Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Trainer W Ce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, postanowiłem robić sobie trainery na pierwszy ogień padło GTA VC no i tutaj mam problem, znalazłem adresy np. do unlimited ammo, dodałem do CT, zrobiłem trainer lecz po wyłączeniu gry i włączeniu od nowa, ani CT ani trainer nie działa. Wie ktoś o co może biegać ? bo ja jakoś nie mam pomysłu ....

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale wina może leżeć po Twojej stronie.

Gdy masz załączonego VC z trainerem to rozumiem że ci działa.

Wyłaczasz i znowu właczasz VC i nie działa.

To proste. Ten " serwer " czy jak to się nazywa może odświezać się za każdym włączeniem gry.

Ale nie jestem pewien :D Ale daj + :)

09071535498836998897.png

Opublikowano

no działa jak go robię i mam włączone VC, po wyłączeniu gry, trainera, CE itp. nie działa potem...

nie wiem czy to wina tego że te adresy się odświeżają czy tam zmieniają wartość, ale do VC normalnie są trainery itp ...

Opublikowano

Tylko może te trainery co są w sieci robili ludzie, którzy bardziej się na tym znają...Może w tamtych trainerach sa inne adresy itp.

Albo ( w co watpie ) CE ZAWIÓDŁ*! xD

* Lub wina leży po Twojej stronie...

09071535498836998897.png

Opublikowano

Za każdym razem gdy włączysz gre ona się ładuje w innym miejscu w pamięci, co powoduje że adresy po restarcie gry już nie zadziałają. Musisz poszukać wskaźnika, a wskaźnik to adres który porusza się względem modułu gry, prościej mówiąc, zawsze wskazuje na dany adres (np. ilość zycia, ammo itd.) i będzie działać po restarcie gry. Jak przechodziłeś pierwszy tutorial Cheat Engine to wiesz o co chodzi ;)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

@refresh

ok powiedzmy że znalazłem adres życia, teraz szukam pointera do tego, ale wyskoczyło mi ich ok 300, zredukowałem do +/- 13 (nie pamiętam dokładnie) i skąd mam wiedzieć który jest dobry ? czy wtedy całe 13 jest potrzebne ?

Opublikowano

Niee, jak szukasz przez debuggera to najlepiej szukać statycznego (zielony), a jak przez Pointer scanner to właśnie drogą elminacji i jak już Ci pozostanie te powiedzmy 13 wskaźników to wybierz jeden wskaźnik, najlepiej tego z adresem bazowym w module gry, będziesz wiedział jeśli będzie pisać Klient.exe+Offset np. Gta.exe+0x43c, wątpie żę GTA jest chronione więc zapewne taki mniejwięcej adres zobaczysz ;) Nie bierz z innych modułów jak np. User32.dll+Offset. I teraz nie wiem czy wbudowany TrainerMaker w CE ma nadal buga i nie można dodawać wielopoziomowych wskaxników jeśli takowy znalazłeś :/

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• Dodaj nową pozycję...