Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]

StrachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poproszę o odpowiedzi na te pytania:

1. Czy opłaca się grać na poziomie ULTIMATE jeśli nie wydaję kasy na IS?

2. Jaka postać jest najslniejsza?

- Chodzi o to jaką postać na poziomie Hard do tego 60 lvl można rozwinąć tak aby na pvp była jak najlepsza, mam obecnie na HARD elfa po stronie światła maga i 18 lvl, Expi się nawet fajnie bo jak na razie i tak pvp dużo nie ma. Ale czy mag będzie najsliniejszy? Bo moge grać żeby było trudno ale żeby ta postać była potem pro ;P.

3. Jak rozdawać statystyki, czy tak jak w poradnikach, bo ja rozdaje magiem w INT dużo ale też w WIS, REC, DEX. Czy to błąd? Bo postać jest dobra wg mnie.

4. Czy jeśli gram magiem jaką magię wybrać bo wybrałem ognia ale i tak używam powietrza głównie?

5. Czy można mieć kilka kont?

6. Czy można grać na 2 kontach jednocześnie oraz przekazywać rzeczy między postaciami na 1 koncie lub między 2 kontami?

7. Jakie rzeczy gdzie sprzedawać?

- Czy rzeczy typu podbijak, szpula, buty skazańca się na coś przydają, czy żeczy warte po 100k jak kryształy magiczne czy bronie na 19 lvl, sprzedawać do kupców NPC?

To jak na razie na tyle ale będzie więcej więc proszę nie zamykać ;) dzięki za odpowiedzi.

ANIMA LIBERA! :P

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

JUŻ W NIC NIE GRAM I NIE ODPISUJE, ELO

:D

Opublikowano

1. Jesli sprawia Ci to przyjemnośc to czemu nie :)

2. Prawdopodobnie wojownik najbardziej uniwersalny

3. Jeśli grasz na hard to rozdawaj wedle swojego racjonalnego uznania wiadomo ze w sile mu dawal nie będziesz.

4. Nie wiem nie gram magiem :)

5. Tak

6.Tak

7. Zostawiaj w depo kiedys się przyda.

Nie ma za co, pzdr :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
1. Czy opłaca się grać na poziomie ULTIMATE jeśli nie wydaję kasy na IS?
Według mnie nie. Możesz stracić postać na zawsze jeśli nie zostanie wskrzeszona w ciągu 3 minut. W IS jest jakiś itemek który chyba może przywrócić po tym straceniu "na zawsze". Najlepiej chyba grać na HM bo dostajesz sporo stat ale nie stracisz postaci.

2. Jaka postać jest najslniejsza?

- Chodzi o to jaką postać na poziomie Hard do tego 60 lvl można rozwinąć tak aby na pvp była jak najlepsza, mam obecnie na HARD elfa po stronie światła maga i 18 lvl, Expi się nawet fajnie bo jak na razie i tak pvp dużo nie ma. Ale czy mag będzie najsliniejszy? Bo moge grać żeby było trudno ale żeby ta postać była potem pro ;P.

Postacie są dosyć zrównoważone. Do pvp mag i łucznik podobno dobrzy. Polecam poczytać oficjalne forum.

3. Jak rozdawać statystyki, czy tak jak w poradnikach, bo ja rozdaje magiem w INT dużo ale też w WIS, REC, DEX. Czy to błąd? Bo postać jest dobra wg mnie.
Zależy czy chcesz bardziej pvp czy pvm. Czy solo czy w party. Ogólnie najważniejsze INT i WIS, ale w zależności od strategii można pominąć WIS, lub zamienić na REC.

Poczytaj tu:

http://pl.forums.aeriagames.com/viewtopic.php?t=1637

4. Czy jeśli gram magiem jaką magię wybrać bo wybrałem ognia ale i tak używam powietrza głównie?
I tak używasz tego co masz ze skilli(?) Poczytaj forum ;p

5. Czy można mieć kilka kont?
Za to nikt bana nie dostał i GM/GS nie miał nic przeciwko. Szczerze mówiąc warunkó umowy po angielsku nie czytałem dokładnie... Może coś tam jest... Ale nikt się tym nie przejmuje.

6. Czy można grać na 2 kontach jednocześnie oraz przekazywać rzeczy między postaciami na 1 koncie lub między 2 kontami?
Według regulaminu nie. Nawet oficjalny klient nie pozwala na uruchomienie dwóch na raz.

Ale można go zmodyfikować i już się da:

http://www.mpcforum.pl/topic/234727-shaiya-patcher-multi-client-no-game-guard-wall-climb/

Nie wiem czy już ktoś za to dostał bana... Ale na pewno nie jest to dozwolone (modyfikacja w klienta gry, tak jak cheaty, nie jest dozwolona).

7. Jakie rzeczy gdzie sprzedawać?

- Czy rzeczy typu podbijak, szpula, buty skazańca się na coś przydają, czy żeczy warte po 100k jak kryształy magiczne czy bronie na 19 lvl, sprzedawać do kupców NPC?

