Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł Na Grę Przeglądarkową.

cuks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, szukam osoby, która ma pomysł na jakąś ciekawą grę mmo via www. Potrzebuję samej nazwy gry i opisania w 2-3 zdaniach na czym ta gra miałaby polegać. Szukam jakiegoś innowacyjnego pomysłu, którego jeszcze nie ma. Nie chcę kolejnych pomysłów o menadżerach piłkarskich, walk w kosmosie czy życia w średniowieczu. Chodzi mi o gry na poziomie XXI wieku, a nie jakieś gry o starych czasach. Liczę na waszą kreatywność i mam nadzieję, że mi pomożecie.

Pozdrawiam, Maciek :)

Opublikowano

Witam.

Mam dwie koncepcie.

1. Dragon Ball

Zrobić naprawdę niezłego rpg o tematyce Dragon Ball.

Co nowego powinno być:

-Możliwość wzbijanie się w powietrze

-Niezły wygląd technik

-Trenowanie przy pomocy maszyn czy czymś w tym stylu nie ustawiania trenowania na np 6h i sam ci trenuje ...

-i wiele innych nowych rzeczy :P

2. Milioner.

Gra w której główny cel to bysie bogatym. Zarabiać można na wszystkim od zbierani śmieci do założenia wielkiej sieci agęci towarzyskich itp.

Powodzenia w grą jak coś nowego mi przyjdzie do głowy napisze.

Opublikowano

Bardziej chodzi mi o to, żeby gra była dosyć realistyczna czyli osadzona w świecie, którym żyjemy. Chodzi mi o grze nie dla dzieci tylko dla osób starszych. Lubię gry, w których można walczyć, pakować na siłce itd. itp. Liczę na waszą kreatywność!

Opublikowano

Noto np.

Robisz pustać wybierasz jej wygląd itp. gdy zaczynasz masz np 16 lat a grę kończysz na 60 + zależny ile dożyjesz .

Przez całe życie możesz robić wie rzeczy np. uczyć się studiować chodzić na siłkę...

Miejscówki jakie mogły by być:

Policja - osoby mogły by tu zgłaszać łamiących zasady graczy

Kawiarnia/Bar - miejsce spotkań graczy i pogawędek możliwość kupowania drinków i jedzenia

Szkoła - zdobywasz wykształceni znajdujesz kumpli i panienki

Różne rodzaje pracy - np. że codziennie od 8-16 pracuje (rolnik) nie ustawiasz tak jak w innych grach

Bank - możliwość powierzenia pieniędzy (lokaty i tp.)

Wiele innych rzeczy już mi się pisać nie chce :P

Opublikowano

heh noto zycze ze ktos ci taka gre napisze za free same skrypty pakowania czy inne bajery sa czaso chlone jak robie swoja gre juz z 2 miechy

pobierz se silnik vallheru i tam edytuj wszystko zrobisz o ile umiesz php html mysql

i itp pelno jest poradnikow do vallheru

tez mam swoja gre clientowa ala tibia i juz odechcialo mi sie jej robic samemu wiec wiesz

0 team = nudy

Opublikowano

A kto powiedział, że ja będę tworzył tą grę? :)

Potrzebuję samego tematu gry i mniej więcej opisane co w niej miałoby być, a ja sam dopracuję i to opiszę, a nikt nie mówił, że ja to będę tworzył. ;)

Opublikowano

Mój pomysł to na przykład gra, w której wcielasz się w tenisistę. Takiej gry jeszcze nie ma, a z tego co czytałem u upków, to dużo jest gier o Dragon Ballu itd.

Wbrew pozorom nie byłaby to zła gra, a przy okazji sport jakim jest tenis może zyskałby kolejnych miłośników. Jeśli taki wstępny pomysł przypadnie Ci do gustu, mogę szczegółowiej opisać schemat gry.

Od razu piszę, nie rób gier na Vallheru, bo to nie ma sensu. Jak się za co bierzesz, to poświęć na to więcej czasu.

Opublikowano

Witaj kolego, powiedz mi te tytuły o dragon ballu bo ja nie znam aż tylu co ty chyba a szukałem, znam kiwarriors.net i kiwarriors.com jest to gra na tym samym silniku jedna na nowszym a drugą na starszym i grafiki inne, ale ci sami autorzy, więc podaj więcej tytułów z dragon ballem, chyba że pomyliło ci się z naruto

Opublikowano

Ile razy mam pisać, że chcę coś o życiu, a nie fantasy! Czytajcie uważnie. Gry typu smoki, dragon ball, czarowanie itp. nie wchodzą w grę! :)

Opublikowano

Jesteś hooliganem chodzisz na mecze do baru do burdelu na silownie popelniasz przestepstwa zwija cie policja odsiadujesz swoje lub wychodzisz za kalcja mozesz miec dziewczyne dla której musisz ciagle cos robic bo zerwie z toba z kolegami walicie burdy itp. taka by byla fajna gra :)

Opublikowano

Gala Boksu ^^

Inna wersja gry CageFight, tylko że o boksie ;P

Trenujesz np. uderzenia proste, sierpowe itp.

Potem na ring, walczysz, wygrywasz/przegrywasz, zdobywasz pieniążki, kupujesz lepsze wyposażenie, wchodzisz do TOPki graczy .....

A właśnie.

Możesz zrobic coś takiego że przy treningu masz wybór:

Wybierz siłownię

Stwórz własną siłownię

Przy wyborze siłowni pokazuje ci się lista wszystkich siłowni założonych przez graczy. Jedna ma lepsze wyposażenie - tzn. trening np. siły trwa krócej, ale za to drożej kosztuje, a druga odwrotnie.

