Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stycznosc Z Prawem - Pobicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otoz mam pytanie do niektorych z Was.

Moje pytanie brzmi czy mial ktos stycznosc z prawem, ze wzgledu na to iz mam kilka pytan.

w wieku 16 lat mial sprawe w sadzie za rozboj byla to moja pierwsza sprawa(Odpowiadalem jako malolat i byla to 1 sprawa, wiec jest to umorzone)

Aktualnie zostalem pozwany o pobicie(Nie ciezkie, slabe obrazenia), orientuje sie ktos co grozi mi za te czyny?

Zawiasow ani kuratora jeszcze nie mialem.

Mam prosbe, zeby wypowiadali sie tylko Ci, ktorzy sie na tym znaja.

Opublikowano

To zależy od tysiąca rzeczy możesz dostać jakąś naganę, pouczenie, kuratora a jeśli sąd uzna iż jesteś osobą zdemoralizowaną może cie zamknąć w ośrodku szkolno-wychowawczym.

Opublikowano

Masz przesrane...

- Jakaś grzywna jeśli pobicie było lekkie no lub kurator...

Ale to nie jest najgorsze.

Mało kto Cię będzie brał do roboty w dorosłości - ze swojego doświadczenia nie wiem bo jestem w Twoim wieku ^^ - ale wiem.

Więc lepiej wygraj tą sprawę bo życie przesrane - no chyba, że zamierzasz iść dalej w tym kierunku :)

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Najprawdopodobniej za słabe pobicie to dostaniesz nagane, lub jakoś wyjaśnisz swój czyn ; >

Powiedz mi, ile masz teraz lat. Jak nie masz 18 to kuratora max dostaniesz, choć w to wątpie.

Opublikowano

Najprawdopodobniej za słabe pobicie to dostaniesz nagane, lub jakoś wyjaśnisz swój czyn ; >

Powiedz mi, ile masz teraz lat. Jak nie masz 18 to kuratora max dostaniesz, choć w to wątpie.

Rozboj w wieku 16 lat

Aktualnie 17 lat - pobicie, mysle ze lekkie, bo o ile wiem ma tylko siniaki.

Sprawa o rozboj nadal nie zostala rozpatrzona, nie mialem jeszcze sprawy w sadzie.

Opublikowano

Piszecie a gowno wiecie

U mnie bylo tak:

Spowodowanie obrazen powodujace uszczerbek ponizej siedmiu dni: max. kurator + przeprosiny przy obecnosci kuratora

Powyzej 7 dni:

Grzwyna, + kurator lub wyrok w zawiasach... bo raczej go nie skatowales i nie spowodowales obrazej wewnetrzych np. pekniecia woreczka zolciowego bo wteyd wyrok morowany bez zawiasow

DaxTuNio lubi to

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Jak jest od Ciebie młodszy to masz lipe jak mniej więcej w Twoim wieku to możesz dostać kuratora + 48h jeśli będzie leżał w szpitalu min 7 dni nawet na obserwacji.

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Opublikowano

Jak jest od Ciebie młodszy to masz lipe jak mniej więcej w Twoim wieku to możesz dostać kuratora + 48h jeśli będzie leżał w szpitalu min 7 dni nawet na obserwacji.

Rozboj 22 lata

Pobicie 16

Mam nadzieje, ze nie dostane wiekszego wyroku, np poprawczak.

Osobiscie trenuje tajski boks, i moim zamiarem bylo nie wstrzynanie bojek, i spokojne chodzenie na treningi, lecz zawsze trafi sie taki ktory Cie sprowokuje..

Opublikowano

@Up

Za pobicie bez większych Obrażeń max Kurator na 10 miesięcy ( To jest to co ja dostałem )

Powinni dać ci naganę i jak Up powiedział mogą zabronić ci trenować

Powiedzą że " Stwarzasz niebezpieczeństwo ludzi wokół ciebie jeśli nadal będziesz trenować"

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Jak by co zbieram te Zielone :)

Najebałem w tego posta takie ilości ironii, że możesz mieć problemy z prawidłowym zrozumieniem zawartych w nim treści.

250Postów[v]

300Postów[v]

350Postów[v]

400Postów[v]

Opublikowano

Miałem coś podobnego małolatowi lekkiego lepa wyj***** na szczęście ugodowo załatwiłem wszystko z jego matką przeprosiłem i git...

Ale co do pobicia to ten mój lep został potraktowany równo z uderzeniem pięścią ..Także jak widzisz nie ma znaczenia czy lekko czy mocno...

Tak jak koledzy pisali możesz Kuratora dostać ale to zależy od sędziego jak to załatwi...

A na następny raz olej typa to jest bardziej wkurwiające :P,a jak ci wyj**** to będzie że w samoobronie go uderzyłeś :)

Opublikowano

Jeśli on będzie winny np. zaczepek itp.. to nie masz się czego bać a jeśli ty sie na jego zuciłęś i go obiłeś ;p to możesz mieć przejebane B)

Zapraszam

Gra: Counter Strike 1.6 Steam + Nonsteam

Strona: Strike-Premium.Xaa.Pl

Serwery:

COD MOD : 91.210.128.50:27033

DIABLO MOD : 91.210.128.50:27033

Opublikowano

Osobiscie niemialem takiego problemu bo jak juz sie bic to na ustawce i nikt sie nie "skkarzy"

Ale znajomy mial prawie identyczna sytyuacje raz narypani jak szewce rozbili szybe w sklepie ,a za pare dni byla ustawka i frajer dostal w zeby i zglosili jego starzy to na paly,i dostal kuratora na 3 miechy ,70h do odrobki na rzecz spoleczna i zabronili mu trenowac Kbox

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeśli on będzie winny np. zaczepek itp.. to nie masz się czego bać a jeśli ty sie na jego zuciłęś i go obiłeś ;p to możesz mieć przejebane B)

Bzdura, to najwyżej może być okoliczność łagodząca, ale go to nie uniewinni.

Opublikowano

moj kolega tylko koledze w nos zasadzil i musi chodzic do psychologa i sprzatac ulice

mario43111 lubi to

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).