Ogólnie mało osób kupuje/sprzedaje. To co na niższych lvl i nie da się nijak wykorzystać (czyli oprócz owoców, eq, przedmiotów do misji) to chyba wszystko sprzedawać u NPC.

I tak nikt tego nie kupi, a jak będzie potrzebne to łatwo dropniesz.

Na wyższych lvl już gorzej bo niektóre itemki potrzebne do misji i osiągają spore ceny. Poczytaj na forum.

PS Też jestem początkujący :P

__

Opublikowano

Widzę, że kolega light. No nic, przeżyjemy. ^^

To tak..

1.) Jak napisał adimlody: jeśli Ci to sprawia przyjemność, masz znajomych którzy w razie przypadkowej śmierci mogli by Ciebie wskrzesić (może to robić wyrocznia/kapłan na 31 lvl poprzez skill Wskrzeszenie na lvl2) to jasne. Jest to dobry tryb, możesz zginąć i wszystko stracić, ale jakie masz plusy z umki.. ;)

2.) Na takie pytania zawsze odpowiadam tak - każda postać jest dobra, każda do czegoś innego. Ja lubię poganów(magów...) ponieważ potrafią rozłożyć wojaka(wojownika) na tym samym lvl bez utraty hp. Czemu? Bo mają odpowiednie do tego skille, mają parę czarów mogących zatrzymać przeciwnika/moba i móc się oddalić bez obawy o śmierć. Ale jak napisałem wcześniej - każda postać jest dobra. Warunek jednak jest taki, że musisz umieć grać postacią - co jest oczywiste. :) Faktem jednakże jest, że każda postać ma inne zajęcie, np. łowca(łucznik) jest genialny do pvp; zabójca(bojownik) do dms; tank jako tank ^^ wyra(kapłan) do leczenia, lecz przy odpowienim rozłożeniu statów będziesz mógł robić borca (battle orc - nie mam zielonego pojęcia jak to się u was nazywa) czyli postać leczącą, ale też do walki z przeciwnikami nie spodziewającymi się takiej odpowiedzi; woj to standard do atatku jak zawsze; poganin(mag) do aoe. (Niech będzie na Twoje:) łucznicy oraz bojownicy są rzadko brani do pp z względu na przekonanie, że się nie przydają. Cóż, tak po prostu już jest.

3. Mag full int. Tyle w temacie (mam poga na 50+lvl, wiem co piszę. :) ) Później na 55+ robisz reset statów i rozdajesz tak by dobrze i celnie walić, oraz by przetrzymywać ataki wroga. (A poza tym... po co w DEX magiem? OO To Wis odpowiada za celność zaklęcia, a Ty nie walisz wręcz bo mob/osoba z przeciwnej frakcji Ciebie zmiecie w chwilę w bezpośrednim starciu - ale to tak na marginesie)

4. Z tego co wiem nie ma to znaczenia. Chyba. Być może od tego zależy epic 45+ (można zmienić), ale i tak większość ludzi wybiera cokolwiek i korzysta z innych żywiołów.

5. Jak napisał 888met:

Za to nikt bana nie dostał i GM/GS nie miał nic przeciwko. Szczerze mówiąc warunkó umowy po angielsku nie czytałem dokładnie... Może coś tam jest... Ale nikt się tym nie przejmuje.
Taka jest prawda.

6. Oficjalnie możesz grać na np. komputerze i laptopie - nikt Ci nic nie powinien zrobić. Jak wygląda sytuacja z oszukaniem blokady i włączeniem paru Shaiyi na jednym kompie - nie mam pojęcia, ale pewnie jest tak, jak napisał 888met.

7. Wszystkie tego typu śmieci na sell. Zapoznaj się jednakże z poradnikami w necie co zostawiać do questów, bo np. na mounta 40 lvl potrzeba 50 szpuli nici amapo i 30 trujących linzów - większość graczy nie zdaje sobie z tego sprawy, a później płaczą, że muszą dropić lub kupować.

Btw. mała uwaga - jak masz item za 100k, np. esencję ducha, sprzedajesz ją u handlarza za 10k. System handlu na Shaiyi jest prosty - dostajesz 10% wartości itemu. Coś kosztuje 1kk - sell u handlarza za 100k.

PS. <szepcze> Polecam darków. ;)

Opublikowano

Dzięki każdy ma po plusie, już gram magiem mieszam INT i LUC. Żeby walić mocno i ogromne krytyki, jak będzie lipa to zacznę od nowa. Shaiye uruchamiam x2 za pomocą sendboxie, no zobaczymy jak dostane za pierwszym razem na pewno uda się odwołać u GMa tą decyzję.

Rzeczy sprzedaję wszystkie oprócz tych wartych 50-100k ale jak polecasz - je też sprzedam, owoce zostawiam, mam jedną zbroję axo na 25 lvl to ją jakiemuś wojowi wcisnę.

Ale jeszcze pytania dwa:

1. Do czego służą zwoje bo mam ze 20.

2. Byłem wojem 13 lvl na PVP mapie, dla czego niektórzy są tacy silni że z łuku walą po 300 i zatrzymują mnie, i dalej wykanczają mi postać (bo to że dropią ze mnie itemki skapnąłem się jak mi pół eq ubyło).

