Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Koniec Z Hackerami Metin2.Pl

Kaaczekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym przedstawić Tutorial dotyczący ochrony przed zczytywaniem danych z pamięci gry.

Nie ja "wymyśliłem" podany sposób, jednak jestem w stanie pomóc w razie problemów. Proszę pisać w tym temacie, lub PW.

Kiedy się to przydaje? Przy przeglądaniu wielu stron WWW. Keyloggery czychają na nas z każdej strony, uruchamiając się automatycznie z poziomu stron WWW.

Przyda się to także, gdy pobierzemy program o którym mało wiemy, waży zbyt wiele by go zeskanować, a jednak chcemy sprawdzić czy działa.

Nie musimy się już obawiać, że "siedzi" w nim robak.

Od wczoraj program jest bezpłatny, wcześniej abonament wynosił 10PLN (Płatność SMS) na stałe.

1. Wchodzimy na stronę:

x

2. Czytamy stronę startową, są tam umieszczone podstawowe informacje, które nie każdy musi znać.

3. Klikamy Download w prawym górnym rogu:

downloadnj.png

4. Klikamy w odnośnik do najnowszej wersji Metin2

metin2ml.png

5. Zapisujemy plik na dysku (Screenshot raczej zbędny)

6. Uruchamiamy plik, i naszym oczom ukazuje się następujący komunikat:

instalacjac.png

7. Klikamy OK

8. GOTOWE! Nie musimy już obawiać się żadnych Keyloggerów. Nawet jeśli uruchomimy keyloggera nie będzie on działał, gdyż łatka blokuje możliwość zczytywania danych z pamięci gry.

Liczę na Plusiki.

Pozdrawiam,

Kaaczekk.

Opublikowano

Na 100% keylogger strona na domenie .tk, a przy downloadzie pisze że może być uznawany jako wirus, proszę wyłączyć antywirusa. Stronka sama sie ośmiesza :) Bezpieczeństwo bez anty wira

nie radze próbować :)

kuccyk666_8_1.png

A teraz klikaj Ukryj :)

Opublikowano

Łatka ingeruje w główny plik Metin2. Dlatego antywirusy uznają go za wirusa.

Ile to różnych hacków, botów, cheatów było uznawanych za wirusy, a były czyste?

Pozdrawiam,

Kaaczekk.

@EDIT

Gość napisał głupotę, żeby wbić posta i uciekł z tematu, nie czekając na odpowiedź.

Opublikowano

Z tego co wiem to 95 % keyloggerów nie podczepia się pod metin2client.bin tylko przechwytuje to co jest wpisywane na kompie. Dla mnie FAKE mogę się jednak mylić jeśli dało by się tak zrobić twórcy gry dawno by to wprowadzili.

Czekam na wypowiedzi bardziej doświadczonych informatyków

@edit nie uciekłem tylko gram w metka i patrzę na forum co 5-10 min

kuccyk666_8_1.png

A teraz klikaj Ukryj :)

Opublikowano

Skąd masz te dane procentowe? :)

Łatka prawdopodobnie usuwa opcję zapisu danych (loginu i hasła) z pamięci gry. To uniemożliwia Keyloggerom ich odczytanie.

Prosty system.

Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

@EDIT

A era keyloggerów w których zczytywane są wciśnięte klawisze prawdopodobnie odeszła w niepamięć po wprowadzeniu Hackshield. Mogę się mylić, jednak to bardzo prawdopodobne.

Opublikowano

<lol2> Dno i tyle jak osoba która nie ma pojęcia o security chce napisać tutorial o tym

Swoją zdanie uzasadniam tym kawałkiem wypowiedzi ów "security mastera"

Kiedy się to przydaje? Przy przeglądaniu wielu stron WWW. Keyloggery czychają na nas z każdej strony, uruchamiając się automatycznie z poziomu stron WWW.

Przyda się to także, gdy pobierzemy program o którym mało wiemy, waży zbyt wiele by go zeskanować, a jednak chcemy sprawdzić czy działa.

Nie musimy się już obawiać, że "siedzi" w nim robak.

Po pierwsze żaden plik wykonywalny nie może ci się odpalić samoczynnie bez wcześniejszego użyciu jakiegoś RATa na kompie ofiary a użyć takiego softu można jedynie gdy znajdziemy jakiś bug w OSie lub wyślemy ofierze skonfigurowany serwer.

Po drugie naszemu hackerowi chodzi o Phising który nie polega na "otwieraniu się keyloggera" lecz na skrypcie który wykonuje się na podrobionej stronie po wcześniejszym wpisaniu danych których osoba atakująca chce wyciągnąć od ofiary.

Więc może najpierw poczytaj o czymś o czym chcesz napisać.

Pozdrawiam NMN

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

<lol2> Dno i tyle jak osoba która nie ma pojęcia o security chce napisać tutorial o tym

Swoją zdanie uzasadniam tym kawałkiem wypowiedzi ów "security mastera"

Po pierwsze żaden plik wykonywalny nie może ci się odpalić samoczynnie bez wcześniejszego użyciu jakiegoś RATa na kompie ofiary a użyć takiego softu można jedynie gdy znajdziemy jakiś bug w OSie lub wyślemy ofierze skonfigurowany serwer.

Po drugie naszemu hackerowi chodzi o Phising który nie polega na "otwieraniu się keyloggera" lecz na skrypcie który wykonuje się na podrobionej stronie po wcześniejszym wpisaniu danych których osoba atakująca chce wyciągnąć od ofiary.

Więc może najpierw poczytaj o czymś o czym chcesz napisać.

Pozdrawiam NMN

A jednak znalazły się osoby które zyja wg. starych zasad. Osoby ktore nie znaja nowych rozwiazan informatycznych, a wielbią stare metody ;)... Pozwolcie ze nie bede tego komentowal. Phishing, mi chodzi o Phishing, chlopie czy ty wiesz co ty rozmawiasz.

Nie jestem w stanie pisac tego posta, ale po przeczytaniu tej wypowiedzi... Dramat, jak ktos taki moze sie wypowiadac.

Opublikowano

100% keylogger! xD xD Macie po kontach, ja nawet nie mogłem tego pobrać, od razu antywir zablokował ;P

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Wrr... OMG Makin nie lubię Cię!!! Sygny mi kasujesz i "%" ładujesz!!

Zbieram -

Opublikowano

Buahahaha ... Dzieciak to wsadził ? przecierz to ma w 100% keyloggery.Niesciągajcie tego

Zbieram -

bgrd.png

Sygnaturka by Shield

Ktoś włamał mi się na konto ;(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...