Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Metin2 Na Pendrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie!

pisze kolejny temat zwiazany z gra metin2;]. serwer teraz nie sprawia mi tyle problemow. ale mam do was pytanie a dokladnie chodzi mi czy można postawić serwer < wraz z navicat itp> na pendrive? pendrive mam 8gb. robil juz tak ktos? ma ktoś z tym jakieś doświadczenie.? jak by ktoś już tak robił to poprosze o rade pomoc;] chyba ze to nie ma znaczenia?

pisze temat gdyz... chcialem zagrac w metka i miec go gdzie kolwiek będe;] pozdrawiam;] i dziękuje;]

jak Ci pomogłem daj minusa <-> gdyż mi to obojętne ale lubie czerwony kolor;]

gdyby moderator widział że pomogłem jakoś graczowi, proszę usuń te kilka % statusu ostrzeżeń gdyż jak nie chcący napisze niepotrzebnego posta choć się staram już tego nie robić bardzo przepraszam.

"to przygnębiające uczucie gdy po długim czasie wracasz z wysokim lv, profesjonalnym eq, na najlepszy spot w m2 gdzie "dawniej" ciężko było znaleść wolne miejsce a tutaj pusto i wszyscy o tym miejscu zapomnieli mimo tego że dawało ono najwięcej zabawy:( "

kliknij tutaj a dowiesz się wszystko o privach

Opublikowano

Jedna drobna zmiana i serwer rozrasta się. Jeżeli to ma być oss to możesz spróbować, ale wątpię, że coś ci z tego wyjdzie. O serwerze dla wielu na pendrive zapomnij.

Opublikowano

No można (bo dlaczego nie :D) ale lepiej by było 16GB, bo oprócz pliku vhd musiałbyś mieć instalki lub zainstalowane VPC/VB, Navicat, FZ/WinSCP, klienta itd. Adres IP i tak zawsze trzeba wpisywać od nowa, bo ten z końcówką 100 się resetuje. I musiałbyś samemu czyścić logi albo to zautomatyzować (nie pytaj mnie jak :P) i włączać serwa o odpowiednich porach. Można by też skompresować vhd do 7z wtedy zajmuje ponad 4 razy mniej miejsca, ale rozpakowywanie trochę trwa. Tak więc jeżeli jest to serwer tylko dla ciebie lub na hamachi dla max. kilku osób to powinno być ok. Ale się rozpisałem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...