3 *bonus. Co to są w mapie pvp te kółka czerwone po 10k od handlarza że niby expa odejmują za staty. Wydaję mi się że to może być dobre tylko jak tego używać i czy tak naprawdę coś daje to?

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

Opublikowano

1. Zwoje... Chyba, masz na myśli tamte na leczenie różnych negatywnych czarów, to faktycznie, jest chyba coś takiego. Ogólnie ponoć się to przydaje, ale ja i tak większość dropu (śmieci) sprzedaję u handlarza.

2. To tak... Mogli walić krytykami; Mogli korzystać z skilli łowców które stunują i zabierają hp; Mogły to być umki - mają dużo większy atak od hm; Mogło być tak, że atakowało Ciebie paru na raz i ponieważ masz/miałeś 13lvl padałeś w chwilę. Ogólnie możliwości jest parę, ale najprawdopodobniej każdego po trochu.

3. Masz na myśli tabletki cofnięcia exp? Jak zauważyłeś, na mapach pvp również dostajesz exp, a jak wbijesz 16 lvl nawet nie chcący - nie masz możliwości powrotu na 1-15 (chyba, że kupisz item za ap :) ) One nie dodają statów, tylko przyśpieszają atak na chwilę, jeśli dobrze pamiętam. Możesz ich użyć tylko na przygraniczu i tylko jeśli masz określony lvl - na 1-15 tabletka jest na 15 lvl, na 20-30 tabletka na 30, na 1-60 tabletek nie ma, bo tam po prostu bijesz przeciwną frakcję expiąc i dropiąc lapisy.

4. *bonus mała rada: Jeśli ta zbrojka axo na 25lvl dla wojaków nie ma jakiś specjalnych bonów, to idzie na sell - nikt Ci nie kupi słabej zbroi, bo handel w Iris takimi itemami kwitnie, i każdy organizuje sobie jak najlepszą za prawdopodobnie niższą cenę, niż Ty wystawisz. Po prostu do handlarza. No... Chyba, że jak napisałem - ma jakieś fajne bony na hp i slot na lapisy - wtedy owszem, możesz próbować na targu przemytników wystawiać, ale rzadko tam takie itemy schodzą.

5. *bonus druga mała rada. - Poganie i Magowie do 50 full int, potem robisz reset statów i obierasz jakiś podobający Ci się build. Moim zdaniem nie opłaca się iść w ten sposób, bo nie masz specjalnych szans na poważnego krytyka, nie tak jak np. łowca, któremu się to przydaje. Bodajże 475 LUC daje Ci 95% szans na krytyka, jeśli dobrze pamiętam, a mag musi szybko i mocno walić zanim przeciwnik podejdzie i przeszkodzi Ci w rzucaniu czarów, na które potrzebny jest INT by był większy dmg - jak to pogodzisz, nie wiem. No, ale jest to moje zdanie i jeśli Ci jest tak dobrze to rozdawaj dalej tak staty lecz naprawdę wiele znajomych i doświadczonych znajomych sądzi, że build poga/maga full INT jest najlepszy.

Opublikowano

Pierwsza lepsza fotka z neta, tak by wyjaśnić na neutralnym przykładzie:

Shaiya0048.jpg

Widzisz te ciemniejsze okienka pod "Lv44, Defensive power 2, ... " na dole opisu? To właśnie są sloty - miejsca na lapisy.

Opublikowano

Nie wiedziałem czy kontynuować jeszcze w tym temacie ale ponieważ mój wątek zaczął się tutaj to wolę pisać tutaj.

1. Czy lapisy pierwszego poziomu są coś warte?

2. Na jakim lvlu mogę dropić już mniej-więcej 5kk dziennie i gdzie bo potrzebuje dropera gdzieś. Być może nawet tanka na bocie ustawić. Jeśli ustawie bota to jaką postać najlepiej, jak staty rozdać i gdzie postawić, jak poradzić sobie z przepełniającym się ekwipunkiem?

3. Jakie bonu najlepiej robić na pvp 1-15 magiem full int? HP? jakie lapisy wsadzać INT? czy mogę do broni na 11 lvl wstawić lapisa na przykład 5 lvl? opłaca się?

4. Może jakieś inne porady na pvp? Mam trzy kreski rangi, czy ranga coś daje czy tylko dla ozdoby jest?

Btw. wczoraj było niezłe pvp z darkami, w końcu pokazaliśmy klasę! xD

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

Opublikowano

1. Nic. Takich co będą chcieli wcisnąć pewnie znajdziesz wielu, zwłaszcza, że świetliki gorzej z dobrymi lapisami stoją, ale poziomy 1 i 2 nie wkuwaj - opłaca się dopiero od 3 poziomu.

2. Nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie z względu, że grasz na przeciwnej stronie.

3. Mag full int powinien na pvp 1-15 brać eq z bonami w hp oraz do INT i REC, by móc się oprzeć przeciwnikowi. Lapisy 3lvl i wyżej. 5lvl jest dobry i jak go wsadzisz masz dużo większe szanse na pokonanie wroga. Ale szanse na wkucie do itemu są bardzo niskie, a takie np. Dualki dają gorszy efekt, ale dobrze zlinkowane eq takimi lapisami da Ci naprawdę zabójcze rezultaty. Wiem, bo ja podobnie jak większość ogarniętych osób 1-15 mam tak wylapisowane dualkami eq i świetliki szybko padają.

4. Prośba: Nie afkuj jak 3/4 noobów z świetlików na 1-15 - chcesz tam grać to będąc na pvp jako osoba inteligentna nie siedź w zamku tylko graj - a nie, że lighty płaczą na forum, że nie dają rady, a na eventach 2 raidy darków nie mają co bić, bo all afk lub w ogóle boją się wejść na mapę...

Każda ranga poza tym, że pokazuje ile Ty (lub nosserzy z raidu...) ubiłeś na pvp - poza tym, że możesz brać udział w evencie na forum dla nagród oraz masz opcję otrzymania dodatkowych statów do rozdania za każdą rangę. Poczytaj forum, jest to dokładnie opisane ile i za którą rangę

Btw. Pozostawię to bez standardowego komentarza, bo znów wywołałbym wojnę o to, która strona jest bardziej ogarnięta (chociaż na PL jest to jasne.....)

Jeśli naprawdę tak ładnie wygraliście, to gratulacje, starajcie się tak wygrywać częściej, bo jak do tej pory piękne wygrane lightów mogę zliczyć na palcach obu rąk.

I nauczcie te nooby z 1-15, że pvp nie jest od afkowania na eventach i podczas samej gry, lecz od walki. Bo to naprawdę aż żal serce ściska, gdy widzisz świetlika, który po 50 śmierci od ciebie odchodzi z pvp i idzie się na forum wypłakać, że darki go biją mimo, że wydał dużo pieniędzy na nossy, conti dla um itp i teraz powinien wygrywać.. Jeśli nie umie się grać, to co się dziwić, a nie, że później GM'owie muszą wprowadzać durne zakazy tępienia afkujących świetlików w zamkach wprowadzając tam no-pvp zone pod groźbą bana..

Przecież ja swoim łowcą poznałem wasz zamek lepiej niż nasz i nawet fajniej się u was lapisy dualki w eq wkładało, bo rzadziej mi palił. :D

Opublikowano

Lapisy 1lv i 2lv to syf. Na 26lv m/w idziesz na mape pvp 20/30 i dropisz lapisy. Na pvp 15lv radził bym Ci zrobić archera ja rozpie***** każdego :D A dzięki randze masz więcej stat.

@btw Murzyny zawsze dostają po dupie i na to nie ma rady :D TAK BYŁO JEST I BĘDZIE ;)

Opublikowano

Lapisy 1lv i 2lv to syf. Na 26lv m/w idziesz na mape pvp 16/30 i dropisz lapisy. Na pvp 15lv radził bym Ci zrobić archera ja rozpie***** każdego :D A dzięki randze masz więcej stat.@btw Murzyny zawsze dostają po dupie i na to nie ma rady :D TAK BYŁO JEST I BĘDZIE ;)

Jeśli lighty chodzą na mapy pvp 20-30 (nie 16/30) na lapisy na 2lvl, to się nie dziwię, że nie mogą wygrać. Wiem, że ciężko się wam dropi 3lvl, ale naprawdę my (darki) te śmieci (lapisy lvl mniejsze od 3) wywalamy.

Co do archera - łatwo się stoi koło guarda i ściąga wszystko co podejdzie za blisko, nie? Mam wrażenie, że gdyby guard miał możliwe wbijanie rangi, prześcignąłby wszystkich darków razem wziętych, a powszechnie wiadomo kto rządzi na pvp tym serwerem. :D Osiągnąłby nawet ostatnią rangę w pierwszym miesiącu gry, bo więcej darków on ubił, niż którykolwiek z świetlików. :D

Smutne jest jednak to, że ja spokojnie stoję w ulubionym miejscu koło waszego spawna, wręcz koło guarda, który ma niewystarczający zasięg ataku i strącam wszystko co podbiegnie, a jak mnie jakiś archer zaczyna nawalać mogę liczyć na heal min. 2 wyrek non-stop, dzięki czemu osiągnąłem wynik przybliżony do 1000killi na 10 śmierci, a nie wydałem ani grosza na lepsze eq (nawet nie mam całego zlapisowanego) ani tym bardziej na nossy (a co do Coyota i Shaitisa - nie przepadam za nimi jakby co bo niszczą ideę porządnego pvp korzystając z nossów, zresztą jak co bardziej zdesperowane świetliki) A czemu to jest smutne? Bo nigdy nie widziałem takiej sytuacji, w której to darki by musiały wspierać się guardem. Ba, Wam specjalnie postawili dodatkowych guardów koło najlepszych wejść do zamku. :D

