowano

Nie wiem czy sie znasz czy nie ale skoro chcesz napisac cheata to chyba jednak cos wiesz na ten temat. Widze trzy rozwiazania:

1. Byte patching - do tego nie potrzebujesz zadnego hooka, wystarczy sam WMP

2. Jakis wrapper pod DirectX'a, ale tu nie obejdzie sie bez reversingu gry(refdef, clientinfo)

3. Piszesz wlasnego hooka, szukasz funkcji renderujacej, struktur i drawtool'i(zamiast drawtool'i mozesz posluzyc sie DirectX'em) .

Opublikowano

Nie da się zacząć programowania od pisania haxów :/ Żeby w ogóle wiedzieć jak zacząć trzeba wiedzieć jak taka gra działa. Takie 'proste' wyświetlenie nicków nad głowami wymaga:

~ znalezienia struktury gdzie takie informacje o graczu są przechowywane

~ napisanie / znalezienie funkcji, dzięki której taki napis wyświetlimy

~ współrzędne gracza w 3 wymiarowym świecie

~ przekształcenie współrzednych 3d na 2d i wyświetlenie

CoD ma wbudowaną taką funkcję, wystarczy w pewnych miejscach zmienić bajty żeby dla każdego gracza wyświetlała nicki i z każdej odległości, ale te bajty też trzeba znaleźć. Mogę do CoD 4 w takim czymś pomóc ;)

To jak byś mógł choćby z COD'em 4 byłbyn wdzięczny.

Opublikowano

Naucz się języka później zacznij kombinować :) Programowanie haków do gier często wiąże się z koniecznością znania języka asembler nie mówię tutaj już o systemach liczbowych, zapis dziesiątkowy, szesnastkowy czy dwójkowy.

www.gamehacking.pl

sygnaturka.png

Opublikowano

Naucz się języka później zacznij kombinować :) Programowanie haków do gier często wiąże się z koniecznością znania języka asembler nie mówię tutaj już o systemach liczbowych, zapis dziesiątkowy, szesnastkowy czy dwójkowy.

"nie mówię tutaj już o systemach liczbowych" napisales to tak jakby bylo to cos trudnego.

Co do kolegi, ktory rozpoczal temat... jestem w 99% pewien ze nigdy nie miales stycznosci z tym jezykiem programowania. Nie mowie tu o czytaniu tutkow tylko o wlasnych projektach. W dodatku musisz chyba przekonac sie do jezyka angielskiego, bo to wlasnie z niego czerpia nazwy funkcje(czasami wystarczy tylko skojarzenie). Napisalem Ci wyzej jak to zrobic, dalej musisz radzic sobie sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...