A stworzenie własnej będzie kosztowało XXX złotówek (przy tym to akurat setek tysięcy ;p), XXX waluty gry (czyli tą co można kupić za np. smsy) oraz będziesz musiał mieć XXX umiejętności (żeby nie było plagiatu wymyśl sobie inną nazwę).

Do niej będziesz mógł wstawiać wyposażenie i cenę za wstęp.

Jak gra powstanie to wyślij linka :)

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Jest już podobna gra o huliganach, a mianowicie KibolGame.pl i jest bardzo podobna do tego co opisałeś no może trochę z innymi opcjami. Znowu pomysł z boksem też odpada, bo właśnie kilka dni temu powstała gra BOXING-NIGHT.pl, która jest obecnie w fazie beta, ale zapowiada się ona bardzo ciekawie i nie ma sensu tworzyć podobnej. :)

Opublikowano

Wiem że ciężko było by ci zrobić taką gierkę ale jeśli chodzi o pomysł to tak:

-Silnik coś typu S&F ( chodzi mi też o takie obrazki np. postaci )

-Gra osadzona w szkole :) ( ale przeczytaj do końca nim odrzucisz ten pomysł )

-tworzymy swojego "ucznia"

-zaczynamy np. jako pierwszo - klasista ( coś typu arena jak w gladku zdobywając poziomy dochodzimy do następnych klas )

-mamy jakieś możliwości typu bójki z innymi , pucowanie do nauczyciela , kradzież mazaków w pierwszych klasach itd. ( jak to w "normalnej" szkole :P ) , coś by się jeszcze wymyśliło teraz wpadłem na ten pomysł

-zamiast uzbrojenia byłyby ubrania , mazaki , zestaw EMO Juniora xD , a im wyższa klasa tym inne rzeczy ( przecież 6 klasa nie będzie chodziła w ubraniach 3 razy mniejszych :D )

-gildie mogły by działać na zasadzie klas szkolnych

-na serwach byliby admini którzy mogli by być nauczycielami lub nauczyciele byli by na zasadzie klawiszy jak w prisonwars

By BobanPL ALL RIGHTS RESERVED - jeśli ktoś chce z tego skorzystać niech napisze.

Co dalej to nie wiem ale coś by się wymyśliło - wiem że fabuła o szkole by się mogła źle kojarzyć ale myślę że gierka pomimo tego wciągnęła by "kilka" osób.

Gierka by była taką "lajtową" odsłoną szkoły .

Resztę można dopracować

Proszę nie uważać wyżej wymienionych gier za reklamę czy coś takiego ale NIE JESTEM PROGRAMISTĄ czy coś takiego i nie potrafiłem tego inaczej wyjaśnić.

P.S.-sry za chaotyczne pismo ale spieszę się na film - Cudzoziemiec (jestem ciekawy) xD

Pozdro dla całego MPC Forum

Opublikowano

Hmm, jeszcze raz powtórzę, bo widzę, że nie dociera do wszystkich to co piszę! TO NIE JA BĘDĘ TWORZYŁ TĄ GRĘ! Potrzebuję samego tematu, a kto to stworzy to już nie musicie wiedzieć. :)

Pomysł o szkole dobry, bo od dawna miałem taki pomysł i już mam o tym projekt, więc poproszę o nowe projekty. Pozdro :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nazwa gry: MarkWars

Opis:

MarkWars to gra w której możesz zrobic swoją gildię, są wojny gildi, są wojny na Arenie z innymi graczami. Walczysz z potworami w sklepach, czasem na Arenach oraz w jaskiniach. Musisz stać się jaknajlepszy. Po osiągnięciu 100 poziomu dostajesz Miecz Trytona czyli najlepszy miecz w całej grze powinien mieć on dmg 5000-10000. Na start masz 1 poziom.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

a mOŻE TAK Gry Plemiona,Travian, Ikariam, Zielone Imperium, Farmerama, Glawiatus Połączyć w 1 Całość i to by była dopiero Gierka

Opublikowano

@UP Bardzo dobry pomysł ale pomyśl. Jak połączysz grę Plemiona z Farmerama to wyjdzie zupełnie coś innego niż średniowiecze i coś innego niż farmerska gra.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

No Właśnie dlatego chce połączyć te i wyjdzie coś z średniowiecze Np:

Posiadasz swoje Królestwo Wioskę Rozbudowujesz ją Itp do tego dochodzi żywność , Kury, Ogród Żeby wysyłać Np wojsko musisz ich nakarmić Itp itp

Dalej nie będę opisywał bo moja wyobraźnia jest bardzoo długa

Opublikowano

Co do pomysłu Cadosa, to jeszcze z Gladiatusa wzięlo by się pojedynki i w tej grze byłyby walki "rycerzy" z plemion ;D

Z ikariama wziąść mniej więcej podobną mapkę, czyli dodać niekiedy oddzielenie wiosek przez koniec wyspy

Opublikowano

Pisałem, że chcę coś nowoczesnego, a nie połączenia jakiś tandetnych gier... szukam czegoś unikalnego, a nie jakieś gildie, walki rycerzy itd.

Opublikowano

Pisałem, że chcę coś nowoczesnego, a nie połączenia jakiś tandetnych gier... szukam czegoś unikalnego, a nie jakieś gildie, walki rycerzy itd.

To bierz ten pomysł ze szkołą, mi się spodobał :)

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Pisałem, że już pomysł ze szkołą był dobry, ale już wcześniej o nim pomyślałem i go opracowałem, więc już to było za późno, ale dobrze pomyślał. Myślcie!! :D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...