@btw W takim razie wytłumacz mi, czemu lighty boją się wychodzić poza spawn na 1-15 jeśli jest jakakolwiek grupa darków na mapie? Czemu na mixie gdy pp darków wpadnie w expiące pt lightów, oni nie są w stanie utrzymać się, lecz muszą wołać RvS lub TC? I czemu 7 osób TC lub RvS nie są wstanie przetrwać ataku 3 osób z Gromu? xD

Prawda jest taka, że PL jest jedynym oficjalnym serwerem na którym grałem (a grałem na paru) na którym to darki rządzą? Czemu jak na dino koło waszego spawna gdy przebiegam na wierzchowcu nagle wszystkie lighty zaczynają się townać? Nie jestem przecież w Gromie, nie mam UM60 lvl, a jednak gdy tylko mapka się wam świeci na czerwono, wszyscy robicie town i zaczynacie wołać na trade by ktoś przybiegł bo "zatrważające siły murzynów" wam przeszkadzają expić? xD Jeśli się mylę, jeśli jesteście lepsi, to czemu nie jest tak jak na innych serwerach? Czemu to nie darki się chowają za wszystkim co jest możliwe, wykorzystują każdy bug w grze by dostać się tam, gdzie ich nasz łowca nie sięgnie, gdzie pog nie pociągnie z aoe? Czemu nie potraficie się zebrać i zmieść Gromu z pvp? Czemu mam więcej znajomych lightów, które zrozumiały, że nie mają szans i przeszły do nas niż graczy Furii grających od początku?

I najważniejsze pytanie: Czemu zamiast odpuścić i uznać, że kłótnia jest bezsensowna, że jesteśmy po prostu lepsi i nie zrobisz czegoś, by było inaczej tylko piszesz "Murzyny zawsze dostają po dupie i na to nie ma rady :D TAK BYŁO JEST I BĘDZIE ;)" ?

I tak jakby co, grałem lightem przez pierwszy miesiąc gry. Nie wrócę tam, chociażbyście mi konto z 60UM i w RvS proponowali. ;)

Opublikowano
Nie afkuj jak 3/4 noobów z świetlików na 1-15 - chcesz tam grać to będąc na pvp jako osoba inteligentna nie siedź w zamku tylko graj - a nie, że lighty płaczą na forum, że nie dają rady, a na eventach 2 raidy darków nie mają co bić, bo all afk lub w ogóle boją się wejść na mapę...

Zaczynając odpowiedź na Twoje wypociny zaznaczę iż ten temat nie jest od wypisywania głupot w stylu przechwalania, pokazywania swojego ego, co jednak zrobiłeś.

Gram około tydzień magiem i na pvp 1-15 wbiłem 1000 killi i 250 dedów, mam dość słabe eq na razie i bez lapisów, czy pomocy z itemshopa jak to ma cała zgraja waszych pseudokoksów.

Zawsze gram w pt które prowadzi Kvaser (on najczęściej) i pytam się kiedy my siedzimy? Przez cały tydzień zauważyłem że walka przebiega pod naszą wieżą ale jest wyrównana! Co do afków paru jest ale wyrzucani z raidu, rozumiem że to ty płaczesz że nie możesz zabijać siedzących postaci? Każdy ma wolny wybór nawet jeśli cały raid by się zmówił że nie idzie na pvp i byście płakali zmarnowanych godzin DOPALACZY z itemshopa to wasz ZONK! Nikt nie boi sie wejść na mapę. Ja jako mag oczywiście uciekam jak widzę typa z 3 linijkami buffa z itemshopa bo po co mam deda łapać i swoje buffy tracić, lepiej rozegrać to taktycznie. Na afk siedzimy jak wy idziecie z full buffem a my nie mamy, zbieramy siły i buffy i raidujemy na nowo, są też wypady na altar z powodzeniem. Wy jak spadacie po buffa spod naszej wieży też wykańczamy po 10 afków i co z tego nikt z nas nie płacze a to że idziecie po buff nie traktujemy jako waszej ucieczki!

Pozostawię to bez standardowego komentarza, bo znów wywołałbym wojnę o to, która strona jest bardziej ogarnięta (chociaż na PL jest to jasne.....)

Jeśli naprawdę tak ładnie wygraliście, to gratulacje, starajcie się tak wygrywać częściej, bo jak do tej pory piękne wygrane lightów mogę zliczyć na palcach obu rąk.

I nauczcie te nooby z 1-15, że pvp nie jest od afkowania na eventach i podczas samej gry, lecz od walki. Bo to naprawdę aż żal serce ściska, gdy widzisz świetlika, który po 50 śmierci od ciebie odchodzi z pvp i idzie się na forum wypłakać, że darki go biją mimo, że wydał dużo pieniędzy na nossy, conti dla um itp i teraz powinien wygrywać.. Jeśli nie umie się grać, to co się dziwić, a nie, że później GM'owie muszą wprowadzać durne zakazy tępienia afkujących świetlików w zamkach wprowadzając tam no-pvp zone pod groźbą bana..

