Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co Kupić By Poprawić Grafikę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam do was pytanie. Co kupić by poprawić grafikę w grze? Mój aktualny sprzęt to:

Procesor: Intel Celeron 2.53 GHZ

Karta graficzna: Nvidia Ge Force 9600GR 512MB

Ram: 2GB

Dysk twardy: 80gb.

Płyta główna: AS Rock 775 Twins HD-TV

Moja aktualna grafika w grze FIFA 10 na najwyższych detalach:

0b7e511a17e060333900c4e411ecf16e.jpg

Forza Milan ! <3

Opublikowano

Wymienił bym płytę główną by dokupić jakiś lepszy procesor(dwu rdzeniówkę np. stojący na socket AM3(lepszy,wydajniejszy no i można w większości przypadków ram ddr3 postawić))

Nvidia Ge Force 9600GR 512MB na pewno się tak nazywa? Nie przypadkiem Nvidia Ge Force 9600GT 512MB?

Jeżeli tak to karta może być, wymieniłbym to co wyżej i jak by fundusze pozwalały to konieczność dokupić ram ddr3 :P

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

@up no właśnie gt. Pomyliło mi się. Zamierzam kupić procesor intel core 2 duo e7600. Jest on kompatybilny z moją płytą główną, więc nie czuję potrzeby by ją wymieniać. Co o tym sądzisz?

Forza Milan ! <3

Opublikowano

Myślę,że to dobra decyzja ;) Jeżeli współgra z Twoją płytą to nie pożałujesz...

W grach,itp. Od razu poczujesz różnice przy 2 rdzeniach :) (sam kilka dni temu robiłem "odświeżenie staruszka")

Jeżeli fundusze pozwalają dokup 1gb ramu lub większy dysk twardy:P 500gb 160-200 nówka :P A to w zupełności starczy :P

Sam rozmyślam nad kupnem dysku ale 1TB :P

Jeżeli nie potrzebujesz takiej przestrzeni tak zwana 260 powinna Ci w zupełności starczyć(mniejsze koszta oczywiście :D )

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Wymienił bym płytę główną by dokupić jakiś lepszy procesor(dwu rdzeniówkę np. stojący na socket AM3(lepszy,wydajniejszy no i można w większości przypadków ram ddr3 postawić))

Nvidia Ge Force 9600GR 512MB na pewno się tak nazywa? Nie przypadkiem Nvidia Ge Force 9600GT 512MB?

Jeżeli tak to karta może być, wymieniłbym to co wyżej i jak by fundusze pozwalały to ram dokupił najlepiej ddr3 :P

synku, nie wypowiadaj się k?

jak ma zmienić na am3 skoro ma pamięci na ddr2? musiał by zmienić, procesor, płytę i ram.

kupił bym na twoim miejscu tego e7600

ale jest jeden problem, nie wiem jaki masz zasilacz podaj marke i moc.

1285279961299.gif
Opublikowano

synku, nie wypowiadaj się k?

jak ma zmienić na am3 skoro ma pamięci na ddr2? musiał by zmienić, procesor, płytę i ram.

kupił bym na twoim miejscu tego e7600

ale jest jeden problem, nie wiem jaki masz zasilacz podaj marke i moc.

Po 1 primo nie synku bo nie jesteś moim ojcem ;)

Po 2 primo napisałem,że jeżeli kupi płytę na socket-cie AM3 musi kupić ddr3 więc czytaj uważnie

Po 3 primo sądzę,że otrzymał już odpowiedzi związane z pytaniem i reszta wiadomości "ja również polecam" jest tutaj zbyteczna

To tyle Pozdrawiam! :rolleyes:

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Po 1 primo nie synku bo nie jesteś moim ojcem ;)

Po 2 primo napisałem,że jeżeli kupi płytę na socket-cie AM3 musi kupić ddr3 więc czytaj uważnie

Po 3 primo sądzę,że otrzymał już odpowiedzi związane z pytaniem i reszta wiadomości "ja również polecam" jest tutaj zbyteczna

To tyle Pozdrawiam! :rolleyes:

nie rozumiesz co znaczy, nie udzielaj się?

pomyślałeś troche o zasilaczu debilu? jak podłączy do jakiegoś colorista to spali mu całego pc.

1285279961299.gif
Opublikowano

nie rozumiesz co znaczy, nie udzielaj się?

pomyślałeś troche o zasilaczu debilu? jak podłączy do jakiegoś colorista to spali mu całego pc.

Nie za ostro?Debilu?(co to ma być...weź mnie nie rozśmieszaj) Kupując chyba kolega ma pojęcie o mocy danego produktu a jeżeli by nie wiedział podał by to w temacie,nie uważasz???

Tak trudno to do Ciebie dociera? Mam wrażenie,że uważasz się za lepszego a wcale taki nie jesteś <_<

Ps. Będę udzielał tam gdzie mi się żywnie podoba bo mam do tego takie prawo... ;)

To tyle z mojej strony :mellow:

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Co tutaj ma pojęcie. Kupi jakąś akyge z allegro 1200w za 100zł, która w rzeczywistości ma 200w, a kupi Nawet Fortrona 400w za 50zł, będzie miał 320, więc jest różnica. No-name zasilacz= spalenie komputera w dość szybkim czasie. WIĘC NIE UDZIELAJ SIĘ, JEŚLI SIĘ NIE ZNASZ!

Innym razem.

Opublikowano

Noo to znaleźliście sobie temat do spamu i kłótni <_<

Nieładnie ludziki, Nieładnie :angry:

Co do tematu popieram dreszczyka moim zdaniem dobre wyjscie.

Sygna w budowie ;D

Jeśli zasłużyłem proszę o + ;D