Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem poprosić kogokokolwiek o zamieszczenie tuta na temat ulepszania broni w Shaiya chodzi mi o tą łunę wokół broni która powstaje po ulepszeniu :)

Narazie wiem tylko jak Lapisy wkładać :P...

A tucik się przyda każdemu ^^

Opublikowano

Chodzi ci chyba o zaczarowanie broni? Jeśli tak to musisz mieć lapisię (przedmiot którym się zaczarowuje broń). Na PL ciężko go dostać, może się zdarzyć, że dropnie, a na US można to kupić za ap.

Tu masz opisane krok po kroku jak to się robi:

Lapisia

Albo chodzi Ci o debuffy, one też, tak mi się zdaje, dają jakąś poświatę.

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Łuna wokół broni? Tzn. Aura elementu (żywiołu)?

Jest ona naturalna przy broni typu epic na lvl 45, możesz ją zmienić w queście na inną - tzn. np. domyślnie poganin dostaje laskę z ele ogień, a możesz go zmienić na np. ele ziemię.

Poza tym, dropią lapisy umożliwiające zmianę ele lub dodaniu go do broni, ale na PL to jest chyba baaaardzo rzadkie, skoro na privach, między innymi eternity ciężko to dostać. :)

Co do lapisii, ulepszają one broń (poprzez dodanie np. +1; +2) do max +20 (te dalsze są praktycznie niemożliwe do wkucia bez pomocy GM i jego magicznych itemków z eventów - tkz. GM Link bodajże - nie jestem pewien czy to to, takie słyszałem pogłoski, a ja wkuwałem do max +10, bo nerwy siadają dalej :D)

Na PL są na razie dostępne tylko Lapisia Broni i Lapisia Zbroi bodajże, nie ma Power Lapisii, która ma największa szanse na wkucie i która nie pali itemu. Lapisię "wkuwasz" - "wkładasz" w broń/zbroję u kowala, jest tam określona zakładka na to. W odpowiednie miejsce umieszczasz Lapisię, w drugim przedmiot potrzebny do ulepszenia (magiczny kryształ itp.), a na dole bodajże item w który wbijasz.

Opisałem to tak, jak pamiętam z priva, na PL powinno być tak samo, ale lapisie są tak rzadkie i z reguły tak drogie, że nie warto się nad nimi zastanawiać na niższych lvl. :)

To tyle ode mnie, jeśli ktoś posiada większą wiedzę z PL to też chętnie się czegoś dowiem, jak to tam wygląda :D