Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

małe pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To czy uciagnie bardziej zalezy od plyty glownej, mozesz spokojnie wkladac gf260, A to do ilu mozesz podkrecic procka zalezy od chlodzenia, na standardowym chlodzeniu o 300Mhz w gore powinno pojsc, ale nie wiem czy to ma sens.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

E4700 o 300Mhz??!! Nawet przy podstawowym chłodzeniu (z 3 wentylatorki po 15 zeta, szczelna obudowa aby był lepszy obiego powietrza, no i wiadomo wentylator na procku) powinien się kręcić więcej. Ja na chłodzeniu wymienionym powyżej (+ 1 wentylatorek i na procku nie mam boxowego tylko jakiś lepszy ale za to mam płyte główną do dupy :P) podkręciłem swojego AMD Athlona 5000+ BE z 2,6 do 3,0 Ghza podkręciłem a teraz lece na otwartej obudowie i wiem że mógłbym więcej a jak wiadomo AMDki gorzej kręcą się od Intelowskich procków (chociaż w AMDkach właśnie z serii BE podnoszenie mnożnika daje o wiele większe efekty niż w Intelach przynajmniej na to wychodziło jak u sąsiada bawiliśmy się jego prockiem xD) . To też zależy od płyty głównej nie oczekuj cudów od płyty za 200 zeta ;). A tak wogóle to najlepsza jest metoda prób i błędów podkręcaj o 10 Mhzów (na początek gdy nie jest podkręcony możesz więcej ;P) aż sie nie uruchomi a potem sprwadź na jakim taktowaniu gry i system czy co tam chcesz działają stabilnie :). Myślę że do 3,1Ghz na luzie na lajcie możesz próbować kręcić :). A procek na luzie powinien po podkręceniu udźwignąć 260gtxa :D. W sumie to już teraz powinien se nieźle radzić :P.

Opublikowano

ok.Bo nie wiedziałem do ile moge podkrecic mojego procka ,a przy okazj jak będe kupowal 260gtx to kupuje tez asusa pk5pro.wersja mojego procka to box :D .Do ilu da sie podkrecic tego procka ^_^?

Opublikowano

to nieźle :D.mógly mi ktoś poradzi jakie jest dobre chłodzienie bo na tym akurat się nie znam ^^||nie kupię ci bo nie mam tyle kasy ^_^ xD