Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Ostatnio moja klasa rozmyślała nad klasową stroną internetową... Ten kto by się podjoł ma gwarantowane zachowanie bdb. Prosił bym o instrukcje jak najprościej zrobić taką stronkę. Co powinno się na niej znajdować:

-każdy miałby zakładkę "o sobie"- podawał by tam swoje zainteresowania, swój opis może jakieś zdjęcia

-forum (podawanie lekcji np. kogoś nie było to by sobie nadrobił)

-zakładka o "uczniowskich sposobach"- pokazywanie jakiś ściąg(dla beki) oraz jakieś sposoby jak się uczyć

-powinno też być tak że tylko moja klasa miała by wstęp na tą stronkę

bardzo proszę o łatwą instrukcję ponieważ jestem zielony o.O

dobrze by było gdyby to było opisane w jakiś np. krokach

przykład: ja lubię rysować więc w swojej zakładce wstawiał bym swoje prace.

Opublikowano

Też tak uważam że trzeba uczyć się na błędach. Dowodem jest matematyka u mnie w szkole. Jestem bardzo słaby z matematyki i na początku zeszłego roku napisałem prace klasową na 1 poprawiłem na 2 drugą napisałem na 2- i poprawiłem na 2 ale i tak pani doceniła moje starania i na koniec dostałem 6 :P

Opublikowano

na pewno

znajomość css, html i php

co do forum to polecam ipb, ale 150$ to trochę kasy, więc phpbb ;)

wpisz w google kurs php, css i html ;)

a no i hosting ;p

forum to inna prawa.

Opublikowano

Byle shitu, który stworzysz w miesiąc to Ci nie przyjmą na bank, proces uczenia się różnych języków jest bardzo złożony i na bank nie dasz rady tego zrobić.

Najlepiej zleć to komuś za kasę.

@btw po grzyba takie coś ? Naszaklasa.pl już nie wystarcza ? przecież to tam się wszystko odbywa, na takie klasowe fora nie na nk nikt Ci nie będzie wchodził.

76555050896757077485.png

by CreatiVe01

Nieves

Opublikowano
Najlepiej zleć to komuś za kasę.

To do szkoły, więc niech się czegoś nauczy ;]

polecam jakiś szybki, czyli nie dobry kurs html i php, css jest proste, wiec pojmiesz szybko ;)

Opublikowano

Skoro ma to być strona klasowa, to radzę Ci, żebyś skorzystał na przykład z vgh.pl (tak jak to polecił Turek28).

Innym rozwiązaniem mógłby być skrypt IP.Board, ale nie jest on darmowy więc raczej odpada ;)

Możesz także pokusić się o założenie konta na darmowym hostingu, a następnie zainstalować na nim skrypt forum jakim jest MyBB, jest on darmowy, ale także bardzo dobry.

Wszystkie te "funkcje" strony, które podałeś można wykonać wyłącznie na skrypcie forum. Jeśli jednak chcesz przysiąść trochę nad stroną, żebyś miał też satysfakcję, że nie korzystałeś tylko z gotowców, to naucz się tak jak Schittset proponuje HTMLa i CSS, php też nie zaszkodzi i zrób autorski skrypt bazując na informacjach wyszukanych w Googlach i na różnych forach webmasterskich (tego naprawdę jest mnóstwo).

Opublikowano

@UP OMG

Skoro ma to być strona klasowa, to radzę Ci, żebyś skorzystał na przykład z vgh.pl (tak jak to polecił Turek28).

Innym rozwiązaniem mógłby być skrypt IP.Board, ale nie jest on darmowy więc raczej odpada ;)

Możesz także pokusić się o założenie konta na darmowym hostingu, a następnie zainstalować na nim skrypt forum jakim jest MyBB, jest on darmowy, ale także bardzo dobry.

może to też być cms, nie musi to być forum ...

a co do mybb to broń boże, lepsze jest phpbb albo smf ;)

ja Ci polecam stworzyć jakiegoś cms + forum na phpbb albo smf, albo skorzystać z gotowca ;p

• Dodaj nową pozycję...