Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Postawić Serwa

Gość Lenart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, powie mi ktoś jak postawić serwa na hamachi albo na dedyku ? ale prosił bym o dokładną odpowiedź

najlepiej gdyby to było jednak na dedyku oraz z xp save, na serwie będzie grało ok 8 luda

proszę o szybkie odpowiedzi, zależy mi na czasie ;)

Pozdrawiam, Lenart

Opublikowano

Na jakim modzie chcesz ten server postawić ?

Skoro dedykowany to wykupiłeś gdzieś te kilka slotów ?

Opublikowano (edytowane)

chciałem grać na normalnym ET, bez modów. Serwer jest kumpla, on tam hostuje Linage 2 i ma wolne miejsce, więc można by wykożystać ;)

@edit

ok mam łączymy się przez hamachi, ale może wie ktoś jak się robi xp save ?

Edytowane przez Lenart
Opublikowano

standardowy mod (etmain) nie ma opcji xpsave, ewentualnie możecie ustawić kampanię i wtedy przez kilka map xp się nie resetuje

Opublikowano

no to wiem. dobra daliśmy sobie radę, na hamachi graliśmy (użyliśmy opcji serwera dedykowanego LAN) i słabsze komputery na których spokojnie da się grać w ET mają takie straszne teleporty że szok ...

wiesz może jak postawić taki serwer bez hamachi ?

Opublikowano

najprościej tak:

1. Robisz skrót do ET.exe

2. ppm --> właściwości skrótu

3. w elemencie docelowym dopisz: +set fs_game etmain +set dedicated 2 +map oasis przykładowo wygląda to całe tak: "C:\Program Files\Wolfenstein - Enemy Territory\ET.exe" +set fs_game etmain +set dedicated 2 +map oasis

4. pokaże się szara konsolka i to jest server, minimalizujesz to i odpalasz normalnie et i wchodzisz na ten server, jeśli kompy są połączone LANem to pojawi się każdemu w wyszukiwarce, a jak nie to sprawdź ip i podaj kolegom :)

ewentualnie odpalić et dać host game, zmienić Dedicated Server na : Yes - Internet , ustawić jakie chcesz opcje i dać start i teraz reszta tak samo jak punkt 4 ^

Opublikowano

no i w tym jest problem, żadne z nas nie może stawiać serwera ... dla tego skorzystamy z kumpla wykupionego dedyka, to będzie się tak samo odpalać ?

Opublikowano

Nie miałem nigdy takiego dedyka. Miałem wiele serverów własnych do ET wykupione w różnych serverowniach. Dostawałeś od razu wgranego wolfa i resztę sam sobie robiłeś. Wgrywałeś mapy/mody przez FTP. Była 'komenda startowa' i się tam to samo wpisywało :)

Opublikowano

aha no spoko, to jutro coś pokombinuję. wydaje mi się że starczy go tam wrzucić i z niego startować serwer tak jak normalnie przez hamachi, tyle że ustawić na internet a nie na lan.

Dzięki że jako jedyny chciałeś pomóc ;)

Jak chcesz to temat zamknij, jak nie to zostaw, może komuś się przyda ;)

Pozdrawiam, Lenart

Opublikowano

Jeśli wgrywacie pliki na FTP to możliwe że serwer będzie trzeba odpalać przez putty żeby wysłać komende startową, ja kiedyś musiałem tak robić stawiając serwer na zwykłym dedyku (znalazłem strone kiedyś gdzie za darmo dedyki były testowe : P)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Sprawdziłem dziś moje konto na zabijaka.pl i okazało się, że nadal mam pełen dostęp do pewnego bardzo popularnego servera aka. Polskie Ciacho komenda startowa (linux):

To jest ukryta treść, proszę

jaymod.cfg , objectivecycle.cfg, server.cfg to tylko pliki konfiguracyjne jaymoda na etmain tego nie potrzeba :)

Opublikowano

no spoko thx, dzisiaj wbiłem na tego dedyka na lekcji ^.^ pobrałem ET patch 2.60b i chcę odpalić grę normalnie (myślę żeby założyć tak jak przez Lan, ale dać Dedicated - Internet) ale ET się nie włącza i pokazuje się jakiś błąd z OpenGL ( screena dam potem, bo kumpel ma mi dać screena )

Opublikowano

nom, chyba taki błąd ten tłuk nie chce mi screena dać ... hmm tylko teraz nie wiem czy zainstalujemy sterowniki na dedyka ....

Opublikowano

RaZoRPL ma rację. biblioteka opengl32.dll która odpowiada za ten błąd nie jest uruchamiana na serverze ;)