Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Zrobić Kowala Ze Shopem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

2 dnii temu postawilem serwer hamachi 1 raz w życiu - chciałbym wgrac czy zrobic npc jakiegos np. handlarke jakoms z shopem ale niewiem jak to sie robi. czytalem jakies tam tutki ale nie ogarniam bo 1 raz to robię. Czy by mógł ktoś napisac jak to zrobic - jak,gdzie itp od początku zeby to chodziło - z gory thx.

Opublikowano

Wchodzi w navicat logujesz sie wchodzisz w player - mob_proto i szukasz tutaj kowala na on_click zmieniasz na 1 teraz w shop przypisujesz do niego ID robisz to tak wchodzisz w player - shop i tam klikasz na + i dodajesz pierw ID kowala znajdziesz w mob_proto w drugim wpisujesz Kowal w trzeciej tabelce wpisujesz numerek jakis wolny jaki chcesz np. 108 teraz wchodzisz w shop item i dodajesz itemy :D

Pomogłem nie bądź żyła daj +++ i 5 to nic nie kosztuje

Opublikowano

Niestety napisałeś zbyt chaotycznie.

Jeżeli chodzi Ci jak ustawić NPC według swoich upodobań (edytować) to wchodzisz do Navicata.

To jest ukryta treść, proszę

1289315701-U169039.png

shop_vnum:ID sklepu

item_vnum:ID itemku jaki ma znajdować się w sklepie

count:ilość itemów

Jeżeli chodzi Ci o coś innego to pisz mi na PW lub tu bo tak jak napisałem, z Twojej chaotycznej wypowiedzi nie można nic wywnioskować.

Opublikowano

nie jak zrobisz z kowala npc nie bedzie ulepszal ale

Zawsze jest jakies ale :D

jak wiez jest cos takiego jak kowal gildyjny dodajesz takiego kowala na mapke w fillezili map a1 b1 c1 i dodajesz kowala gildjengo w m1 i zmienisz nazwa mu na Kowal cos tam i bedzie ci ulepszal

Pomogłem nie bądź żyła daj +++ i 5 to nic nie kosztuje

Opublikowano

Kurcze chodziło mi oto żeby np. postawić w Jinno na środku m1 np. nową jakąś handlarkę ze shopem żby dało sie u niej kupowac. Jak to zrobić??? Czytałem coś z firezillą ale nie kapuje o co biega...