Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto lepszy 2h , bow?  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto lepszy 2h , bow ?

• 2handed sword+cler
      13
    • bow , fire+lightening+cold+force
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze odpowiadac szczerze ;] i napisac dlaczego tak uwazacie bede bardzo wdzieczny poniewaz sie zastanawiam kim zagrac prosze o pomoc w wyborze postaci . Ale te postacie na wiekszych lvlach nie poczatkowych czyli cos kolo 60-70 lvl

Oczywiscie chcialbym miec postac typowo pvp ;]

Opublikowano

jesli grasz od poczatku solo to bow ale wogole co to za build wymysliles :/ a jesli ma Cie kto wyfarmic to obie postacie są dobre ,rzecz gustu kto co lubi ;)

b_560_95_1.png

Opublikowano

ale tak na 70lvlu kto by wygral bow czy 2h? ja lubie obydwie postacie wiec dlatego nie wiem :) . a chcialbym miec postac typowo pvp

@edit

no mozna miec chyba chinska postacia 400 skill mastery wiec w bow chodzilo mi o 100 pacheon , 100 fire , 100 lightening , 70 force , 30 cold

a jesli chodzi o 2h to Warrior i cleric

Opublikowano

@UP

Nie 400 tylko 330(110+110+110).

@Topic

Ja bym brał bow'a.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano

Jeżeli chodzi o pvp 1vs1 to brałbym warriora.

Jeżeli chodzi o fw, job wary, bocenie solo czy unique to bow.

110 pacheon 110 fire 90 light 20 cold, do tego garment - sam taki build właśnie wyfarmiłem i teraz leveluje.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

Warrior właśnie pod mass pvp gdyż przyjmie wszystkie euro buffy w przeciwieństwie do bowa. Poza tym 1vs1 jest przyjemniejsze. Euro ogólnie jest lepsze, a warrior to najlepsza postać pod pvp i na pewno Ci się nie znudzi (jak pvp warlockiem, który zawsze wygrywa :P)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma czegoś takiego jak, która postać lepsza pod pvp... To zależy od umiejętności gracza, seta oraz skilli :)

99,9% problemów na tym forum wynika z głupoty użytkowników i ich bierności w chęci poszukania gotowego rozwiązania w internecie!

Zastanów się 100 razy zanim cokolwiek tutaj napiszesz!

Opublikowano

Może dlatego, że to mój post i moja opinia ? Nie pomyślałeś o tym może ?

PvP chinolami vs Euro nie ma sensu przy takim samym secie... Przy mass pt (czyli prawie zawsze pod sm) czy guild war czy all vs turk xD bow ginie non-stop zresztą jak każdy inny chińczyk. Wiem, bo miałem glaviera w son secie i padałem ciągle na mass :( za to rogue/cler ze słabszym setem była zabawa, bo mogłem przyjąć wszystkie buffy od warka itd.

Co do przyjemności gry to fakt zależy od Ciebie. Na pewno na niższych lvl-ach łatwiej Ci będzie chinolem. Przy solo bower też nie jest najgorszy.

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Moze inaczej a kto by wygral w 1vs1 na 70 lvlu rowne sety : Bow , czy 2h??? oczywiscie z takim buildem jaki napisalem w temacie.

Opublikowano
Może dlatego, że to mój post i moja opinia ? Nie pomyślałeś o tym może ?

Tak ośle, Twój post i Twoja opinia, lecz napisałeś to w taki sposób, jakby każdy myślał tak samo jak Ty.

Poza tym 1vs1 jest przyjemniejsze.
a nie "moim zdaniem 1vs1 jest przyjemniejsze". Widzisz różnicę? Dzięki.

Knowledge is power. Power corrupts. Study hard, be evil!

Opublikowano

warrior/cler to najlepszy buiild (Light Armor set) najlepszy tank, na mass pvp i 1vs1 postac niezniszczalna (najlepiej jak ma max 1h- na defa(power shield, block(blockade) zmiejszenie crita( critical void) , udeżenie tarczą, 2h- all i axe-wystarczy skill na stuna ale ja otworzył bym all ponieważ po bladerze mają jedne z ładniejszych combosów)), tyle że wolno expi ale jak masz bota to pt 24/7 warrior buff i nie masz co się martwić o lvlowanie. Bow fajny char ale do joba albo mas że może z daleka udeżać, no i crity ma często i uniquaty możesz ubijać co iinego warrior(unique tylko low lvl ;(( ). Jeśli chodzi tobie tylko o pvp to warrior po rogue weżmie cię na skilla (dare devil crit x2 często się zdaża ponieważ w broni możesz mieć max 15 crit i skill ( concentration +10 ) co wychodzi większy crit niż w daggerze (dagger max crit 24) no i masz clera(healing cycle (orbit), holly recovery, holly group recovery( dużo mp bierze), w LA secie masz dodatkowo defa jak masz clera(glory armor-phy def, vafor armor-mag), możesz jeszcze sam się bufnąć z clera na defa(body deity- phy def, soul deity-mag) warrior/cler może all ztankować (warrior/warlock może dobry ale tylko na chines postacie na 11D ) nawet rogule/warlock z nova daggerami +8-9 a ty w secie normalnym +7(acc +7) wiem poniewaz mam warrior/cler 109ff i wiem co postać potrafi na pvp i mass pvp. :P

Opublikowano

Tak ośle, Twój post i Twoja opinia, lecz napisałeś to w taki sposób, jakby każdy myślał tak samo jak Ty.

a nie "moim zdaniem 1vs1 jest przyjemniejsze". Widzisz różnicę? Dzięki.

Jak zawsze cięta riposta ^^.

Ja wole bowa, może dlatego że tylko nim grałem.Warrior jakoś mi nie podchodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...