Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc w napisaniu własnego BOTA

fred

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie....chcialbym napisac własnego bota.... Czy jest mozliwosc zeby sprawdzic czy BOT posiada keylogera???

Dziekuje wszystki za odp.

Pozdrawiam

Opublikowano

Haha sie usmialem od rana :D. /me lezy na glebie ze smiechu. Czyli chcesz napisac bota z keyloggerem tam? Ano widzisz, latwo to sprawdzic. Chyba, ze najpierw napiszesz sobie keyloga. Dalbym Ci tipa w czym napisac,zeby bylo trudniejsze w wykryciu, ale ze nie cierpie ludzi piszacych soft tylko po to, zeby kogos okrasc to Ci nie pomoge.Generalnie latwo sprawdzic. Taka pointa.

PS. to '/me' to z irc'a przyzwyczajenie.

Swoja droga pytanie dla administratorow tego forum: jest a moze bedzie jakis irc # mpcforum.pl?

que?

Opublikowano
Swoja droga pytanie dla administratorow tego forum: jest a moze bedzie jakis irc # mpcforum.pl?

nie ma takiego IRC a przynajmniej dla wszystkich działów

Jak w temacie....chcialbym napisac własnego bota.... Czy jest mozliwosc zeby sprawdzic czy BOT posiada keylogera???

Dziekuje wszystki za odp.

Pozdrawiam

jeśli znasz jakiś język programowania (w stopniu zaawansowanym) to nie powinno ci sprawić większych problemów

Bez różnicy czy to VB czy tez TP

Opublikowano

wlasnie o to mi chodzi zeby nie bylo zadnego keya w tym bocie.... chce wlasnego bota ktory bedzie tylko prawy klik myszy naciskal i spacje i to mi w zupelnosci wystarczy.

A i przykro mi ze z samego rana plakales^^widac ze pomocny jestes

Opublikowano

a moze ktos podpowie chociaz jak to sprawdzic czy bot posiada keylogera.posiadam bota ktorego dostalem od znajomego z guild....nie jest to polski bot bo chlopak ktory mi go wyslal jest z brazylii.... na prosbe moge go wyslac ...chce tylko zeby go ktos sprawdzil kto sie na tym zna

Opublikowano
2. Każdy plik wysyłany na forum, MUSI być wcześniej przeskanowany skanerem online na stronie http://virusscan.jotti.org/. Wyniki skanu należy zamieścić w treści posta w postaci screenshota z załączonym plikiem.

przeskanuj to bedziesz wiedzial -.-

wystarczylo przeczytac regulamin ^^

Opublikowano
wlasnie o to mi chodzi zeby nie bylo zadnego keya w tym bocie.... chce wlasnego bota ktory bedzie tylko prawy klik myszy naciskal i spacje i to mi w zupelnosci wystarczy.

AutoIT i mozesz pisac, zreszta to faktycznie nie robi w czym napiszesz. Ale nadal nie rozumiem Twojego toku myslenia. W temacie piszesz, ze chcesz napisac wlasnego bota, zeby nie mial keylogera, a juz nizej, ze masz od kumpla z gildii i chcesz go sprawdzic. Znaczy, ktos napisal bota i chcesz byc pewny czy nie jest zainfekowany, tak? To trzeba bylo napisac, jak sprawdzic czy bot jest czysty a nie jak napisac wlasnego :). Bo to tak jak z chlebem - albo bedzie kupiony w piekarni albo sobie sam upieke. Prawie robie wielka roznice... ;).

que?

Opublikowano

Zgodnie z podanymi instrukcjami dodalem 2 zalaczniki:jeden to scan pliku z podanej strony a drugi to spakowany plik ze skanowanym botam...

prosze o pomoc i wyjasnienie znaczenia tych infekcji

Dziekuje i pozdrawiam

post-16359-1230855577_thumb.jpg

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

wg mnie to co masz info o wormach z autoit, to sa chyba funkcje rozpoznawane przez antyviry jako potencjalnie niebezpieczne. Nie pisalem nigdy w autoit, ale zakladam ze to po prostu taka reakcja antyvirow, bo zeby chociaz klikac spacje w jakims wybranym oknie, to kod musi byc wykonany poza aplikacja (np. w oknie MU). Co do tego robaka z sohmad(?), to sie nie wypowiadam, bo to moze wygladac podjerzanie. Niech ktos kto pisze skrypty w autoit potwierdzi albo zaneguje. W kazdym razie tyle moge powiedziec - ja bym go w kazdym razie nie uruchamial :].

que?

Opublikowano

dziekuje za wytlumaczenie....z tego co kolega sugeruje to bot zostal napisany w programie AutoIT.....czy da sie jakos tego bota wyedytowac w tym programie??? podpowiedzcie na co zwrocic uwage jesli sie cos takiego da zrobic.

Opublikowano

jesli program zostal skompilowany i nie ma zrodel to wyedtowac nie mozna. A proces debugowania tutaj zadnego sensu by nie mial. Ciezko mi cos poradzic, wiem ze mozna znalezc czasem boty ze zrodlami.Mozesz poszukaj takich botow, przejrzysz sobie kod, znajdz jakis tutorial o autoit i sam sprobuj:). To oczywiscie tylko sugestia jest ;).

que?

Opublikowano

Cytujac za di.com.pl

...analitycy Kaspersky Lab.

Odnotowali oni także wzrost liczby szkodników napisanych przy użyciu języka skryptowego AutoIt. Język ten można bardzo łatwo opanować, o czym świadczy spory awans trojana AutoIt.ci oraz pojawienie się robaka AutoIt.ar wśród grudniowych nowości. ...

Widze, ze juz nie tylko pisze sie skrypty do klikania spacji itd, ale tez robaki. Wiec trzeba zaczac uwazac, co tam kto oskryptowal i opublikowal :).

que?