Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienia Klawiatury Na Laptopie.

Ratunku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłam nie dawno laptopa, klawiatura działała normalnie, od jakiś 3 dni po uruchomienie windowsa na start klawiatura zamieniła się chyba w amerykańską. ( y to z, z to y, nie ma polskich znaków ) mógłby ktoś mi pomóc ustawić klawiaturę na ojczysty język ?

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

CTRL+SHIFT?

Jeśli to nie pomoże to dobrze by było jeśli być napisała, jaki masz system operacyjny - bez tego ani rusz.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

tak, wiem, że ctf+shift, ale nie mam zamiaru klikać to co otworze system. Powinno być po Polsku, tak kupiłam, tak był i chce mieć poprawie..

02402750183503470554.png

| exKidMod Soldat | NFS:W Helper|

Opublikowano

Dobrze! W każdym systemie się to inaczej przestawia. Jeśli chcesz mieć krok po kroku to dobrze jest znać nazwę Twojego systemu :)

roomy.png

Opublikowano

1. Start>Panel Sterowania>Zegary, język i region>Zmień klawiatury lub inne metody wprowadzania danych>Klawiatury i języki>Zmień klawiatury...

2. W zakładce ogólne klikasz "Dodaj" i wybierasz interesujące Cię języki (w tym wypadku "Polski (214)" i "Polski (programisty)" > klikasz "Ok"

3. Od tej pory pomiędzy językami zmieniasz się przez kliknięcie na to co na obrazku (u mnie PL, ale u Ciebie chyba coś innego)

jezyk.png

4. Pomiędzy "podjęzykami" (bo jak to inaczej nazwać) przełączasz się klikając CTRL+SHIFT

roomy.png

Opublikowano

Dokładnie tak jak upy.

A skoro nie umiesz sobie tego koleś ustawić to idz tam gdzie kupiłeś laptopa, na pewno ci pomogą.

RAsfepN.png
  • 4 lata później...
Opublikowano

Boze ludzie, piszecie jak zmienic klawiature ale ona prosi o defualtowa klawiature przy kazdorazowym stracie systemu windows.

1. Start>Panel Sterowania>Zegary, język i region>Zmień klawiatury lub inne metody wprowadzania danych>Klawiatury i języki>Zmień klawiatury... 

Wieze ze tam powinna byc mozliwosc ustawienia domyslnej klawiatury wiec zerknij sobie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...