Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Yt2Game

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Bardzo interesuję się serwerem, ponieważ jak dotąd był on dla mnie najlepszym privem pvp. Co ciekawe szukając ip lub hostu na jaki została przeniesiona strona, znalazłem niedawne IP serwera, które jest UWAGA online na portach 11002 oraz 13000 czyli obydwu potrzebnych do gry. Serwer nie mógł paść iż był prawie jak global dla Chińczyków i dość dobrze zarabiał przed włamaniami. Od razu zrobiłem spolszczenie, próba logowania na serwer i ciekawy komunikat KONTO NIE ISTNIEJE. Czyżby na jakimś niedostępnym hoście trzymano serwer, lecz z blokadą dostępu lub brakiem rejestracji. IP to 218.24.197.30 . Albo to ip posiada co innego, albo stronka od statusów - (formalnie nie działająca) - po prostu "chrzani". Może się zając tym jakiś człowiek, który zna się na obejściach IP lub na czymkolwiek związanym z hostami stron - serwerów. Dość dziwna sprawa, ja tylko podaje info ponieważ to dosyć ciekawe. A przyznajcie sami że serwer taki jak ten już nie powstanie :) Pozdrawiam! ;)

@EDIT

Podajecie równie ciekawe info :) Sprawa serwera że tak powiem "śmierdzi" oszukaństwem ze strony Chińczyków ;) Jeżeli cofnięto bazę może powrócono do starego IP

@ x070x

Tak to jest dość dziwne, albo domena .org wyłudzała konta, albo była zastępczą na czas prac konserwacyjnych.

Naprawdę zawiewa to tajemnicą xD Lecz co jest pewne, to że na serwer nie powrócimy. Dziękuje za zainteresowanie się tematem oraz ciekawe opinie. Pozdrawiam! :P

13_mpcforum-logo.png

Specjalista
Opublikowano

Moze usuneli konta i tyle juz raz tak bylo przydalo by sie poszukac stronki dzialajacej i sprawdzic . Mi tez spol przezemnie zrobione dziala a wiec + dla ciebie :D

giphy.gif

Opublikowano

A może stronka ruszy na chińskim proxy?

Zaraz sprawdzę.

@EDIT

Nic z tego.

Ani .org ani .com nie działa.

Musi być jakaś nowa stronka tylko że jej nie znamy ..

Pytanie do tych zaawansowanych:

Czy da się wykryć stronę internetową po IP?

Bo Chińczycy zawsze mają serwer i stronę na jednym sprzęcie..

@EDIT

Patrzcie co znalazłem, starą stronę w archiwach Google

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

IP tej strony to :

The IP address of www.yt2game.com is 221.194.47.132

The IP address 221.194.47.132 is assigned to China

a tej z koncowka .org

The IP address of www.yt2game.org is 208.98.28.2

The IP address 208.98.28.2 is assigned to United States

dziwne