Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer Się Rozszerza I Nie Zamierza Skończyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam profesjonalny serwer metin2.Jednak na początku ważył 8 gb , teraz waży 11 gb , a baza zajmuje tylko 600mb , więc dlaczego on się tak rozszerza? Wiecie co mogę usunąć aby tak nie było?

Jakby co mam pliki z tego tematu:

To jest ukryta treść, proszę

Czyli logi się czyszczą , więc czemu dalej więcej i więcej?

Dodam też , że nawet jeśli nikt nie gra waga serwera na dysku twardym idzie w górę.Gdy go spakuje w rar to zajmuje 1,40 gb czemu?

Tego nie wiem.Proszę pomóżcie z tym!!!

Opublikowano

Ponieważ serwer cały czas działa i zapisuje zmiany jakie zachodzą na serwerze ( nawet jeżeli nic się nie dzieję )

sygnampc.jpg

Sygnatura by FreeSz

Opublikowano

Logi powinny się same czyścić jak wpisujesz ./start

Ja też miałem z tym problem, postawiłem od nowa, tylko bazę przeniosłem, od tej pory po każdym wyłączeniu przeglądam i kasuję logi w bazie, serwer urósł do 5,19GB i... już nie rośnie, nie wiem czemu :)

W jakimś poradniku widziałem, że komenda fsck się tu przyda, ale ja tam nie wiem, co ona daje.

Opublikowano

Po pierwsze w plikach serwerowych masz fisrt,game1_1,Game99, game61,game 2 itd i w tych folderach poszukaj plikow syslog i syserr czy jakos tak.

Te pliki w kazdym tym folderze sie powinny kasowac i jeszcze jak wejdziesz na serwer folder o nazwie all_log_Ch1 i all_log_ch2 i tam beda zas te game99,

game6,game2,game1_1 i w tych folderach znajduja sie gdzies plik z liczbami i je tez trzeba usuwac.Mi sie to usuwa jednym skryptem.

Opublikowano
Zrob nowy plik bez rozszerzenia, nazwij go: usun

Zawartosc pliku:

rm -rf /usr/rain/channel/*/syslog

rm -rf /usr/rain/channel/*/syserr

W plik: /etc/crontab wklej na sam koniec takie cos: (jesli wrzuciles plik usun do folderu root)

*/1 * * * * root /root/delete

Napisał SuicideRlz