Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Info + Co Warto Kupić.

ruku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jest to mój pierwszy tutorial w tym dziale. Proszę o wyrozumiałość. ; )

Jakie kupić warto bronie oraz trochę info o nich.

m4a1- nie za silna lecz bardzo celna na odległości się przydaję i szybkostrzelna idealna na T&D i S&D

ocena : 7/10

ak47- najsilniejsza broń gry ( z karabinów ) ale też duże wymagania umiejętności strzelania ogromny odrzut powoduje nieraz kłopoty podkreślam dla zaawansowanych

ocena : 6/10

scar heavy- silniejsza wersja scar light ale mniej celna i długo się przeładowuje nadrabia tylko siłą jak chcecie kupić

ocena : 5/10

scar light- najlepsza bron maszynowa słabsza od heavy ale ma perfekcyjne przeładowanie 2/1,5s i już magazynek jest duża siła i mały odrzut 3/4 graczy nosi właśnie ją

ocena : 9/10

k2- silna przeładowanie na poziomie średnim ale celność zabójcza wolno strzelna ale świetna na GM mode i S&D ( sam ją używam ale zbieram na scar lighta Oczko )

ocena : 8/10

snipy dragunov- silna snipa lekka i szybkostrzelna ale nie zabija 1 hitem max 99 damage to czasem irytuje i trzeba mieć pistol by dobić wroga

awm- najsilniejsza snipa gry 1 strzał kolo gryzie ziemie nie jest szybkostrzelna ale perfekcyjna traficie tam gdzie mierzycie czasem jednak irytacja z powodu strzału w nogę max 80 damage

ocena : 10/10

pistol deserte eagle- najsilniejszy pistol i szybkostrzelny ale tylko 7 naboi czasami jak mamy zeza to denerwuje ale nadrabia celnością

anaconda- to jest magnum słabszy , wolniejszy , mały magazynek 6n i duży odrzut a w dodatku droższy od deserta nie warto...

ocena : 5/10

locgk- nie jest tak silny jak desert czy anaconda ale ma pojemność 20n szybkostrzelny i ma tryb burst attack czyli 3n na raz strzela warto kupić

szotguns xm1015 - to szybki szot. ma pojemność 6n i jak każdy lubi single reoload niezastąpiony na GM mode ale do T&D się nie nadaje

spasXxx(cyfry)- poprzednik xm'a silniejszy ale ma mnóstwo wad wolno-strzelny i duży odrzut zanim wylocisz te 8n to duch cie zabije ale jak trafisz z bliska 1 hit i koleś dead

ocena : 5/10[/color]

Broni jest oczywiście dużo, dużo więcej. Napisał te, które warto kupić ;).

Znalazłeś jakiś błąd? Napisz do mnie na PW.

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

Ja tam oceniam to tak:

Scar Light Świetna broń polecam ją kupić 10/10

AK-47 Silna lecz strasznie nią rzuca... nie warto wgl kupować a jak już to grac o AK-47 Como robić konta tak długo aż wypadnie :) 4/10

m4a1 Super broń dla nowych :P Polecam ją kupić jak zaczynasz przygodę ale pamiętaj nie trzymaj klikaj na myszce... 8/10 Ps. i tak polecam poczekać do K2 :P

Scar Havy raz go miałem i wnioskuje tak nie warto nawet na niego patrzeć + dobry dmg - powoli chodzi się z nim, długie przeładowanie, słaba celność 2/10

K2 Kolejny idealny gun dla nowych super polecam go tak jak m4a1 9/10

Dragunov nie polecam tego da rade doczekać się do AWM :P 5/10

AWM Super snajperka ! 9/10

Pragnę dodać do listy twojej także PSG ponieważ jest bronią dla luckerów jest szybko strzelna zabija na 1-2 hity zależy od szczęścia ja go nie mam ;/

Desert Eagle dobry pistolet go polecam kupić 10/10

Anaconda równie dobra wymaga już większego skilla 7/10

Zamiast Locga jak to autor napisał polecam USP 5/10

xm1015 broń dla ludzi którym się nudzi :P 6,5/10

Spas wgl nie polecam go totalny shit 0,000002/10

Dorzucam M60 fajnie się strzela mi często wchodzą heady wystarczy pakować w gościa i biegnąć w jego stronę xD (Używam na Alasce) 8/10

XM8 jest bronią którą bym też nie pogardził hehe na zasadzie kałacha XM8-Adv albo wcale ... 9,90/10 ponieważ ma wade która zauważycie (na zoomie są 3 shoty ...)

GBZ ten gun jest Superaski mało kto go posiada ale mówię wam mój kumpel go ma i używa na ghost mode nie ma silniejszego

ZP guns

jak już losować to na poważnie

każdy dobrze wie co :P

AK-47 knife zaleta? możemy bawić się w Banzai xD 8/10

Kris Super Najlepszy gun w grze według mnie każdy na 99,99% o nim marzy 100/100

2w4gxes.jpg

Opublikowano

Kupiłem G36K i jestem zadowolony.

Gdzie XM8, pięknie się gra tą bronią.

Jeżeli dodasz ze 3 Bronie i napiszesz bez błędów ortograficznych to + leci, bo jest to niestarannie zrobione

Opublikowano

Całkiem fajny TuT , na pewno się przyda :)

Ale popraw interpunkcje , chodzi mi przede wszystkim o te przecinki.

