Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupilem Komputer. Co Dalej?

Kobier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Kupilem kompa i nie wiem co robic. Jak mam skonfigurowac bios i zainstalowac system? Umiem formatowac kompa tylko co mam robic?

Komp to: http://allegro.pl/mocny-amd-2x3-0-2gb-gt-220-500gb-i1284673290.html

Nazwa plyty glownej n68c-s ucc

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Booshe,nie kupuj na allegro tak wlasnie jest,nie umiesz zainstalowac windowsa..po prostu wlaczasz kompa,wkladasz plytke potem reset i instalujesz,lecz to nonsens! system powinnien byc juz zaistalowany!

mpc.png
Gość WhiteSTAR1906
Opublikowano

Po 1, masz płytę z windowsem?

@sprawa z zainstalowaniem systemu jest banalna.

Opublikowano

Mam Plytke z windowsem ale jak ja wkladam przy wlaczonym kopmpie potem resetuje to mi wyskakuje info : Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

I nic sie nie dzieje

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Wejdź do BIOSu i ustaw bootowanie na DVD. Powinieneś mieć to w instrukcji, ogólnie sprawa banalna.

To co kupiłeś najlepiej określić SS

facepalm2.jpg

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Wejdź do BIOSu i ustaw bootowanie na DVD. Powinieneś mieć to w instrukcji, ogólnie sprawa banalna.

To co kupiłeś najlepiej określić SS

facepalm2.jpg

triple

jeszcze zeby nie mieć włączyć bootowania.

1285279961299.gif
Opublikowano

Jak tak patrze to mało MhZ ale nie o to chodzi jeśli nie wiesz o co chodzi to idz do daj do serwisu niech ci to zrobia bo potem sterowniki trzeba powgrywac i inne

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key.

Wolny przekład własny:

Zrestartuj i wybierz nośnik startowy z listy lub podłącz inny, następnie naciśnij przycisk.

I ty się kurwa dziwisz, że nic się nie dzieje jeśli komputer czeka na twoją reakcję!

Zaproś chłopaka z sąsiedztwa niech Ci to zrobi!

BIOS: Jeśli masz problemy z Boot Device Menu to od BIOSu ręce precz! Jeszcze coś spierdzielisz i będzie po kompie. BIOS jest standardowo skonfigurowany - to nie te czasy, że wszystko musisz robić sam.

Do tych co piszą, żeby nie kupować z allegro:

Popierdoliło was? Sam mam kompa z Allegro, bo na mieście taki sam stoi za 2x drożej.

facepalm2.jpg

This is it ^^

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Do tych co piszą, żeby nie kupować z allegro:

Popierdoliło was? Sam mam kompa z Allegro, bo na mieście taki sam stoi za 2x drożej.

Popierdolić to mogło jedynie ciebie. Jeżeli nie wiesz czemu nie kupuje się kompów z alledrogo to jesteś co najmniej nie na czasie. Dziwisz się że gotowce są drogie?? W taki sposob kolejni idioci kupują kompy z allegro po poradach popierdolonych "fachowców"

sygnacy.png

Sygnatura by dudsonowa

Najbardziej zajebisty grafik na MPC KLIK

Opublikowano

Takiś hardkor?

http://allegro.pl/asus-k52de-k52dr-v120-4gb-500gb-ati-hd5470-hdmi-i1297675389.html

No jeśli Ty laptopa składałbyś na części to prsz...

A i propo: oświeć mnie :) Dla takich jak Ty mogę rżnąć głupa ile wlezie - zabawny jesteś xD

roomy.png

Opublikowano

Ale ty posrany jesteś... Laptop =/ PC

Nie wiesz ze w skladanych PCtach na allegro wsadzają tanie gówna ?

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Nazwa tematu... Kupiłem Komputer. Co dalej ?

... mnie rozbroiła.

Sprzedaj i kup inny żeby potem też go sprzedać loled.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

Najlepiej jak idziesz do małego serwisu a nie na allegro kupujesz...

Ja mam z takiego serwisu dał mi typ propozycje sprzętu do kompa doradził żeby było lepiej ale taniej i jest git nie narzekam lepiej wydać więcej i dobrze niż mało i ch** z tego mieć :)

^^

Opublikowano

Najlepiej jak idziesz do małego serwisu a nie na allegro kupujesz...

Ja mam z takiego serwisu dał mi typ propozycje sprzętu do kompa doradził żeby było lepiej ale taniej i jest git nie narzekam lepiej wydać więcej i dobrze niż mało i ch** z tego mieć :)

^^

taa, do małego serwisu gdzie w chuja go naciągną bo prowizja dla nich to ~11%, techplanet.pl tylko.

1285279961299.gif
Opublikowano

Ale ty posrany jesteś... Laptop =/ PC

Nie wiesz ze w skladanych PCtach na allegro wsadzają tanie gówna ?

O wypraszam sobie :)

Chciałem się jeszcze z uniesienia Chińczyka pośmiać xD

Ale i to komputer i to komputer

roomy.png

Opublikowano

To przenośny, to stacjonarny, więc ssij, k?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

widzę, że od nocnego jebania z ojcem już nie myślisz racjonalnie

1285279961299.gif
Opublikowano

Nie wiem jak można nie umieć sobie kompa skonfigurować :P ja się dużo nie znam ale wystarczy z tego co wyczytałem w tym temacie wejść w BIOS ( Jak włączasz kompa to pierwszy screen będzie jakaś informacja typu" Run Setup f2/f11/f6" czy coś takiego żeby nacisnąć) Wtedy otwiera ci się BIOS wchodzisz z tego co pamiętam w Advanced>Drivers Setup[??] i tam powinieneś mieć wykryte nośniki typu Czytnik płyt(jeśli go nie wykrywa to musisz rozkręcić kompa i sprawdzić czy jest podłączony czytnik płyt) i spróbować zainstalować Windowsa jeśli znajdzie ci ten podzespół wtedy Reuruchamiasz PC wkładasz płytę i znowu reset i powinieneś mieć instalację:|

A jak kupujesz na allegro to w swojej okolicy, żeby odebrać osobiście i mieć szybki dojazd jeśli trafi się oszust :)

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...