Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Blokada Za Niedozwolone Oprogramowanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cytat z meila Szanowny graczu Metin2!

Niestety musieliśmy zablokować konto ..... z powodu naruszenia obowiązujących zasad. Powód blokady to:

Użycie niedozwolonego oprogramowania .

Konto pozostanie zablokowane do: ............

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tej blokady, nasz Zespół z przyjemnością na nie odpowie. Możesz się z nimi skontaktować tutaj support.metin2.pl.

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące płatności lub blokady za płatności, możesz je zadać tutaj support.gamepay.de/index.php?lang=en.

Więcej informacji o grze, obowiązujących zasadach i obsłudze klienta możesz znaleźć na naszej oficjalnej stronie www.metin2.pl.

Pozdrawiamy,

Twój Zespół Metin2.

ODPOWIEDZ na moje pytanie skoro nie uzywalem zadnego oprogramowania !

Cytuje post CoMa Art'a:

"Systemowe blokady kont za użycie niedozwolonego oprogramowania

Uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym programiści dokonali weryfikacji logów systemowych pochodzących z HackShield i dzięki nim nałożyli setki blokad kont za używanie niedozwolonego oprogramowania.

Blokada jest w 100% słuszna i bezdyskusyjna. Odwołania kierowane do Team Metin2.pl w sprawie tych blokad będą zamykane z informacją kierującą do tego tematu.

Jako ostrzeżenie, blokada ma charakter krótkoterminowy. Przy kolejnej kontroli logów, powiązane ze sobą konta otrzymają stałe blokady.

Na szczescie konto zostalo zablokowane na czas okreslony.

Ale moje pytanie brzmi w jaki sposób ustrzec sie przed takim sprawdzaniem logów pochodzacych z HackShield ?

Dzięki za odpowiedzi

"

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

"Systemowe blokady kont za użycie niedozwolonego oprogramowania

Uprzejmie informuję, że w dniu dzisiejszym programiści dokonali weryfikacji logów systemowych pochodzących z HackShield i dzięki nim nałożyli setki blokad kont za używanie niedozwolonego oprogramowania.

Blokada jest w 100% słuszna i bezdyskusyjna. Odwołania kierowane do Team Metin2.pl w sprawie tych blokad będą zamykane z informacją kierującą do tego tematu.

Jako ostrzeżenie, blokada ma charakter krótkoterminowy. Przy kolejnej kontroli logów, powiązane ze sobą konta otrzymają stałe blokady.

Po 1 to z logów to wyciągają(tzn.) zapisy itp.

Ustrzec przed tym możesz się nie popełniając podstawowych błędów jak odpalanie metka pzez kamera a raz se odpalisz przez patchowanie(normalne odpalenie metka) a raz kamera itd.

Nie wiem czy ten sposób działa ale masz tu post z podobno działającym obejściem na logi:

To jest ukryta treść, proszę

A tu masz żeby cie na kamerze nie logało(też nie sprawdzałem bo w do metka usiądę dopiero jutro):

To jest ukryta treść, proszę

League of Legends

Opublikowano

Dzieki sprawdze

Tak naprawdę to jedyne co sprawdzisz to poprawne działanie KamerMod.

Co do ominięcia raportowania logów przez HS nadal wątpię czy sposób opisany na forum (zmiana adresu e-mail w pliku .ini) rzeczywiście jest dobry i działa. Niestety przyjdzie nam się o tym przekonać dopiero przy następnym masowym sprawdzaniu logów, ale wówczas będzie już za późno, gdyż posypią się bany na stałe. Niezaprzeczalnie HS dalej tworzy logi, nawet jak uruchamia się grę plikiem .bat lub z KamerMod.

Według mnie, mimo zmiany adresu e-mail, za pośrednictwem klienta gry logi tworzone przez HS cały czas są wysyłane na serwer GF. Plik ahnrpt.ini odpowiada za częściową konfigurację programu Ahn Report, który choć tworzy bardzo szczegółowy raport, sam od siebie niczego nie wysyła z automatu. Można nawet skasować plik .ini oraz ahnrpt.exe, a HS nie zgłosi żadnego błędu przy uruchamianiu gry, jak dzieje się w przypadku usunięcia większości plików z katalogu hshield lub całego katalogu. Jeżeli zmiana adresu e-mail rzeczywiście byłaby rozwiązaniem, to po wpisaniu w pliku .ini własnego e-maila, logi HS powinny przyjść na naszego maila, a tak się nie dzieje. Dlatego szczerze wątpię, że ten sposób jest skuteczny i dlatego osobiście wolę poczekać na kolejne rezultaty masowego banowania i wypowiedzi osób, które otrzymały bany mimo stosowania sposobu ze zmianą maila, bo po cholerę tracić niepotrzebnie konto(-a).

Opublikowano

Jezeli posiadasz boty na kompie i odpalisz metina storentowanego i sie zalogujesz to po chwili cie wyrzuci z gry i pojawi sie okienko ze na komputerze znajduje sie np.em2 ja tak mialem i jestem w 100% przekonany ze w tym momęcie zostaja wysylane logi.

Moral z tego wynika ze kazde obejscie,które dziala jest bezpieczne!!!! Bo inne konta które mialem zostaly ocalone !!!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...