Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika Na Youtube. Jak Nagrywać?!

Rattler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. Mam problem, gdyż po oglądaniu niektórych filmów na yt w 360p, spostrzegam, że są one przejrzyste i bardziej "widoczne" niż moje.

Może poradzicie mi jakim programem nagrywać, w jakim programie przerabiać?

Ja obecnie nagrywam frapsem, full version. Przerabiam Camtasia Studio 7, full version. Nagrywam w 1440x900 i moje filmiki wyglądają tak... (patrz na dole)

MÓJ -

http://www.youtube.com/watch?v=54e9FG4Z_NY

INNY -

http://www.youtube.com/watch?v=P9tczZdIlvk

Jak zrobić, aby moje filmiki wyglądały tak samo..?!

Pozdrawiam, daje + , - , raportuje za spam oraz daje 5*

Justin Bieber: Pan bóg* powiedział, że jestem najlepszy.

Eminem: Ja nic nie mówiłem.

* - błąd zrobiony celowo. Bóg jest tylko jeden.

Opublikowano

uzywaj sony vegas

W sony vegas filmiki mi wychodziły jak gówno, po za tym długo sie tworzyły.

Opublikowano

pewnie gra na większej rozdziałce. zwiększ sobie i wtedy nagrywaj

90560.jpg

Zanim starość napełni Wasze domy

My będziemy pierwsi - przyjdziemy po kryjomu

W debilnych kostiumach ze sztucznymi rzęsami

Przyjmiecie nas ze strachem z otwartymi oczami

Zobaczcie to wszystko czego się boicie

Ciosy i ostrza odmienią Wasze życie

Zniszczą sen o komforcie - Nowego Chrystusa

Zakrwiawione głowy przestaną się ruszać

Opublikowano

pewnie gra na większej rozdziałce. zwiększ sobie i wtedy nagrywaj

Ja gram na największej ...

Opublikowano

to zależy od formatu filmu. Film będzie wyglądał lepiej w avi niż np mp4. Tylko że dla przykładu film full hd w mp4 10 sekund zajmuje 50mb a w avi 500mb.

Jeżeli chcesz super jakość to wrzucaj filmiki nagrane frapsem prosto na yt. Nie obrabiaj ich nigdzie.

RAsfepN.png
Opublikowano

to zależy od formatu filmu. Film będzie wyglądał lepiej w avi niż np mp4. Tylko że dla przykładu film full hd w mp4 10 sekund zajmuje 50mb a w avi 500mb.

Jeżeli chcesz super jakość to wrzucaj filmiki nagrane frapsem prosto na yt. Nie obrabiaj ich nigdzie.

No a napisy? ;x (Jak piszesz, ze super jakosc, to moge pisac " na czacie " , albo na pw do siebie (haha). Zaraz sprobuje!

podczas wgrywania na yt game 2010-11-11 22-02-36-06.avi (222.99MB) czas: 101minut.. - > to czysty avi...

Opublikowano

Fraps nagrywa w hd, nawet full, nie znasz sie to sie nie odzywaj, k?

Btw, paszał won noobie.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja napisałem do tego gościa może on mi pomoże ;p.., może ma ktoś jeszcze pomysł, moge jeszcze zapytać się Rodimopa, ponieważ też ma takie filmiki....

Opublikowano

Przecież odpowiedziałem ci. Jak renderujesz to renderuj w avi. Nie ma innego sposobu na lepsza jakość jak używanie mniej skompresowanych formatów D:

Możesz też renderować jako wmv.

RAsfepN.png
Opublikowano

No wlasnie, jak nagrywac frapsem w HD. Bo ja przerabiam camtasia na HD.

Opublikowano

Nie nagrywaj w 1440x900 czy jakoś tam. Filmy w Sony Vegas długo się renderują, ale efekty najlepszej. Camtasia to chłam, już WMM jest lepszy, zakup lub ściągnij vegasa, poucz się troche, i obaczysz efekty. Niektórzy przeznaczają po kilka dni, aby renderować i wrzucić film na YT. Jeśli renderujesz w Vegasie, to rozdziałka 720x480p, będziesz miał film HD, będzie bardzo dobrze w 360x240p. Jeśli full HD, to 1080x720p, będzie jeszcze lepiej :)

Innym razem.

Opublikowano

Nie nagrywaj w 1440x900 czy jakoś tam. Filmy w Sony Vegas długo się renderują, ale efekty najlepszej. Camtasia to chłam, już WMM jest lepszy, zakup lub ściągnij vegasa, poucz się troche, i obaczysz efekty. Niektórzy przeznaczają po kilka dni, aby renderować i wrzucić film na YT. Jeśli renderujesz w Vegasie, to rozdziałka 720x480p, będziesz miał film HD, będzie bardzo dobrze w 360x240p. Jeśli full HD, to 1080x720p, będzie jeszcze lepiej :)

Sony Vegas, nigdy i przenigdy. Zawsze w tym programie filmy mi wychodizły dupne, rozmazane, poza tym renderowały sie milion czasu -.-.

Uczeń
Opublikowano

Wszystko dobrze?

Full HD 1080p: 1920x1080

HD 720p: 1280x720 (ludzie uznają to za HD, niezły chwyt, ale to na YT już się kwalifikuje jako HD)

HD Ready (gdyby było Ci potrzebne np. podczepiając kompa do telewizora HD Ready wtykiem VGA): 1360x768

A filmiki fajnie wychodzą przepuszczane przez Pinnacle Studio (ja używałem 14). Wystarczy wiedzieć, jakie dać ustawienia.

W ogóle, jeśli chcesz filmiki WYRAŹNE i CZYTELNE na YT w 720p (tym "mniejszym HD"), nagrywaj grając też na rozdzielczości 1280x720 - analogicznie inne.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

[quote name=xD!' timestamp='1289583867' post='1626938]

Wszystko dobrze?

Full HD 1080p: 1920x1080

HD 720p: 1280x720 (ludzie uznają to za HD, niezły chwyt, ale to na YT już się kwalifikuje jako HD)

HD Ready (gdyby było Ci potrzebne np. podczepiając kompa do telewizora HD Ready wtykiem VGA): 1360x768

A filmiki fajnie wychodzą przepuszczane przez Pinnacle Studio (ja używałem 14). Wystarczy wiedzieć, jakie dać ustawienia.

W ogóle, jeśli chcesz filmiki WYRAŹNE i CZYTELNE na YT w 720p (tym "mniejszym HD"), nagrywaj grając też na rozdzielczości 1280x720 - analogicznie inne.

Ale chodzi mi w 320p.., bo widac. Moze wiesz jak to zrobic?

Napisałem do niego i mam odpowiedź " Cześć :) filmiki przerabiam w WMM (Windows Movie Maker) i w Camtasia Studio 6.0 :) zapisuje w rozdzielczości 1280x720

Pozdro "

Opublikowano

Dalej się nie dowiedziałem jak nagrywac Frapsem w HD bez renderowania w innym programach ponieważ mi się niechce

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Dalej się nie dowiedziałem jak nagrywac Frapsem w HD bez renderowania w innym programach ponieważ mi się niechce

Ustawiasz w grze rozdzielczosc full hd i nagrywasz.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja Nagrywam W Camtasia Studio Fajne Rzeczy Można Robić W Rozdzielczości HD Można Zrobic

Pozdrawiam InuT

inut.png

Signature made by daronian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...