Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak odbugować postać w zapełnionym mieście

CreatiVe01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20265536499893570117.png

W tym tutku chce opisać jak odbugować postać w zapełnionym mieście na prywatnych serwerach lub zrespić bossa/ metina.

Nie każdy może pamięta jak na PLu były stałe Kicki przez Bug z Kamieniami Duchowymi, ja to pamiętam i wiem jakie może mieć inne zastosowanie oprócz wbijania skilli na P jednym kamykiem. Często się zdarza, że na privach 4fun jest zapełnione miasto i nie możemy się zalogować bo natychmiast nas wyrzuca wtedy mamy trzy wyjścia pisać do GM/GA, odbugować ją przez link na oficjalnej stronie serwera (nie na każdym taki link jest) lub własnoręcznie wyrzucić wszystkich z danej mapki i szybko wejść na postać.

Jak to zrobić ?

Będzie nam potrzebny:

Char z skillem na G(Postać A) i druga postać nie musi posiadać skilla na G(Postać B).

Teraz zabieramy się do najważniejszego:

1. Kamień duchowy ustawiamy na 4 na postaci A 80904816116825577482.jpg

2. Następnie przenosimy go z ekwipunku postaci A na postać B puszczając klawisz myszki naciskamy jednocześnie 4 powinna wyskoczyć nam okienko z wyborem skilli.

02153477559846670541.jpg

3. Wchodzimy na postać B i akceptujemy handel czekamy 10s i wychodzimy z serwera(Jeśli chcemy przeczytać kamień wchodzimy na inne CH jeśli nie zostajemy w oknie logowania)

4. Teraz na postaci A kończymy czytanie kamyka zrobimy laga i całe Ch zostanie wylogowane o ile nie zalogujemy się postacią B na inne CH wtedy przeczytamy kamyka szansa, że wejdzie jest taka sama jak zawsze.

Plusy:

Możemy jednym kamieniem zrobić skill na P (Na Hardach czasami nie ma kamieni duchowych i trzeba je dropić)

Odbugujemy zapełnione miasto

Zrespią nam się Bossy/Metiny na danym CH/Mapie

Minusy:

Ktoś może stracić ekwipunek ponieważ w trakcie będzie robił handel.

Denerwujemy cały serwer.

Szukałem nie było takiego tutoriala jeśli, źle szukałem to proszę o usunięcie tego tematu.

ZAKAZ KOPIOWANIA NA INNE FORUM BEZ MOJEJ ZGODY

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

A mi sie przyda ;) . Dzięki ...

ciekawe na jak długo jak bedzie mnie to denerwować tzn to kikanie lub coś mi zniknie temat wyśle na forum candylongju ;d i usuną to ;p

Weezy%20Boss_eune_59_5_logo.png

Opublikowano

panie pro na plu a na priv to jest duza roznica na priv dziala to tak ze wywala tylko graczy z okreslonej mapy a na pl dane ch padalo :) i boss ci sie nie zrespi od nowa ;p

Opublikowano

Jakbym nie wieidział, że respią się bossy i metinki to bym nie dodawał, testowałem to na kilku privach i na każdym działa nie wiem tylko czy całe Ch idzie czy tylko mapka. Pozdro :)

xb4c9CP.png

Opublikowano

Przydać to napewno się może. Ale jakby każdy tak co np. 10 min robił to porażka... Więc nie wiem czy ten tutek ma sens.

Opublikowano

Zależy czy was będą wywalać czy nie. Na których privach nie da się mieć skili na P itp i nie ma kamieni. Nie wiem po co innych wywalać z serwera,po prostu nie opłaca się. Leci +

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wydaje mi się że było, DrMagK2 opublikował to już wcześniej :) .

Nie jestem dokładnie pewien, ale na 70% on to napisał.

Opublikowano

Wydaje mi się że było, DrMagK2 opublikował to już wcześniej :) .

Nie jestem dokładnie pewien, ale na 70% on to napisał.

Tak. To on trochę już temu napisał taki tutek.

@Top

Ten temat jest moim zdaniem o wiele lepszy. Dopiero teraz to zrozumiałem. Dzięki ;)

Yo!

Opublikowano

Na 100% pomoze ??? Bo nie wiem czy na iMetin to sprobowac... w v2 mi sie postac zbugowala i przez caly dzien nie moge jej odbugowac... nawet na stronce nie przenosi... :(

Opublikowano

Tak. To on trochę już temu napisał taki tutek. @TopTen temat jest moim zdaniem o wiele lepszy. Dopiero teraz to zrozumiałem. Dzięki ;)

Sorry bardzo ale tutek DrMagk został napisany 19 listopada mój 13 więc, który poradnik był pierwszy ?

Tutek działa w 100% na prywatnych chyba, że zostały wprowadzili jakieś poprawki tak jak na globalach.

xb4c9CP.png

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak moja postać ma buga,to zawsze około 6.00-7.00 wstaje logam się i wszystko ok,a co do bugów postaci to zależy od ilości graczy na serwerze a najwięcej jak jest przeciążony najwięcej miałem bugów na serwerze starym csyt2,Ale i tak grałem.

A co do tuta dobrze że go dodałeś łąp +

dfaq.png

minusy.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, widze ze nie zadziala bo gdy klikam na kamien nie ma opcji dalej, tylko odrazu skile.

A tak szybko nie jestem w stanie kliknac , f1, kamien na druga postac i jeszcze akcept ..

Ale ogolnie masz +.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...