Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Wyciagnac Wal ? Motorynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktos moze ? znalazlem stary silnik w piwnicy u dziadka i nie moge wyjasc walu, jak to zrobic probowalem gumowym mlotkiem i nic ;/ za pomoc + i 5 ;p

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

Gumowy młotek to sobie mozesz w dupe wsadzić ;D

Nie kładziesz płytek tylko wał musisz wybic weź młotka 5 kg lub 15 kg i wybij go nie bój sie nic nie popsujesz jak tak zawsze wybijałem ;D

trochę kultury RMCF1902

Opublikowano

... jak przeczytałem myślałem, że padnę Jak ty niby chciałeś wybić wał, który jest blokowany przez tłok, który siedzi w głowicy i w cylindrze...

Jeśli chcesz wyciągnąć wał nie ominie Cię rozpoławianie silnika.Mógłbyś powiedzieć z czego to silnik i coś więcej o nim?

@up za nim coś napiszesz pomyśl... twoim sposobem można wał wykrzywić i dopiero wtedy w dupe sobie go możesz wsadzić, bo do niczego się nie przyda.

A że bił gumowym młotkiem to miał racje.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Trzeba rozkrecic silnik, inaczej walu nie wyjmiesz, chyba ze chodzi ci o jakis inny walek, chociaz watpie czy jest taki wal w silniku ktory da sie wybic. Walka rozrzadu tez nie wyjmiesz bez zdjecia pokrywy i odkrecenia mocowan.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

silnik to mam przepolowiony juz ;) sprobuje wiekszym mlotkiem :D a przy okazji co zrobic jesli mi jedynka na tym silniku nie wskakuje ?? tzn wskakuje ale bardzo rzadko ;p jak myslicie to wina krzywego wodzika czy za duzego magneta ?:>

@edit to wkoncu napierdalac gumowym czy zwyklym metalowym ?? nie chce go wykrzywic ;D

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

@up Możesz napierdalać metalowym, ale ni licz że silnik kiedykolwiek jeszcze zapali.

Powiedz mi po pierwsze z jakiej pierdziawki jest ten silnik. Dalej co wymontowałeś i na czym wał się jeszcze trzyma? I ostatnie pytanie w jakim stanie jest wał i ogólnie cały blok ? Może wystarczy podstawowy śpraj taki jak WD40 ?

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

silnik to zwykly dezamet 023 ;] wydaje mi sie ze wal na niczym sie nie trzyma silnik przepolowiony, a on nie chce wyjsc za nic ;/

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

To cholernie prosta konstrukcja, moim zdaniem gdzieś zaśniedział, "przyrdzewiał". Weź go do jakiegoś lekkiego rozpuszczalnika na noc wrzuć i basta :D

A jeśli nie to lej WD40 ile wlezie i naparzaj gumiakiem.

No chyba, że to 200 konna jednostka po "tunningu" z przyspawanym wałem xD

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

tu masz pokazane jak to wyglada, nie weim czy ci chodzi o wybicie go z korbowodu czy wyjecie z korpusu silnika. Oczywiscie zdejmij podkladki i lozyska.

wal_korbowud_tlok_pierscienie___jawa_romet_.jpg

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

chce go wyjac z korpusu, nie ma zadnych nakladek ani nic, widze simery lecz nie da sie ich wybic

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!