Nie znam dokładnej sytuacji na forum, nie wchodzę bo gra to nie pisanie na forum i wykłócanie się. Nie wiem co można nazwać wygraną, jak jestem na pvp jest sieczka na rzeczce, my walimy z górki a wy z 2 brzegu, chodziło mi o to że walka była wyrównana ale i złoiliśmy was porządnie mimo że swoimi hybrydami tankami i archerami kosicie. Jeśli chodzi ci o 50 śmierci gracza, chyba wiesz że wchodza na pvp ludzie którzy grają 1 dzień gdybym wszedł i nie wiedział o co chodzi i jak współdziałać w sojuszu jak to było na moich początkach też bym dednął z 50 razy i znudziło by mi się to bo nie wiedziałbym czemu tyle razy dedam i to na 2 hity.

Co do archera - łatwo się stoi koło guarda i ściąga wszystko co podejdzie za blisko, nie? Mam wrażenie, że gdyby guard miał możliwe wbijanie rangi, prześcignąłby wszystkich darków razem wziętych, a powszechnie

wiadomo kto rządzi na pvp tym serwerem. biggrin.gif Osiągnąłby nawet ostatnią rangę w pierwszym miesiącu gry, bo więcej darków on ubił, niż którykolwiek z świetlików. biggrin.gif

Smutne jest jednak to, że ja spokojnie stoję w ulubionym miejscu koło waszego spawna, wręcz koło guarda, który ma niewystarczający zasięg ataku i strącam wszystko co podbiegnie, a jak mnie jakiś archer zaczyna nawalać mogę liczyć na heal min. 2 wyrek non-stop, dzięki czemu osiągnąłem wynik przybliżony do 1000killi na 10 śmierci, a nie wydałem ani grosza na lepsze eq (nawet nie mam całego zlapisowanego) ani tym bardziej na nossy (a co do Coyota i Shaitisa - nie przepadam za nimi jakby co bo niszczą ideę porządnego pvp korzystając z nossów, zresztą jak co bardziej zdesperowane świetliki) A czemu to jest smutne? Bo nigdy nie widziałem takiej sytuacji, w której to darki by musiały wspierać się guardem.

Guard? Jeśli ci nie psuje śmierć z jego ręki to nie podchodź, chyba proste nie? jak 10 min przerwy mamy na buffy i przegrupowanie to nasza sprawa a wasz zonk jak wam nie psuje, wystarczy poczekać chwilę a nie po noobsku stać na sępa prawie pod wieżą, chyba że wybierasz ścieżkę nooba.

Jeśli się mylę, jeśli jesteście lepsi, to czemu nie jest tak jak na innych serwerach? Czemu to nie darki się chowają za wszystkim co jest możliwe, wykorzystują każdy bug w grze by dostać się tam, gdzie ich nasz łowca nie sięgnie, gdzie pog nie pociągnie z aoe? Czemu nie potraficie się zebrać i zmieść Gromu z pvp? Czemu mam więcej znajomych lightów, które zrozumiały, że nie mają szans i przeszły do nas niż graczy Furii grających od początku?

I najważniejsze pytanie: Czemu zamiast odpuścić i uznać, że kłótnia jest bezsensowna, że jesteśmy po prostu lepsi i nie zrobisz czegoś, by było inaczej tylko piszesz "Murzyny zawsze dostają po dupie i na to nie ma rady biggrin.gif TAK BYŁO JEST I BĘDZIE wink.gif" ?

I tak jakby co, grałem lightem przez pierwszy miesiąc gry. Nie wrócę tam, chociażbyście mi konto z 60UM i w RvS proponowali.

Mam wrażenie że nie trafiasz na tą samą mapę co ja, jaki masz nick? Nie widziałem żadnego kozaka o nicku Xaan czy jakoś tak przykro mi a powinienem bo z tego co piszesz jesteś pro i masz pro ekipę dark (lol). Według mnie to co robisz to najgorsze co może być. Przechwalasz się pracą (lub może kasą) którą władowali wszyscy Twoi koledzy z Dark Side bo każdy wie że sukces odnosi się silną ekipą a co może być silniejsze niż mutanty z itemshop ze statami i hp 3 razy większym niż normalni gracze? Przykro mi że tak płytko oceniasz sytuację w grze, masz oczy zamydlone zwycięstwem, nie umiesz przyznać się do porażek, starasz się je tuszować, chcesz być zawsze tym zwycięzcą z lepszej drużyny.

Wiesz dlaczego wybrałem LIGHT? Słyszałem że są słabsi, że niejaki Grom (itemshop) kosi na pvp, a ja wcale nie lubię iść na łatwiznę, wolę w trudzie walki poznawać ludzi i jednoczyć sie z nimi w wspólnym celu. Na tym polega przyjemność z gry i gra zespołowa! Tych którzy przeszli na stronę łatwiejszą mi szczerze żal bo oczekujecie że w darkach będzie wam łatwiej i jeszcze chcecie żebyśmy się non stop bez buffów wystawiali abyście rangę nabijali... no nie tak to nie działa, przykro mi.

