Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Seafight [Bot?]

Inny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Chciałbym prosić o pomoc w napisaniu programu do gry SeaFight, a właściwie przywróceniu świetności dawnego. Jego działanie polegało na tym, że pobierał dane z przeglądarki i wyświetlał je w słupkach.

Wartości, które podawał program:

- Kordy (położenie)

- Nazwę bota na mapie (również gracza i potworka)

- Pokazywał również kordy statków pływających na niewidce (niewidzialne dla innych graczy, przy biciu wartościowego bota taka informacja się przydaje)

- HP

- Miał również właściwość, która nadawała wierszowi w którym bot/gracz/potworek miał poniżej określonej ilości HP... (przydatne przy kradzieżach botów)

Gdy program został wykryty przez support, zawartość wysyłana do przeglądarki została zaszyfrowana, a program przestał działać, lecz te informacje i tak muszą docierać do graczy, gdyż bez nich nic nie może się dziać. Z nieoficjalnych źródeł udało mi się dowiedzieć, że program został poprawiony i posiada go wąska grupa ludzi. Druga informacja jaką pozyskałem mówi, iż dane są teraz wysyłane na zewnątrz przeglądarki (nie do końca wiem jak to rozumieć). Moje zdolności programistyczne opierają się na podstawach C++, chciałbym prosić o wskazówki i wszelką pomoc w tym temacie oraz o kontakt na gadu gadu 693150.

Poniżej zamieszczam screena starego programu (mam go nadal na komputerze, lecz z tego co czytam dekompilacja jest niemożliwa, chyba, że się mylę to proszę poprawcie mnie - wtedy można byłoby zobaczyć jego strukturę)

jol.png

Z góry dziękuje za pomoc, z poważaniem

Sebastian

EDIT: Dodam jeszcze, że każdy obiekt typu gracz oraz bot ma swoje id, które można "ściągnąć poprzez scrollowanie" - program również je podawał.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

coś przesadziłeś z opisem działania bota tak samo jaki z mechanizmem odczytu danych , większosć botów opiera się o zwykłą analize strony i jej zawartości czyli skryptów php i javaskrypt bo właśnie w tym gra jest napisana

wystarczy pobrać strone, wszystkie skrypty do jakich się odwołuje, zebrać wszstkie dane jakie gromadzi przeglądarka wczytując gre i dopiero myśleć nad interpretacją ich

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

IE.au3 musi być ff raczej nie. @up dobrze opisane, interpretacja to w tym przypadku niezbędna rzecz.

@edit

również myślę że za dużo tych opcji oczekujesz..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...