Leci plusik :):D

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Niezgadzam się Scar light 9/10 a s\heavy 5/10 ?? Dla każdego każdą bronią się inaczej gra więc temat jest zbędny. Dla mnie m4 powinna mieć 9/10 boza dmg -1 a scar light 6/10 ale jest to tylko moje zdanie.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Szczerze? Popraw troszke tutka bo tak z deka małoczytelny jest i można by go podpiąć. Pełno osób zakłada nowe tematy z pytaniami co założyć. Ja jedynie narazie moge ci dać + i licze że to troche poprawisz :)

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

Co z podpinaniem to nie byl bym do konca taki pewny. Chcialem odrazu dodac temat do spisu ale jednak cos mnie powstrzymało co bylo wymienione wczesniej przez K0xRLZ.

+ za pomysl i wykonanie

bez ofert handlowych.

Opublikowano

@Up: ma o wiele większe obrażenia lecz jest mniej celny i wolniejszy. w starciu na bliskie dystanse nie ma sobie równych, chyba że wyciągniesz AWM i strzelisz z metra ;d

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

@K0x

Teraz mam czas na trochę poprawy, zrobię to bardziej estetycznie.

@off

Przynajmniej zdjęli 10% xD.

@topic

jeśli jeszcze na coś wpadnę to napiszę. : )

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

ak47- najsilniejsza broń gry ( z karabinów ) ale też duże wymagania umiejętności strzelania ogromny odrzut powoduje nieraz kłopoty podkreślam dla zaawansowanych

grałeś ta bronią gdzieś indziej niż na alasce ??

full auto jest zajebiste zwłaszcza jak już się leci całe 30 ammo pociski lecą na jednej linii więc jak opanujesz to jak bardzo trzeba opuścić celownik możesz walić hedy że ło japie***** na dalekie z karabinów tylko k2 steyr aug i sg552 jest lepsze. wystarszą 3 strzały i już po kolesiu

anaconda- to jest magnum słabszy , wolniejszy , mały magazynek 6n i duży odrzut a w dodatku droższy od deserta nie warto...

no teraz to też się popisałeś anaconda jest mocniejsza i celniejsza recoila także nie ma ponieważ jest na tyle wolna by "usunąć" go ale na tyle szybko by dąło nią sie grać

locgk- nie jest tak silny jak desert czy anaconda ale ma pojemność 20n szybkostrzelny i ma tryb burst attack czyli 3n na raz strzela warto kupić

bo chyba o glocka ci chodziło i również błedy o nim co z tego że ma 20 ammo jak musisz trafić 10 w ciało żeby zabić a w heda 2/3 z kolei anacondą w ciało 2/3 żeby zabić

snipy dragunov- silna snipa lekka i szybkostrzelna ale nie zabija 1 hitem max 99 damage to czasem irytuje i trzeba mieć pistol by dobić wroga

WTF?! zdaża się że zabierze 100 HP więc jeden błąd a drugi to to że snipa jest na duże odległości wiec jak ty chcesz przeciwnika trafić przez całą mape deaglem czy jakimś innym pistoletem szybciej i celniej bedzie wykonać 2 strzał dragunovem

Sory za błedy za to że cieżko sięczyta i że pewnie niektóre zdania są niepoprawnie gramatyczne a więc SORY

każdą z tych broni miałem/mam w CF gram już 1,5 roku więc wiem co mówie

Opublikowano

Tutek niezły.

Proponuję zmienić zmienić rozmiar czcionki na ciut mniejszy i dodać obrazki broni ;)

@Edit

@Piomal

Miniatury broni dodam już jutro. Dziś już nie mam czasu.

Ok, spokojnie, nie naciskam.

Opublikowano

Jak dla mnie słabo... nie daję minusa oczywiście.

awm awm ta broń nie jest idealna nie raz zadaje 80dmg choć żadko.

czemu zapomniałeś o smg a napisałeś o rąbanych shosranach którymi w tej grze nie wiele się zdziała chyba ,że jest się koksem.

a MG... a DSR1 najpotężniejsza sniperka w grze, RPK

mam dziwne wrażenie ,że to troszeczkę zarwane z innej strony gdyż opisane są bronie które były od początku istnienia cfa a nie ma opisów niczego dodanego puźniej więc chyba to zajeb z jakiegoś starego forum.

Popraw to dam 4plusy

r8a4g8.jpg

Opublikowano

@Piomal

Miniatury broni dodam już jutro. Dziś już nie mam czasu.

Kiedy to bylo, a fotek broni dalej nie widac, jak i poprawy poradnika ;]

Jezeli nie masz zamiaru tego zrobic, chetnie sie tym zajme, zrobie bardziej estetyczny poradnik i w 100% przypisze go sobie ;]

bez ofert handlowych.

Opublikowano
i w 100% przypisze go sobie ;]

-.-

A co do tematu to miniatury wstawię za jednym zamachem z poprawą... Napiszcie jakie dodać bronie etc. JA się znam na tych wymienionych. ;).

A będzie Wam to wynagrodzone ;].

2009 - słyszysz mnie?

Opublikowano

no fajny poradnik , jest podklejony?

łap +'a

[V] 10 Postow

[V ] 50 Postow

[V ] 100 Postow

[ ] 150 Postow

[ ] 200 Postow

[ ] 250 Postow

[ ] 300 Postow

Pomogłem? Jebnij +'ika!

34823.gif

Wytłumacz mi, drogi użytkowniku tego forum, dlaczego jak piszę w poście "walnij +'a " to stawiasz mi minus?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...