Odpowiedziałeś na moje pytanie więc należałby ci się plus lecz za taki offtop, obrażanie grupy naprawdę fajnych graczy bo takich zapewniam jest tu wielu i żalenie sie w moim temacie który nie jest od tego powinienem postawić ci 2 minusy DUŻE za każdy post ale powstrzymam się od tego. pozdrawiam i życzę innego podejścia :rolleyes:

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

Opublikowano

@btw W takim razie wytłumacz mi, czemu lighty boją się wychodzić poza spawn na 1-15 jeśli jest jakakolwiek grupa darków na mapie? Czemu na mixie gdy pp darków wpadnie w expiące pt lightów, oni nie są w stanie utrzymać się, lecz muszą wołać RvS lub TC? I czemu 7 osób TC lub RvS nie są wstanie przetrwać ataku 3 osób z Gromu? xD

Prawda jest taka, że PL jest jedynym oficjalnym serwerem na którym grałem (a grałem na paru) na którym to darki rządzą? Czemu jak na dino koło waszego spawna gdy przebiegam na wierzchowcu nagle wszystkie lighty zaczynają się townać? Nie jestem przecież w Gromie, nie mam UM60 lvl, a jednak gdy tylko mapka się wam świeci na czerwono, wszyscy robicie town i zaczynacie wołać na trade by ktoś przybiegł bo "zatrważające siły murzynów" wam przeszkadzają expić? xD Jeśli się mylę, jeśli jesteście lepsi, to czemu nie jest tak jak na innych serwerach? Czemu to nie darki się chowają za wszystkim co jest możliwe, wykorzystują każdy bug w grze by dostać się tam, gdzie ich nasz łowca nie sięgnie, gdzie pog nie pociągnie z aoe? Czemu nie potraficie się zebrać i zmieść Gromu z pvp? Czemu mam więcej znajomych lightów, które zrozumiały, że nie mają szans i przeszły do nas niż graczy Furii grających od początku?

I najważniejsze pytanie: Czemu zamiast odpuścić i uznać, że kłótnia jest bezsensowna, że jesteśmy po prostu lepsi i nie zrobisz czegoś, by było inaczej tylko piszesz "Murzyny zawsze dostają po dupie i na to nie ma rady :D TAK BYŁO JEST I BĘDZIE ;)" ?

I tak jakby co, grałem lightem przez pierwszy miesiąc gry. Nie wrócę tam, chociażbyście mi konto z 60UM i w RvS proponowali. ;)

Heh bo na 1-15 my cieńcy jesteśmy(bo nie tak jak wy mamy prawie all ponad 15lv a postaci do pvp nikomu się robić nie chce :) Ale kozaki na 20-30 nie macie startu. Ja grałem 3 dni i miałem 28lv i akurat była zabawa w 20-30 i jak tylko podbiegliście pod nasz altar, to od razu był pogrom, więc lighty wymiatają, i się ze mną nie sprzeczaj ;)

A z tym 16-30 to pomyłka już poprawiam ;)

Opublikowano

Szczerze? Stachu - Mylisz się.

Mógłbym cytować cały post jako przykład, ale walka między sojuszem i furią trwa od zawsze i wszędzie - nie tylko w grze, lecz również na wszelakich forach itp.

Zamiast tego skomentuję coś innego.

Przykro mi że tak płytko oceniasz sytuację w grze, masz oczy zamydlone zwycięstwem, nie umiesz przyznać się do porażek, starasz się je tuszować, chcesz być zawsze tym zwycięzcą z lepszej drużyny.

Oceniłeś i potraktowałeś mnie jak gówniarza, ok. 12 lat, no-life na stronie która wygrywa. Nie znasz mnie. Nie wiesz praktycznie nic na mój temat, poza tym, że gram na darkach, mam postaci na pvp 1-15, 40+, przeglądam forum, jestem pomocny jak dark ma problem. Powiedz mi - który z nas bardziej się ośmieszył? Ja odpowiadając na obelgę skierowaną w stronę wszystkich lightów, których znam lepiej od Ciebie czy Ty obrażając Tylko Mnie?

Mam prośbę. Zanim coś takiego znów napiszesz, wbij 50... No nawet 40 lvl na darkach i dostań się do poważnej gildii. Pograj tyle by zobaczyć jak gra wygląda z perspektywy "osoby wygrywającej, zaślepionej zwycięstwami, nie umiejącej przyznać się do porażek, która stara się je tuszować i chce zawsze być zwycięzcą z lepszej drużyny" Gdybym chciał byś w zwycięskiej drużynie itp. albo bym już miał 60lvl na lightach i bym był w RvS, albo bym był w Gromie.

Co to znaczy pozostawię Tobie. Oceń tą wypowiedź jak moją poprzednią, zupełnie tak jakbyś miał przed sobą 12letniego gówniarza, bo ja potrafię lighta potraktować jak równego sobie, a Ty widocznie nie.

Lopescio - 1-15 już nie będę komentował.

