Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Biały Lew Na Prywatnym Serwerze.

WoJjTeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ponieważ zostały udostępnione pliki pozwalające odpalić nasz serwer na kliencie 2010 , udostępniam tutaj tutorial na temat dodawania Białego Lwa . Można z niego normalnie bić.

UWAGA! - Nie testowałem tego, nie posiadam niestety klienta 2010 na moje potrzeby.

Zaczynamy

1.Na początek dodajmy Lwa do mob_proto. W tym celu otwieramy Navicat , łączymy się do naszego serwera, wybieramy bazę danych player. Na górze Navicata wybieramy zakładkę Query / Zapytanie (w zależności od posiadanej wersji językowej).

Wybieramy New Query / Nowe Zapytanie. Wprowadzamy w otworzone okienko poniższą linijkę :

INSERT INTO mob_proto VALUES ('20114', 'Bialy Lew', 'Biały Lew ', '5', '1', '0', '1', '', '', '0', '', 'STUN,SLOW,CURSE,TERROR', '0', '', '2', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '120', '3', '1', '2', '2', '400', '4', '100', '100', '0', '2000', '150', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0', '0');

Wybieramy Teraz taką zieloną strzałeczkę 'Run' ( w Polskiej wersji Wykonaj ) . Właśnie dodałeś wierzchowca do bazy danych.

2. Strona klienta. Ze względu na to , że pracujemy na kliencie 2010, wszystko powinno być dodane. Jeśli jednak tak nie jest , wypakowujemy root , otwieramy plik npclist.txt i dodajemy linijkę:

20114    lion_white

Następnie wypakowujemy locale_pl, edytujemy plik mob_proto ( edytor jest zamieszczony gdzieś w tym dziale) . Dodajemy linijkę :

<Mob vnum="20114" name="??" gb2312name="Biały Lew" type="1" rank="5" battle_type="0" level="1" event_type="2" mob_color="0" />

3. Gdy już wykonaliśmy powyższe operacje powinniśmy po wpisaniu komendy w grze:

/mount_test 20114 

Siedzieć na białym lwie. Jeśli tak nie jest, to znaczy że coś źle zrobiliście. Jestem na 98% pewny że działa, ponieważ ten wierzchowiec jest zawarty już w kliencie 2010 a podmana za konia militarnego na kliencie metin2pl działa bez zarzutu( jest nawet filmik ).

Pozdrawiam.

WoJjTeK

To Tutorial w ramach zadośćuczynienia ^^. Mam nadzieję , że Wam zadziała.

//EDYCJA

Poprawka jeśli chodzi o Polską wersję przycisku 'Run' - Dziękuje LesnyCzlowiek

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

ale to wlanie dziwne bo juz sprawdzalem i go nie widac^^

ale + masz

oby tak dalej a zejdziesz z tych % :P

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

WoJjtek weź nam powiedz jak dodać pieczęcie na tego lewka !

Zajmuję się tworzenie mojego serwera do gry metin2 poszukuję kilku gmów zrobie forum i dam link ale forum , żeby pisać podania na GM nie spamcie mi na PW

proszę o add.png

nowyobrazbitmapowywindoq.png

Opublikowano

Mob_proto nie trzeba żeby jeździć ale jak chcemy go mieć jako moba to najlepiej to zrobić . bo w przeciwnym razie nie będziemy widzieć nazwy Mounta .

Pieczęcie: Najpierw musicie mieć ikone, dodajecie ją do ICON w pack , następnie trzeba ją dodać w item_proto clientowym , Potem quest na serwa który po klikięciu przywołuje z danego itemku moba ;) Proste.

Na MPC gdzieś jest quest który przywołuje mounty .

Opublikowano

Witam, poradnik bardzo dobry.

Natomiast, nasuwa mi się pytanie - czy naprawili - naprawił, ktoś już tego buga z niedziałającym dozorcą na kliencie 2010?

Tzn. Ze znikaniem przedmiotów zaraz po dodaniu ich do dozorcy :)

Opublikowano

BB™

Tak to działa na teksturach oraz modelu zawartych w patch2. Klient 2010 ma wbudowany klucz enkrypcji danych zawartych w patch2. Gdybym umiał go wyciągnąć mógłbym wypakować te pliki bez błędów. Na razie jednak tego nie umiem, jednak to kwestia czasu ... ;)

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...