Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moje pytanie brzmi, jak zrobić chamsy do takich gier jak np. CS 1.6, A.V.A, blackshot czy k.o.s. Wiem, że żeby zrobić musi to być cheat D3D. Prosiłbym o jakiegoś tutoriala jak coś takiego zrobić. Albo jak ktoś zna jakiś tutorial jak napisać prosty czit do np csa( bo nie trzeba bypassa). Za każdą pomocną odpowiedź daje limit plusów przez tydzień.

Opublikowano

Zależy czego gra używa jeśli OpenGL to bedzie OGL Hack, a jeśli Direct3D to będzie D3D Hack. O tutoriala dość ciężko, ale może poszukaj "d3d hack source", będziesz miał źródło takiego hacka i z źródła też dużo można się nauczyć. I musisz nauczyć się o DLL Injection, Hooking, i oczywiście programowanie Direct3D, nie ma łatwo, dlatego ze źródła można sporo się dowiedzieć. Mozesz poszukać również "d3d base" czyli taką uniwersalną baze z menu do wszystkich gier na d3d.

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

A myślisz, że dałbyś radę napisać jakiegoś prostego hacka do csa? Jeśli tak to bardzo bym prosił żebyś mi dał jego kod i wszystkie pliki, ja bym to sobie przeanalizował i spróbował coś sam zrobić.

Opublikowano

bool chams;

UINT m_Stride;

LPDIRECT3DTEXTURE8 texRed, texGreen

if (chams)

{

if (m_Stride == 44)

{

m_pD3Ddev->SetRenderState(D3DRS_ZENABLE,false);

m_pD3Ddev->SetRenderState(D3DRS_FILLMODE,D3DFILL_SOLID);

m_pD3Ddev->SetTexture( 0, texRed); //fill it wih red

m_pD3Ddev->DrawIndexedPrimitive(PrimitiveType, minIndex, NumVertices, startIndex, primCount);

m_pD3Ddev->SetRenderState(D3DRS_ZENABLE, true);

m_pD3Ddev->SetRenderState(D3DRS_FILLMODE,D3DFILL_SOLID);

m_pD3Dde->SetTexture( 0, texGreen); ( tutaj masz kolory itd)

}

if ((GetAsyncKeyState(VK_NUMPAD2)&1) == 1) tutaj klawisz którym będziesz włączał i wyłączał

Chams = !Chams;

HRESULT CD3DManager::Release()

{

return S_OK;

}

Tutaj trzeba dodać funkcje GenerateTexture

HRESULT GenerateTexture(IDirect3DDevice8 *pD3Ddev, IDirect3DTexture8 **ppD3Dtex, DWORD colour32)

{

if( FAILED(pD3Ddev->CreateTexture(8, 8, 1, 0, D3DFMT_A4R4G4B4, D3DPOOL_MANAGED, ppD3Dtex)) )

return E_FAIL;

WORD colour16 = ((WORD)((colour32>>28)&0xF)<<12)

|(WORD)(((colour32>>20)&0xF)<<8)

|(WORD)(((colour32>>12)&0xF)<<4)

|(WORD)(((colour32>>4)&0xF)<<0);

D3DLOCKED_RECT d3dlr;

(*ppD3Dtex)->LockRect(0, &d3dlr, 0, 0);

WORD *pDst16 = (WORD*)d3dlr.pBits;

for(int xy=0; xy < 8*8; xy++)

*pDst16++ = colour16;

(*ppD3Dtex)->UnlockRect(0);

return S_OK;

}

musisz pobrać 3D Starter Kit V3.0B wpisz w google a na pewno znajdziesz, odpalasz d3d8dev.ccp przepisujesz to co ci dałem musisz jeszcze znaleźć EndScene i dodać to

GenerateTexture(m_pD3Ddev, &texRed,D3DCOLOR_ARGB(255,255,0,0));

GenerateTexture(m_pD3Ddev, &texGreen,D3DCOLOR_ARGB(255,0,255,0));

and in SetStreamSource we put:

Code:

if( StreamNumber == 0 ){m_Stride = Stride;}

miałem to zapisane na kompie, może ci to pomoże kiedyś to działo jak się bawiłem :)

Opublikowano

To kod do dynamicznej biblioteki (.DLL), ale to chyba powinieneś wiedzieć, a jak nie to poczytaj o DLL Injection. Do skompilowania takiego hacka D3D jest potrzebny DirectX SDK ok. 500mb, ponadto musisz wiedzieć czy gra działa na D3D8 czy D3D9 czy może najnowszym D3D10, bo są różnice między nimi w kodzie. Najlepiej ściągnij baze takiego hacka (D3D Menu base) i tam wklep swój kod, taki jak ten powyżej :)

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

• Dodaj nową pozycję...