20-30 faktycznie, tam jest walka i to tylko dzięki temu, że docierają tam inteligentniejsi gracze od tych co utykają w międzyczasie bojąc się spotkać przeciwnika i że lighty i darki trzymają się zasady, że nie korzysta się tam z nossów. Co zaś do tego, że był pogrom i lighty wymiatają to pozostawię bez komentarza. Po prostu czas pokaże czy była to pojedyncza sytuacja, czy 1-15 i 1-60 należy tylko i wyłącznie do darków, a 20-30 jako jedyny bastion do lightów.

Opublikowano

Kto się ośmieszył? Nadal myślę że Ty. Mam wbijać 60 lvl po co mi to skoro prawię o pvp 1-15? Nie, do żadnej gildii nie muszę się dostawać na siłę aby "poznawać grę", wystarczy mi zwykła zabawa na pvp bez napinki. Skoro sam zauważyłeś że potraktowałem cię jak 12 latka choć tego nie napisałem może coś w tym jest? Może sam sądzisz że tak się zachowałeś? Zresztą nie wnikam. Nie rozśmieszaj mnie zdaniem lighta potrafię traktować jak równego sobie bo sam sobie przeczysz może wcześniej przypomnij sobie poprzedni post? Pisząc o twoich wadach które spostrzegłem na podstawie poprzedniej wypowiedzi wcale nie pisałem jak do 12 latka czyli tak aby cię obrazić, poniżyć, zrobić z ciebie młodzika neo ale napisałem moją opinię zawierającą tylko prawdę. Wątek uważam za zamknięty, nie ma sensu się więcej się tu rozpisywać.

sadass.png

CAUSE I AM HIGH

Opublikowano

Twojego ostatniego posta nie mam zamiaru komentować, bo skoro utknąłeś na 1-15 to faktycznie, nie wiesz co się dzieje na innych pvp i pisząc, że lighty na dino lub mixie townują się widząc, że mapka się świeci to nie rozumiesz o co chodzi.

Zacznijmy więc od tego, że:

Ty jesteś lightem. Ja jestem darkiem.

Ty będziesz obrażał mnie. Ja będę obrażał Ciebie.

Ty spotkasz mnie na pvp, nie zawachasz się przed atakiem. Ja spotkam Ciebie, użyję wszystkiego co mam by Ciebie zmieść z powierzchni ziem.

Zginąłbyś UMką, ja czekałbym przy ciele aż postać by została usunięta z serwera nie dopuszczając kapłanów w pobliże. Ty byś mi zabił UMkę i pilnowałbyś mnie dopóki bym nie zniknął nie dając wyrce możliwości wskrzeszenia mnie.

Będziesz uważał, że korzystamy z nossów, że nie potrafimy grać bez Gromu. Ja będę uważał, że lighty w 95% to nooby, które nie potrafią się zorganizować nawet przy pomocy RvS, TC itd. (tak, bez 5%, bowiem jest to ta część, z którymi z 4 miesiące temu się nawalałem na 1-15 i z którymi była uczciwa walka bez coyota i nosserów u nas i 3/4 afkujących u was)

Będziesz uważał, że lighty są lepsze, bo są w gorszej sytuacji i "sobie radzą i pokonują murzynów". Ja będę uważał, że darki są lepsi, bowiem mimo wielu wojen między sobą potrafią się tak zorganizować, by wszystko co czerwone wysłać do bogini.

Wojna między darkami i lightami właśnie na tym polega. Nie kończy się niestety na samej grze, bo Wy myślicie, że skoro na innych serwerach lighty rządzą, to tutaj albo darki to nosserzy, hackerzy, cheaterzy i boty albo GM specjalnie nam pomaga i od tego nas wyzywacie. My zaś nauczyliśmy się grać na innych serwerach. Nauczyliśmy się grać jak Wy oraz myśleć jak Wy i dzięki temu wygrywamy.

Prawda jest taka, że przeczytałem całą dyskusję parokrotnie i wciąż patrząc na to z perspektywy darka ja się nie ośmieszałem. Możesz myśleć, pisać co chcesz - ja potrafiłem wszystko uzasadnić przykładami, Ty zaś napisałeś jakobym był dzieckiem i komentowałeś moje zachowanie nie mając bladego pojęcia jak obrywacie na 1-60 czy o normalnej walce na 20-30.

Weź teraz to wszystko pod uwagę i dodaj sobie, że ja zamiast od razu tępić lightów, wolałem tutaj nie wprowadzać otwartego wojny, dlatego pomagałem Tobie i wielu innym wiedząc, że gracie lightami.

Do moderatora:

Jeśli kolega StrachuPL nie ma więcej pytań na temat gry, proponuję zamknąć ten temat. Powstał już temat na to poświęcony i dalsza dyskusja jak widać, nie ma większego sensu.

• 1 rok później...
Opublikowano

pomocy uruchamiam grę i wszystko jest pięknie dopóki zabijam moby kiedy wybieram questa gra sie wyłącza szukałem już chyba wszędzie i nikt nic sensownego nie pisze z góry dzięki ewentualnie prosze o odpowiedz na gadu nr. 43755619 jeszcze raz Dzięki ]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...